29 / 04 / 2024

İnşaatta aktif kadın sayısı

İnşaatta aktif kadın sayısı

Erkek egemen birçok sektörde var olan kadınlar, inşaat sektöründe de beyin güçleriyle yönetim kademelerinde aktifler.

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

Kadın kooperatiflerine yönelik eğitimler istihdamı artıracak

Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi ile kadınların kooperatifleşmesi ve mevcut kooperatiflere aktif katılımlarının sağlanması isteniliyor.

RE/MAX Türkiye’nin kadın çalışanlarının ilham verici öyküleri!

Girişimciliğe teşvik edici faaliyetleri öne çıkaran RE/MAX Türkiye, yüzde 50’ye yaklaşan kadın çalışan oranı ile kadınların iş hayatında aktif rol almalarını da destekliyor. 

Kağıthaneli kadınlar en çok kentsel dönüşümü merak ediyor!

Kadınların şehir yönetiminde aktif rol alması, istek ve önerilerini dile getirebilmeleri için Kağıthane’de her yıl düzenlenen Kadın Kent Gönüllüleri toplantıları bu yıl da ilçenin çeşitli mahallelerinde son sürat devam ediyor.

İnşaatta 'kadın usta' dönemi başlıyor!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği (ANTMÜTDER) Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, tüm kadınların 8 Mart Kadınlar Günü'nü kutladı. Karataş, inşaat sektöründe kadın önemine değindi.

İnşaatta aktif kadın sayısı artıyor!

Erkek egemen birçok sektörde var olan kadınlar, inşaat sektöründe de beyin güçleriyle yönetim kademelerinde aktifler.

Realty- TR'dan kadın girişimciye özel ödeme koşulları!

Türkiye pazarına 2014'ün son çeyreğinde adım atan Realty- TR, kadınların iş yaşamında daha aktif olmaları, maddi özgürlüklerini kazanmaları ve sosyal hayatın içinde rol oynamaları amacıyla bir proje başlattı.

Realty-TR'dan kadın girişimciye destek!

Realty-TR Uluslararası Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık şirketi, kadınların iş yaşamında daha aktif olmaları amacıyla bir proje başlattı. Firma, franchise almak isteyen girişimci kadınlara, avantajlı ödeme koşulları sunuyor.

Eskişehir'de mobilya sektörüne kadın eli!

Eskişehir’de mobilya sektörüne kadın eli değdi. Nur Mobilya’nın sahibi Tuba Çoban, kadınların iş hayatında mutlaka aktif olması gerektiğine vurgu yaparak, çalıştığı sektör ile ilgili ayrıntıları anlattı.

Kadıköy'deki inşaatta yaşanan kaza sonucu bir işci hayatını kaybetti!

İstanbul Kadıköy'de bir rezidans inşaatında 14. kata kurulan geçici balkonun çökmesi sonucu hayatını kaybeden işçi Sezer Karakaş'ın (22), cenazesi memleketi Samsun'un Asarcık ilçesinde toprağa verildi.

İnşaatta kadının sözü geçiyor!

İnşaatta kadının sözü geçiyor. Elit Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, konut alımı ve satımı konusunda kadınların eşlerinden bir adım daha öne çıktığını ifade etti.

Mert Yıldızhan: İnşaatta kadının sözü geçiyor!

Konut alımında seçimin kadınların beğenisi doğrultusunda yapıldığı ve erkeklerin ise ödeme kısmında aktif olduğu belirlendi. Elit Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, konut alımı konusunda kadınların eşlerinden bir adım daha öne çıktığını ifade etti.

24 bin kadın inşaat sektöründe çalışıyor!

2013 ve 2014 yılında kadın istihdamında en fazla artış 269 binle hizmet sektöründe oldu. Sanayide 58 bin, inşaatta ise 24 bin kadın çalışma hayatına katıldı.

İnşaatta aktif kadın sayısı Haberi

İnşaatta aktif kadın sayısı

Doğası gereği erkek işi olarak bilinen inşaat sektöründe yönetim kurulu başkanlığından genel müdürlüğe kadar farklı alanlarda aktif 20 kadın yönetici bulunuyor.


Kimi meslekler kadın işi, erkek işi diye ayrılır. İnşaat da çalışma koşullan ve erkek egemen yapısıyla kadınların uzak durduğu bir alan. Proje üretip karda kışta inşaatlarda çalışmayı ve çalışan işçileri kontrol etmeyi gerektiren inşaat işi. doğası gereği erkek egemen bir alan olarak görülüyor. Ancak son yıllarda bu ezber bozuldu. İnşaat sektöründe satış ve pazarlamadan genel müdürlüğe kadar farklı kademelerde kadın iş gücü artıyor. Bazıları aileden bazdan da profesyonel Kadınlar inşaattaki tecrübeleriyle basamakları hızla tırmanarak genel müdürlük kademesine kadar yükselmiş durumdalar. Kimi baba mesleğini devralıp şirket yönetimine girerken, kimi de sektörde edindiği tecrübelerden yola çıkıp kendi şirketini kuruyor.



Satış ve...