04 / 10 / 2024

İnşaatta 6 milyonluk dönüşüm

İnşaatta 6 milyonluk dönüşüm

İnşaat sektöründeki büyümenin son dönemde hızlandığını belirten Dumankaya Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, bu ivmede 6 milyon konutu içeren kentsel dönüşüm çalışmalarının önemli rol oynadığını söyledi.

DAP Gayrimenkul 2024’ün ilk yarısında 2.6 milyar TL hasılat elde etti!

DAP Gayrimenkul Geliştirme 30 Haziran 2024 tarihi itibarıyla hazırlanan faaliyet raporu, finansal rapor ve sorumluluk beyanını yayımladı. Şirket 2024’ün  ilk 6 ayında 2.6 milyar TL hasılat elde ettiğini açıkladı.

2024’ün ilk 6 ayında vatandaşlık için gayrimenkul alanların sayısı geçen yılın iki katını geçti!

EVA Gayrimenkul Değerleme’nin açıkladığı rakamlara göre, 2024 ilk altı ayında yabancıların Türkiye’de yaptıkları gayrimenkul yatırımlarının yüzde 43,6’sı vatandaşlık almak için gerçekleştirildi. Geçen yılın aynı döneminde bu oran yüzde 18,6’ydı.

Yabancı gayrimenkul yatırımları 2024'ün ilk 6 ayında metrekare bazında yüzde 65 azaldı!

EVA Gayrimenkul Değerleme, yabancı yatırımların 2024’ün ilk 6 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre metrekare bazında yüzde 65 azaldığını ortaya koydu. 

Kredili konut satışları 2024'ün ilk 6 ayında çakıldı!

Türkiye’de konut fiyatları eski artış hızını kaybederken, kredili konut satışları da 2024'ün ilk 6 ayında resmen çakıldı.

Borsa İstanbul’da yılın ilk 6 ayında 22 şirketin halka arzı gerçekleşti. Halka arz hisseleri ne kadar kazandırdı?

Borsa İstanbul’da 2024’ün ilk 6 aylık döneminde 22şirket halka arz edildi. Halka arzlara 54,7 milyon yatırımcı katılırken, talep büyüklüğü 46.6 milyar lira olarak belirlendi.  

Altın, dolar, konut, borsa, bitcoin: 2024 yılının ilk 6 ayında en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?

Bu yılın ilk 6 ayında döviz ve konut yatırımcısı için işler pek de iyi gitmezken yüzde 53'lük kazanç sağlayan yatırımlar da dikkat çekti. Peki 2024 yılının ilk 6 ayında en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?

O şehir ve çevresi dün 5.6 büyüklüğünde sallanmıştı: Uzmanından 6.6'lık deprem uyarısı! 

Doç. Dr. Bülent Özmen, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen ve çevre şehirlerden de hissedilen depremle ilgili konuştu ve 6.6'lık deprem uyarısında bulundu. İşte ayrıntılar..

TOKİ Nisan ve Mayıs 2024 kampanyalarını duyurdu! 6 şehirde 2 bin 435 yeni konut müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Nisan ve Mayıs ayı projeleri kapsamında 2 bin 435 konut inşa edecek. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın yeni projeleri 6 şehirde hayata geçirilecek.

6 ay önce 10 milyon TL olan konut bugün hala aynı paraya alınabiliyor mu? Vatandaşlar ne diyor?

Konut ve otomobil fiyatları gündemden düşmezken, Finanscı Abi resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konut ve otomobil balonunun patladığını belirterek,  6 ay önce 10 milyon TL olan konut bugün hala aynı paraya alınabildiğini söyledi.

33 istasyonun 4.6 dediği dün geceki Hatay depremini, AFAD 3.7 olarak açıkladı! Uzman isim Kandilli'den veri istedi!

Gece yarısı saat 01:32'de Hatay'da deprem meydana geldi. Kandilli depremin büyüklüğünü 3.7, AFAD ise 3.8 olarak açıkladı. Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli, 33 istasyonun depremin büyüklüğünü 4.6 olarak açıkladığını söyledi. İşte İçelli'nin o paylaşımı...

Ankaralılara çifte müjde! Ankara'daki konut ve kira fiyatları 2024 yılının ilk 6 ayında düşebilir! 

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Ankara'daki konut ve kira fiyatlarının 2024 yılının ilk 6 ayında düşebileceğini açıkladı.

Altın fiyatları resmen çakıldı! 6 ayın ardından bir ilk! 4 Ekim Çarşamba canlı altın fiyatları

Altının ons fiyatı haftanın üçüncü işlem gününde 1821 dolardan işlem görüyor. Altın fiyatları 6 ayın ardından ilk kez bu seviyenin altına gerilerken, gram altın, çeyrek altın ve yarım altın ne kadar? sorusu merak ediliyor.

Trend GYO bu yılın ilk 6 ayında ne kadar hasılat elde etti?

Trend Gayrimenkul Geliştirme 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla hazırlanan faaliyet raporu, finansal rapor ve sorumluluk beyanını yayımladı. Peki, Trend GYO yılın ilk 6 ayında ne kadar hasılat elde etti?

İnşaatta 6 milyonluk dönüşüm Haberi

İnşaatta 6 milyonluk dönüşüm

İnşaat sektöründeki büyümenin son dönemde hızlandığını belirten Dumankaya Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, bu ivmede 6 milyon konutu içeren kentsel dönüşüm çalışmalarının önemli rol oynadığını söyledi. Dumankaya, şöyle konuştu: "2014 yılı için konuşmak gerekirse, Mütekabiliyet Yasası ile yabancı yatırımcılara satışlar GSMH içerisinde inşaat sektörünün payını artırıcı nitelikte olmuştur. İnşaat sektörünü tek başına bir yapı olarak düşünmemek gerekir. Sektör, kendisine bağlı 250'den fazla alt sektörün ürettiği mal ve hizmete talep yaratan önemli bir organizasyon konumundadır. Bu hareketlilik inşaat sektörünün 'ekonominin lokomotifi' olmasına neden olmaktadır. Bu sebeple de genel ekonomik veriler ve gidişat ile Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, 6 milyon konutu içeren kentsel dönüşüm çalışmalarının inşaat sektöründe büyümeye ivme kazandırdığını söyledi Avantajlı satışlar devam ediyor inşaat sektörünün hem...