03 / 05 / 2024

inşaatı tamamlanmış otoyol projeleri

inşaatı tamamlanmış otoyol projeleri

Ulaştırma Bakanalığı'nın 2035 hedefi Türkiye genelinde 8 bin 248 kilometre otoyol ağına ulaşmak. 

1942'de Topkapı Sarayı'nın inşaatı tamamlanmış!

1942 yılında Topkapı Sarayı'nın inşaatının son aşamasına gelinmiş. Sarayın tamamlanmasının ardından Türkiye'nin dört bir yanından en nadide eserler getirilip burada sergilenmesi planlanmış. 

İnşaat sektörüne müjde! Garantörlüğün kapsamı genişliyor!

Otoyol, köprü, şehir hastanesi gibi büyük altyapı ihalelerini kazanan ama bankalardan kredi alamayan inşaatçılara müjde geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, ihaleyi alan şirketin borcuna kefil olacak.

Wuhan’da iki gölü birleştirecek otoyol tünelinin inşaatı başladı!

Wuhan’da iki gölü birbirine bağlayacak otoyol tünelinin inşaatı başladı. Tünel projesinin, oldukça karmaşık bir göl altı katmanını geçeceğinden, bir mühendislik zorluğu olması bekleniyor.  

Çamlıca Kulesi inşaatında sona gelindi!

Çamlıca Kulesi inşaatında sona doğru yaklaşıldı. Sosyal alanların bulunacağı kulenin 10 katı tamamlanmış hali Taksim Meydanı’ndan göründü.

İSTOÇ AVM'nin ortak alan inşaatı ihale ediliyor!

İSTOÇ Yapı Kooperatifine ait olan 2134 ada 1 parsel üzerinde kaba inşaatı ve cephesi tamamlanmış olan İSTOÇ AVM'nin ortak alanları ince inşaatları İSTOÇ Saray 3. grup ince inşaatı için ihale düzenleniyor. 

İnşaat sektörü ikinci çeyrekte yüzde 25 büyüdü!

Ekonomide büyüme dengeye oturdu. Kamunun yaptığı yol, köprü ve otoyol harcamaları dahil inşaat sektörü ikinci çeyrekte yüzde 25 büyürken, sektörün üretim tarafında katma değer olarak büyümesi yüzde 6,8 olarak hesaplandı.

Rosavtodor ve IC İçtaş İnşaat'tan otoyol projeleri anlaşması!

Uluslararası Ekonomi Forumu kapsamında IC İçtaş İnşaat ve Rusya Federal Karayolları Genel Müdürlüğü (Rosavtodor) arasında hayata geçirilecek otoyol projelerine yönelik protokol imzalandı.

İzmir inşaat firmalarının yeni gözdesi!

İstanbul – İzmir otoyol projesinde yeni aşamaya gelinmesiyle inşaat firmaları da rotasını İzmir'e çevirdi

Hint firmaları için inşaat cazip sektör!

Hint firmaları son dönemlerde çelik, bakır, madencilik, ilaç, otelcilik, köprü-otoyol inşaatı gibi alanlara yatırım yapıyor.

Kulak İnşaat'tan Tarsus'a 456 konut ve işyeri geliyor!

Konut inşaatı, iş merkezi, otoyol, askeri tesis, otel, hastane, okul, prefabrik konut, yüzme havuzu, toplu konut, alışveriş ve spor merkezi gibi alanlara yoğunlaşan Kulak İnşaat, bugüne kadar 4 milyon metrekarelik alanda, 40 binin üzerinde konut üretti.

Limak İnşaat’a Kuveyt’ten 1 milyar dolarlık iş!

KUVEYT iki hafta içinde Limak İnşaat ve İtalyan Salini Impregilo ile otoyol ve altyapı işleri inşaatı için 1 milyar dolar tutarında sözleşme imzalamayı planlıyor.

Tarihi Kırıkkale Evleri projesinin inşaatı ne zaman başlayacak?

Yeni hizmete açılan Şehitler Parkı'nın karşısında yapımı gerçekleştirilecek olan Tarihi Kırıkkale Evleri projesinin ihalesi tamamlanmış olup önümüzdeki günlerde inşaatına başlanacağı belirtildi

Antalya EXPO'da inşaat faaliyetlerinin yüzde 95'i tamamlandı!

Maliyeti yaklaşık 1,7 milyar lira olan EXPO'da inşaat faaliyetlerinin yüzde 95'i tamamlanmış durumda bulunuyor. Bitkilendirme çalışmaları süren alanda 1 Nisan itibarıyla tüm hazırlıkların bitmesi bekleniyor.

inşaatı tamamlanmış otoyol projeleri Haberi

inşaatı tamamlanmış otoyol projeleri

Ulaştırma Bakanalığı'nın 2023 yılı hefdefi kapsamında 2 bin 744 kilometre uzunluğundaki 12 projenin yapım çalışmaları tam gaz devam ediyor. Türkiye genelinde 2035 yılı hedefi ise 8 bin 248 kilometre otoyol ağına ulaşmak. 


Çalışmalar sürüyor

Projelerin 1.013 kilometrelik bölümünde yapım çalışmaları devam ederken, kalan bin 399 kilometrelik bölümünde ise proje ve planlama çalışmaları sürdürülüyor.Akşam Gazetesi'nden Miray Çimen'in haberine göre, 2023 ve sonrasında yapılacak 3 bin 214 kilometrelik otoyolla birlikte 2035 yılında Türkiye 8 bin 248 kilometrelik otoyol ağına kavuşmuş olacak. 

Tamamlanan projeler: 
- Kuzey Marmara Otoyolu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü dahil, Odayeri-Kurtköy kesimi (148 km) 
- İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu,  Osmangazi Köprüsü dahil (184 km) 

 
 Yapımı devam eden yollar: 
- İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu, Osmangazi Köprüsü dahil 433 kilometre yolun 184 kilometresi açıldı.
- Kuzey Marmara...