27 / 04 / 2024

İnşaatlarda metal iskele kullanımı zorunluluğu

İnşaatlarda metal iskele kullanımı zorunluluğu

Belli bir yükseklikten sonra da ahşap iskele yerine metal iskele kullanımı zorunlu olacak. Binaların inşaatı sırasında dış cepheye kurulan iskeleler de sıkı bir denetime tabi olacak...

Demirbağ Geri Dönüşüm Metal Ambalaj Plastik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Demirbağ Geri Dönüşüm Metal Ambalaj Plastik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Demirbağ tarafından kuruldu.

Çakır Hurdacılık Geri Dönüşüm İnşaat Metal Orman Ürünleri Limited Şirketi kuruldu!

Çakır Hurdacılık Geri Dönüşüm İnşaat Metal Orman Ürünleri Limited Şirketi Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Gamze Çakır tarafından kuruldu.

Long Brıdge İnşaat Metal Elektrik Orman Ürünleri Ambalaj Geri Dön. Oto.Nak.Plas.San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Long Brıdge İnşaat Metal Elektrik Orman Ürünleri Ambalaj Geri Dön. Oto.Nak.Plas.San.Ve Tic.Ltd.Şti. Beykoz'da 400 bin TL sermaye bedeli ile Serkan Aydoğan tarafından kuruldu.

Bon Heur İnşaat Metal Ambalaj Orman Ürünleri Geri Dönüşüm Hırdavat Ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Bon Heur İnşaat Metal Ambalaj Orman Ürünleri Geri Dönüşüm Hırdavat Ve Sanayi Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Lütfi Batkitar tarafından kuruldu.

Atılgan Palet Plastik İnşaat Metal Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Atılgan Palet Plastik İnşaat Metal Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Yaşar Sallabaş tarafından kuruldu.

Ncm Geri Dönüşüm Metal İnşaat İnşaat Malzemesi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ncm Geri Dönüşüm Metal İnşaat İnşaat Malzemesi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde Mustafa Han tarafından kuruldu.

Ardıçlar Geri Dönüşüm Metal Ve İnşaat Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Ardıçlar Geri Dönüşüm Metal Ve İnşaat Sanayi Limited Şirketi Esenyurt’ta  500  bin TL sermaye bedeli  ile Berkay Atik tarafından kuruldu.

Navruz Geri Dönüşüm Metal Nakliye İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Navruz Geri Dönüşüm Metal Nakliye İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ramazan Navruz tarafından kuruldu.

Toker Geri Dönüşüm Metal İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Toker Geri Dönüşüm Metal İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 2 milyon TL sermaye bedeli ile Mustafa Çelik tarafından kuruldu.

Barışcan Geri Dönüşüm Metal İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Barışcan Geri Dönüşüm Metal İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 2 milyon TL sermaye bedeli ile Sinan Akdemir tarafından kuruldu.

Cüne Geri Dönüşüm Metal Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cüne Geri Dönüşüm Metal Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 250 bin TL sermaye bedeli ile Erarslan Cüne, İbrahim Cüne ve Şahin Cüne ortaklığında kuruldu.

Kayaaltın Yapı Metal Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kayaaltın Yapı Metal Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 10 bin TL sermaye bedeli ile İlhan Yaşar tarafından kuruldu. 

Alga Geri Dönüşüm Metal Taşımacılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alga Geri Dönüşüm Metal Taşımacılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Yavuz Yavaş tarafından kuruldu. 

İnşaatlarda metal iskele kullanımı zorunluluğu Haberi

İnşaatlarda metal iskele kullanımı zorunluluğu


İnşaatlardaki iş güvenliği riski için Çevre Bakanlığı harekete geçti. İskele kazalarını önlemek için yeni bir mevzuat hazırlandı. Buna göre, ruhsat verilen projede ayrıca iskele projesi de yer alacak. Belli bir yükseklikten sonra da ahşap iskele yerine metal iskele kullanımı zorunlu olacak. Binaların inşaatı sırasında dış cepheye kurulan iskeleler de sıkı bir denetime tabi olacak. 


BAKAN TALİMAT VERDİ 

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin, göreve geldikten sonra inşaatlarda iskele konusunun çok önemli olduğunu belirterek, bürokratlarına konuyla ilgili talimat verdiği öğrenildi. Talimatın ardından bina inşaatlarının dış cephelerinde gerçekleştirilen yapım işleri için kullanılan ahşap, çelik ve alüminyum alaşım ön yapımlı bileşenlerden oluşan dış cephe iş iskelelerine ilişkin usul ve esasları düzenlemek için çalışma yapıldı. İskele kazalarını baz alan düzenlemeyle iş güvenliğini sağlamak için yeni...