19 / 05 / 2024

İnşaatı durdurma tutanağı

İnşaatı durdurma tutanağı

İnşaat durdurma tutanağı ne zaman düzenlenir? Belediyeden ruhsat alınmadan inşaat çalışmalarına başlanan yapıların inşaat çalışmaları İmar Kanunu madde 32 gereğince ne zaman durdurulur? İşte yanıtı...

İntema İnşaat'ın genel kurul toplantısı sonuçları tescillendi!

İntema İnşaat'ın bugün gerçekleştirilen Genel Kurul Toplantısı'nda alınan kararları içeren Genel Kurul Toplantı Tutanağı ve Hazır Bulunanlar Listesi yayınlandı.

Enka İnşaat'ın genel kurul sonuçları tescillendi!

Enka İnşaat Genel Kurul Toplantısı'nda özet olarak aşağıdaki ana kararlar alındı. Alınan kararların tutanağı ve hazır bulunanlar listesi yayınlandı. 

Başakşehir Avrupark'ın kesin kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projelerinden, Cihan İnşaat taahhüdü altında bulunan Avrupark'ın 651 Ada 1 Parsel ve 650 Ada 1 Parsel Konut, Ticaret, Altyapı ve Çevre Düzenleme İşleri'nin kesin kabulü yapılmış olup kesin kabul tutanağı onaylandı...

Başkent Emlak Konutları 1. Etap'ın kısmi geçici kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut GYO projelerinden Kalyon İnşaat taahhüdü altında bulunan Ankara Başkent Emlak Konutları projesine ilişkin 29396 ada 11 parsel konut ve ticaret bloklarının kısmi geçici kabulü yapılmış olup Kısmi Geçici Kabul Tutanağı onaylandı.

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

Esenler Dönüşüm Alanı 2. Etap'ın kesin kabul tutanağına onay!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından dün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Esenler Dönüşüm Alanı 2. Etap'ın kesin kabul tutanağına onay bildirisi açıklandı. 

Maslak 1453'ün kısmi kesin kabul tutanağı 2 Ekim'de onaylandı!

Emlak Konut güvencesiyle, Ağaoğlu İnşaat imzası ile inşa edilen Maslak 1453 projesinin 10622 Ada 2 Parsel T1 Blok ile Bu Bloğa Ait Altyapı İşlerinin kısmi kesin kabul tutanağı 2 Ekim'de onaylandı.

Unikonut'un kesin kabul tutanağı bugün onaylandı!

Yeni Doğuş İnşaat - İsfalt Mimarlık Adi İş Ortaklığı tarafından hayata geçirilen Unikonut projesinin kesin kabulü yapıldı ve kesin kabul tutanağı bugün onaylandı.

Bahçekent Flora'nın kısmi geçici kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut GYO, İzka İnşaat – Dağ Mühendislik – Sıtar İnşaat Adi Ortaklığı tarafından inşa edilen Bahçekent Flora projesinin tüm bloklara ait kısmı geçici kabul tutanağı 7 Temmuz'da onaylandığını açıkladı.

İnanlar İnşaat genel kurul toplantı tutanağını yayınladı!

İnanlar İnşaat tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada İnanlar İnşaat genel kurul toplantı tutanağını yayınladı.

İzotec Pasif Yangın Durdurma Sistemleri İnşaat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İzotec Pasif Yangın Durdurma Sistemleri İnşaat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Serkan Kacır tarafından 100 bin TL sermaye ile 27 Nisan'da Bağcılar, Demirkapı Mahallesi, Başak Sokak'ta kuruldu.

Çarşamba Belediyesi'nin verdiği inşaatı durdurma kararı tepki çekti!

Çarşamba Belediye Başkanlığı İlçede inşaat yapımı için ruhsat verdiği bir bina inşaatına 2 ay sonra yapının 0.98 cm ileri yapıldığını belirterek “inşaatı durdurma kararı” veren ruhsat ve imar çalışmaları herkesi şaşırtmaya devam ettiği iddia ediliyor

Kiracının anahtar teslim tutanağı 2016!

Kira anlaşmasının yapılması halinde mal sahibi ile kiracı arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Kiracı aynı zamanda evden çıkarken de tutanak imzalıyor. İşte kiracının anahtar teslim tutanağı 2016 örneği..

İnşaatı durdurma tutanağı Haberi

İnşaatı durdurma tutanağı

İnşaat durdurma tutanağı ne zaman düzenlenir?

Belediyeden ruhsat alınmadan inşaat çalışmalarına başlanan yapıların inşaat çalışmaları İmar Kanunu madde 32 gereğince durduruluyor. İnşaat durdurma tutanağı düzenleniyor.


İmar Kanunu madde 32:

Bu Kanun hükümlerine göre ruhsat alınmadan yapılabilecek yapılar hariç; ruhsat alınmadan yapıya başlandığı veya ruhsat ve eklerine aykırı yapı yapıldığı ilgili idarece tespiti, fenni mesulce tespiti ve ihbarı veya herhangi bir şekilde bu duruma muttali olunması üzerine, belediye veya valiliklerce o andaki inşaat durumu tespit edilir. Yapı mühürlenerek inşaat derhal durdurulur. 

Durdurma, yapı tatil zaptının yapı yerine asılmasıyla yapı sahibine tebliğ edilmiş sayılır. Bu tebligatın bir nüshasıda muhtara bırakılır. 

Bu tarihten itibaren en çok bir ay içinde yapı sahibi, yapısını ruhsata uygun hale getirerek veya ruhsat alarak, belediyeden veya valilikten mühürün kaldırılmasını ister. 

Ruhsata aykırılık olan...