25 / 07 / 2024

inşaatlardaki merdivenler

inşaatlardaki merdivenler

Resmi Gazete'de yer alan diğer kanun olan Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) 167 Sayılı Sözleşmesinin Onaylanmasına Dair Kanun, inşaat sektörü çalışanlarına uluslararası standartlarda yeni güvenceler kazandırmayı amaçlıyor.

Kat karşılığı inşaatlardaki aksaklıklar nasıl giderilebilir?

Değerleme sektörünün başında gelen isimlerden EVA Gayrimenkul Değerleme Teknik Departman Direktörü Özhan Yurtseven, Kat karşılığı gayrimenkul anlaşmaları için İnşaat Teknik İzleme Planı yapılması gerektiğine dair açıklamalarda bulundu.

Metrekare fiyatları 2 bin 350 TL oldu!

Yeni inşaatlardaki hareketlilik kira ve satış fiyatlarını da etkiledi. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, ülkemizde konut fiyatlarında satılık metrekare fiyat ortalamasının 2 bin 350 TL, konut kira ortalamasının ise metrekare bazında 9,3 TL olduğunu belirtti. 

İnşaat sektörüne yeni düzenleme geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yeni yapılacak inşaatlardaki beton kalitesinin daha aktif kontrolünün yapılması için yeni bir uygulama hayata geçiriyor. Beton numuneleri artık şantiye sahasında özel oluşturulacak saklama alanındaki muhafaza kutularında tutulacak.

Robotlar inşaat sektöründe!

Müteahhitler, inşaatlardaki ağır işlerde otomasyonu giderek daha fazla kullanıyor. Bazı işçiler bunu emek tasarrufu olarak görürken, bazıları tehdit olarak görüyor.

Şanlıurfa'daki inşaatlara mesafe uyarısı!

Dicle Elektrik,Şanlıurfa'nın merkez Karaköprü, Haliliye ve Eyyübiye ilçelerindeki inşaatlardaki yanlış uygulamalara dikkat çekti...

Bodrum'daki imara aykırı yapıların yıkımı hızlandırıldı!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde tespit edilen kaçak inşaatlardaki yıkımlar devam ediyor.

İnşaatlardaki KDV yükü azalacak!

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Av. Osman Avcıl, hükümet tarafından inşaat sektörü için yeni bir paket hazırlandığını açıkladı. Avcıl, paket hakkında detayları paylaştı.

İnşaatlardaki iş kazalarına alınacak önlemler TBMM'de!

İnşaat sektöründeki iş kazalarının azaltılması için alınacak önlemler meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Yeni inşaat KDV kanun tasarısı 2018!

Yeni Katma Değer Vergisi Kanunu Tasarısı ile inşaatlardaki KDV vergisi uygulamasının değiştirilmesi planlanıyor. İşte yeni inşaat KDV kanun tasarısı 2018 metni..

Ardahan'da inşaat sezonu tamamen kapandı!

Kar yağışının ardından dondurucu soğukların başladığı Ardahan'da inşaatlardaki çalışmalar da tamamen durdu. Ardahan'ın Göle İlçesinin önde gelen inşaat firmalarından Karizma İnşaat Göle Karlıyazı Köyü ilköğretim Okulundaki çalışmasını bitirerek sezonu kapattı.

Kars'ta inşaat sezonu kapanıyor!

Kar yağmasına rağmen henüz dondurucu soğukların başlamaması inşaatlardaki çalışmayı hızlandırdı. İnşaat sektörü uzun sürecek olan kış mevsimi öncesinde son günlerini yaşamaya başladılar.

İnşaatlardaki İş Kazalarını Önleme Konferansı gerçekleşti!

Ankara Yenimahalle Belediyesi, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) ile birlikte Nazıra Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde "İnşaatlardaki İş Kazalarını Önleme" konulu konferans düzenledi.

Doka otomatik tırmanır kalıp sistemleri inşaatlardaki hızı artırıyor!

Üstyapı ve altyapı projelerinde kullanılan endüstriyel kalıp sistemlerinin satış, kiralama ve bakım&onarım işlerinin gerçekleşmesini sağlayan Doka Kalıp, 2016'da da çift haneli büyümeye ulaşmayı bekliyor.

inşaatlardaki merdivenler Haberi

inşaatlardaki merdivenler

Resmi Gazete'de yer alan diğer kanun olan Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) 167 Sayılı Sözleşmesinin Onaylanmasına Dair Kanun, inşaat sektörü çalışanlarına uluslararası standartlarda yeni güvenceler kazandırmayı amaçlıyor.


ILO'nun, 1988'de yapılan 75. Uluslararası Çalışma Konferansı'nda kabul edilen, 11 Ocak 1991'den bu yana yürürlükte olan sözleşmesini, örgüte üye 185 ülkeden 25'i onayladı. Sözleşme, "giriş" hariç, 5 bölümden ve toplam 44 maddeden oluşuyor. 


Sözleşmede, inşaat işlerinin görüldüğü alanlar, inşaat işlerinde kullanılan araç, malzemelerde güvenlik ve sağlık, üye ülkelerin hükümetlerince konuya ilişkin önlemlerin alınması, işçi ve işverenlerin yükümlülüklerine ilişkin hükümler yer alıyor.


Sözleşme, Türkiye'nin henüz onaylanmadığı, 1937 tarihli 62 Sayılı Yapı İşlerinde Güvenlik Hükümleri Sözleşmesi'ni de revize ediyor.


Sözleşmeyi onaylayan her üye, güvenlik ve sağlık için mevcut risklerin değerlendirilmesi konusunda, sözleşme hükümlerinin uygulanmasını sağlayacak yasal düzenlemeleri yürürlüğe koymayı...