07 / 05 / 2024

inşaatlarda izinsiz iş makinası kullanımı yasak m ı

inşaatlarda izinsiz iş makinası kullanımı yasak m ı

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada, özel ve resmi hizmetlerde kullanılan kepçe, kazıcı ve yükleyici gibi iş makinelerinin izinsiz kullanımının yasaklandığı duyuruldu.

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

TÜRMOB’dan 'Kat karşılığı inşaatlarda KDV yükümlülüğü eşitlensin' talebi!

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, kat karşılığı inşaatlarda KDV yükümlülüğünün eşitlenmesini talep etti...

İnşaatlarda hedef iklim krizine uyumlu binalar üretmek olmalı!

ÇEDBİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, gayrimenkul sektöründe iklim değişikliğiyle mücadele yollarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Mehmet Sami Kılıç, "Artık inşaatlarda hedefimiz lüks yapılar, gösterişli mimariler değil, iklim krizine uyumlu binalar üretmek olmalı" dedi.

Yeşil Kalkınma Devrimi'yle inşaatlarda iş yapış şekli değişecek!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, Paris İklim Anlaşması ve Yeşil Kalkınma Devrimi’yle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kılıç, "Yeşil Kalkınma Devrimi’yle inşaatlarda iş yapış şekli de değişecek." dedi.

İnşaatlarda denetim artırılacak!

4708 Sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile inşaatlarda denetimlerin artırılması amaçlanıyor.

Peter Altmaier: Avrupa'daki üretim tesislerinin yeniden inşa edilmesi için destek vereceğiz!

Almanya Enerji ve Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, koronavirüs zorda bıraktığı ilaç şirketlerinin Avrupa'daki üretim tesislerini yeniden inşa etmeleri için onları desteklediklerini belirtti…

Amerikalılar inşaat projeleri için Filistin'i mi feda edecek?

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, "Yüzyılın Anlaşması" kapsamında değerlendirmelerde bulundu. Zarif, "Amerikalılar, Filistin halkının temel haklarını ve isteklerini kendi inşaat projeleri için feda etmeyi düşünecek bir konumda değildi" dedi...

Özel inşaatlarda çalışan işçiler 'götürü ücret' vergisi ödeyecek!

Özel inşaatlarda çalışan işçiler “götürü ücret” vergisi tabi tutuluyor. 2020 yılında ödemeleri gereken yıllık vergi 1.324 TL’ye ulaştı. Şubat ayında vergi karnesinin alınması, ilk taksitin de ödenmesi gerekiyor.

Sabiha Gökçen-Pendik metrosu inşaatında işçilerin üzerine demir düştü!

Sabiha Gökçen-Pendik arasındaki metro hattının Pendik Yayalar Mahallesi'ndeki tünel inşaatında, işçilerin üzerine demir düştü.

Cengiz Holding'in British Steel için hazırda bekliyor!

  Cengiz Holding'in gözü British Steel'de. British Steel'ın Çinli Jingye Group'a satışının gerçekleşmemesi durumunda Cengiz Holding'in devreye gireceği bildirildi...

TİKA'nın Misurata'da inşa ettiği hastane Libya Sağlık Bakanlığı'na devredildi!

TİKA'nın Libya'nın Misurata kentinde inşa ettiği ve donanımını tamamladığı hastane Libya Sağlık Bakanlığı'na devredildi.

İnşaatlarda 'deniz kumu' tehlikesi!

Edirne'nin Keşan ilçesi İtalyan Koyu'ndan kumları kaçak olarak alıp, muhtarlık ve tüzel kişiliğe ait otel inşaatında kullandığının belirlenmesinin ardından, uzmanlar deniz kumunun inşaatlarda kullanılması durumda yaşanacak olumsuzlukları anlattı.

Gazino inşaatında işçiler keman eşliğinde çalışıyor!

Maslak 1453'te açılacak olan Yeni Gazino ve Yeni Kulüp inşaatlarında, işçiler keman eşliğinde çalışmalarını sürdürüyor. 31 Aralık tarihinde Yeni Gazino ve Yeni Kulüp açılacak...

inşaatlarda izinsiz iş makinası kullanımı yasak m ı Haberi

inşaatlarda izinsiz iş makinası kullanımı yasak m ı

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada, özel ve resmi hizmetlerde kullanılan kepçe, kazıcı ve yükleyici gibi iş makinelerinin izinsiz kullanımının yasaklandığı duyuruldu


Mardin Valiliği, il genelinde özel ve resmi hizmetlerde kullanılan kepçe, kazıcı ve yükleyici gibi iş makinelerinin izinsiz kullanımını yasakladı.


Konuya ilişkin valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Vatandaşların can ve mal güvenliği ile hak ve hürriyetlerini hedef alan bölücü terör örgütü son dönemlerde ilimiz ve ilçelerinde özellikle çukur kazma, barikat kurma, kum, hafriyat dökmek ve yolları kapamak sureti ile birçok yasadışı terör eylemi gerçekleştirmiş, özellikle çukur kazma ve barikat oluşturmak suretiyle güvenlik güçlerinin görevlerini engelleme ve kamu düzenin bozulmasına yönelik eylemlerde, özel ve resmi hizmetlerde kullanılan iş makinalarının kullanıldığı tespit edilmiştir.


Bu nedenle, bölücü terör örgütü mensuplarının iş makinalarını kullanmak suretiyle, başta barikat kurma...