16 / 05 / 2024

İnşaatı tamamlanmayan masrafları

İnşaatı tamamlanmayan masrafları

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde inşaatı tamamlanmamış olan binada aidat ödenip ödenmeyeceğini ve masrafların kime ait olduğunu kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

İnşaatı tamamlanmayan binada aidat ödenir mi? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde inşaatı tamamlanmamış olan binada aidat ödenip ödenmeyeceğini ve masrafların kime ait olduğunu kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

İnşaatı tamamlanmayan konutların kredileri ne olur?

Ev sahibi olmak için inşaat firması ile anlaşan sonrasında ise bankadan kredi çeken vatandaşlar, inşaatın durması halinde kredi ödemelerini durdurabiliyor.

Denizli'de inşaatı tamamlanmayan okullar mecliste!

Denizli ilinde inşaatı tamamlanmayan okullar meclis gündemine taşındı. CHP'li Karaca, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

Çatının onarım masraflarını kim öder?

Apartman çatıları, Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince anayapının ortak alanları arasında bulunuyor. Peki, Çatının onarım masraflarını kim öder?

Ortaklığın giderilmesi davası masrafları 2016!

Ortaklığın giderilmesi davasında kazanan ve kaybeden taraftan olmaması nedeniyle ortaklığın giderilmesi dava masraflarını tüm taraflar ödüyor. Peki, ortaklığın giderilmesi davası masrafları 2016 nelerdir?

Ortaklığın giderilmesi davası masrafları 2015!

Ortak mülkiyete konu olan taşınmazlarda anlaşmaya varılamadığı takdirde bu uyuşmazlık mahkeme yolu ile çözülebiliyor. Peki, açılan dava için ne kadar masraf yapılır? İşte ortaklığın giderilmesi davası masrafları 2015..

Terrace Tema'da kiracıların taşınma masrafları karşılanıyor!

İnanlar, yaşamın başladığı Terrace Tema ve Terrace Mix'te kiralamayı yeniden tanımlıyor. Terrace Tema'da farklı tip ve dairelere özel belirlenen oranlarda kiracıların taşınma masrafları karşılanıyor.

Ortaklığın giderilmesi dava masrafları 2015!

Ortaklığın giderilmesi için dava sulh hukuk mahkemesinde açılıyor. Dava masrafları tüm hissedarlar tarafından ödeniyor. Peki, ortaklığın giderilmesi dava masrafları nasıl karşılanır?

Kiracının ödemesi gereken masraflar!

Taşınmaz mal kiralamalarında, taşınmaz mal için yapılan masraflar; ev sahibinin ödeyeceği ve kiracının ödeyeceği masraflar olmak üzere ikiye ayrılıyor. Peki, kiracının ödemesi gereken masraflar nelerdir?

Kiracının yaptığı faydalı masrafların tahsili!

Kiracının, kiraladığı evde yaptığı masrafların kira bedelinden düşülüp düşülmeyeceği; her zaman akıllarda soru işareti bırakıyor. Peki, kiracının yaptığı faydalı masrafların tahsili nasıl olur? İşte yanıtı..

Toprak tapu masrafları!

Toprak tapusu başka bir deyişle, inşaatı tamamlanmayan bir yapıdan konut alındığı zaman, alınan taşınmazın daire tapulu olmadığı anlamına geliyor. İşte, toprak tapu masrafları!

Ortaklığın giderilmesi dava masrafları!

Ortaklığın giderilmesi davası, taşınmaz hangi il ya da ilçe sınırlarında ise o yerin sulh hukuk mahkemesinde açılıyor. Peki, ortaklığın giderilmesi dava masrafları ne kadar? Ortaklığın giderilmesi dava masraflarını kim öder?

İnşaatı tamamlanmayan masrafları Haberi

İnşaatı tamamlanmayan masrafları

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde inşaatı tamamlanmamış olan binada aidat ödenip ödenmeyeceğini ve masrafların kime ait olduğunu  kaleme aldı. Tamer Heper'e bir okuyucusu, "Sitedeki dairemin anahtar teslimini yaptılar. Fakat altyapı yok (elektrik su kanalizasyon). Altyapı gelmesi için belediye onayı bekleniyor ve bu 5-6 ay kadar sürecekmiş. Müteahhit bizlerden ‘bahçe, ağaç ve bekçilik’ adı altında aidat istiyor. Görevli kişinin hesabına aidatı yatırmamızı talep ediyor. Kimileri yatırıyor kimileri yatırmıyor tabii ki. Bu konuda bize hukuki sorumluluk düşüyor mu?" sorusunu yöneltti. 

Peki inşaatı tamamlanmamış olan binada aidat ödenir mi? İnşaatı tamamlanmamış olan binada masraflar kime ait? İşte ayrıntılar ve Tamer Heper'in o soruya verdiği yanıt...

Müteahhitten daire alan kimseler için çok önemli olan husus, karşılıklı yapmış bulundukları sözleşmedir. Bu...