29 / 04 / 2024

inşaatlarda 3 boyutlu simülasyon

inşaatlarda 3 boyutlu simülasyon

İnşaat hatalarını engellemek, projelerde maliyeti düşürmek için yeni bir sisteme geçiliyor. Yeni uygulama ile inşaatın 3 boyutlu simülasyonu yapılıyor, tüm eksiklikler önceden tespit edilebiliyor. 

Ekrem İmamoğlu'ndan 3 boyutlu yapı paylaşımı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medyadan 3 boyutlu yazıcılarla inşa edilen yapılara yönelik paylaşımda bulundu. 

İstanbul'da 3 boyutlu yazıcı ile ev inşa edildi!

Türkiye'nin ilk 3 boyutlu yazıcı ile üretildi. İstanbul'da inşa edilen bu ev, Türkiye'nin ilk yaşam projesinin de başlangıcı oldu.

3 boyutlu yazıcıyla basılan ilk ev kullanıma sunuldu!

3 boyutlu yazıcı aracılığıyla Avrupa’daki ilk ‘Taş Devri’ konutu Hollanda Eindhoven'da kullanılıyor. 94 metrekare büyüklüğe sahip olan konut için ödenecek kira bedeli aylık 800 Euro olarak belirlendi.

3 boyutlu teknolojiler inşaat alanında önemli paya sahip! 

3 boyutlu teknoloji pazarının büyüklüğünün 2024 yılında 72 milyar dolar seviyelerine çıkması bekleniyor. Hızla gelişen 3 boyutlu teknoloji inşaat alanlarında önemli paya sahip durumda.

Hollanda'da 3 boyutlu baskı evleri yapılıyor!

Hollanda'nın Eindhoven kentinde dünyanın ilk 3 boyutlu (3D) yazıcıdan çıkma, beton ve aynı zamanda yaşanabilir evleri inşa ediliyor. 

Evsizler için 3 boyutlu basılabilir konut modeli!

Özel girişimciler ABD'de dünyadaki yaklaşık 1 milyar evsiz insanın barınma sorununu çözmek için bir araya geldi. 3 boyutlu basılabilir konut modeli üretildi. 

Kentsel dönüşüm için 3 boyutlu çizim önerisi!

Kentsel dönüşüm kapsamında şehir yeniden inşa edilirlen kentin silüetlerinin bozulmasına fırsat vermemek gerekiyor. Mimarlardan, kentsel dönüşüm için 3 boyutlu çizim önerisi...

3 boyutlu yazıcılar inşaat sektörüne giriyor!

3D yazıcı üretim firması Contour Crafting’in yüzde 30’unu satın aldığını duyuran Doka Kalıp, ilk seri üretimine hazırlandığı robotik 3 boyutlu yazıcılar sayesinde yapıların hızlı bir şekilde tamamlayabileceğini açıkladı.

3 boyutlu yazıcılarla ev yapıldı!

Ukraynalı bir şirket, 3 boyutlu yazıcılarla 8 saatte oturmaya hazır ev inşa etti. Ekonomik açıdan rahat olan 35 metrekarelik evler 29 bin 900 euroya satılıyor.

Rusya'da mobil 3 boyutlu yazıcıyla ev yapıldı!

Rusya'da mobil 3 boyutlu yazıcı teknolojisiyle yapılmış ilk ev açıldı. 38 metrekare alana sakip tek katlı binanın duvarlarının ve kolonlarının yazılımı bir günü almadı.

İnşaatlarda yerli malı kampanyası başladı!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, inşaatlarda “Yerli Param, Yerli Malım” kampanyası başlattıklarını ve tüm sektör temsilcilerini destek olmaya davet etti.

TOKİ'nin 205 iş yeri ve 15 konut ihalesi için son 3 gün!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), TURYAP aracılığıyla 32 ilde 205 işyeri ve 15 adet konutu satışa çıkardı. TOKİ'nin 205 iş yeri ve 15 konut ihalesi için son 3 gün kaldı.

Gebze Emlak Konutları 3.etap başvurusu için son 3 gün!

Gebze Emlak Konutları 3.etap başvurusu için son 3 gün kaldı. 18 Kasım'a kadar başvuruların yapıldığı Gebze Emlak Konutları 3.etap için kura çekilişi 20 Kasım Pazar günü...

inşaatlarda 3 boyutlu simülasyon Haberi

inşaatlarda 3 boyutlu simülasyon

İnşaat hatalarını engellemek, sonrasında da kullanımı kolaylaştırmak için yeni bir sistem geliştirildi. İnşaatın 3 boyutlu simülasyonu yapılıyor, tüm eksiklikler önceden tespit edilebiliyor. 

NTV'den Korhan Varol'un haberine göre, bazı özel şirketler yeni yapılarda bu modeli kullanmaya başladı. Bu yeni sistem İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nde ders olarak okutuluyor, sürekli eğitim merkezinde de sertifika eğitimi veriliyor. İşte ayrıntılar... 

Doç. DR. Esin Ergen Pehlivan, yeni uygulama ile inşaatta yeni nesil bir yönetim sisteminin başladığını söyledi.

Pehlivan, ''İnşaatlarda gecikmeler ve maliyet kayıpları yeni model ile önlenecek. Sanal model üzerinde inşaatlardaki hatalar düzeltilecek. Bir çok problem sanal model üzerinde çözülüp, sahaya sunuluyor'' şeklinde konuştu.

Cerrahapa Üniversite Tıp Fakültesi'nin yeni kampüsü, İstanbul Havalimanı, Üsküdar Çekmeköy Metrosu, Kabataş Mahmutbey Metrosu, Ataköy İkitelli Metrosu ve daha birçok metro projeleri...