05 / 05 / 2024

İnşaatta ihracat 2016

İnşaatta ihracat 2016

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO), ekonomi bakanlığı UR-GE Projesi kapsamında, mobilya, gıda ve medikal sektörlerinden sonra inşaat sektöründe de ihracat kapasitesinin artırılması çalışmalarına başladı.

Beyaz eşya sektörü senenin 9 ayında ihracatını korudu

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği’nin (TÜRKBESD) açıklamış olduğu verilerine göre, 2022 yılının dokuz ayında altı ana ürün grubunda ihracat, bir önceki senenin aynı dönemine paralel seyrederken, iç satışlar ise yüzde 5 azaldı. İşte detaylar…

ABD, inşaat malzemesi ihracatında zirveye oturdu!

Türkiye İMSAD Sektör Raporu’nun mart ayı sonuçlarına göre, Türkiye inşaat malzemeleri sektöründe ihracat 2016 yılında yüzde 10,2 gerileyerek 15,2 milyar dolara indi. ABD’ye ihracatımızın yüzde 8,7 gerilemiş olmasına rağmen ABD, 2016 yılında en çok inşaat malzemeleri ihracatı yaptığımız pazar haline

Gayrimenkul sektörünün önde gelenleri 2016'yı değerlendirdi!

“Gayrimenkul” temalı düzenlenen yuvarlak masa toplantısında, sektörün önde gelen üç ismi “zorlu yıl” 2016’yı değerlendirdi, 2017 ve gelecek hedeflerini anlattı. Piyasanın önünü açacak formüller, iş planları ve projeler anlatıldı, sorunlar tartışıldı.

EVA'nın ekonomide Haziran 2016 trendleri analizi yayınlandı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık her ay yayınladığı 'Periskop Analiz' yayınının 31. sayısı yayınladı. Analizde merak edilebilecek piyasa verilerinin analizleri, istatistiki veriler ve yorumlar yer alıyor..

Türk mobilya sektörünün İran ihracatı hızlanacak!

İran'a uygulanan uluslararası ambargonun kalkmasının ardından Mobilya Sanayicileri Derneği'nin (MOSDER) önderliğinde Türk mobilya sektörü bu ülkeye ihracatı yeniden canlandırmak için çalışmalarını hızlandırdı.

TOKİ Konya Ilgın Evleri kurası 2016!

609 adet konuttan meydana gelen TOKİ Konya Ilgın Evleri projesinde talep toplama dönemi devam ediyor. İşte, TOKİ Konya Ilgın Evleri kurası 2016!

Çimento ihracatı yüzde 46,35 arttı!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Başkanı M. Şefik Tüzün, 'Geçen yıl küçük bir daralmayla 10,7 milyon ton olarak gerçekleşen ve 550 milyon dolarlık döviz girdisi sağlanan çimento sektörünün ihracatı 2016'nın ilk 2 ayında yıllık bazda yüzde 46,35 arttı'dedi.

TOKİ Giresun Küçükköy ve Aksu son başvuru günü!

TOKİ Küçükköy ve Aksu son başvuru günü 15 Temmuz 2016 Cuma günü olarak belirlendi. Toplamda 592 adet daire satışta olduğu projede 144 aya varan vade sağlanıyor.

Konya Ilgın TOKİ kurası 2016!

TOKİ Konya Ilgın projesi kapsamında 609 adet konut hayata geçiriliyor. Proje kapsamında başvurular, 11 Temmuz - 29 Temmuz 2016 tarihleri arasında kabul edilecek.

Şanlıurfa Viranşehir TOKİ Evleri son başvuru günü!

Şanlıurfa Viranşehir TOKİ Evleri son başvuru günü 30 Haziran 2016 olarak belirlendi. Ev fiyatlarının 149 bin 483 TL'den başladığı projede peşin ödemeler 7 bin TL'den başlıyor.

Karaman Ermenek TOKİ son başvuru günü!

Karaman Ermenek TOKİ son başvuru günü 30 Haziran 2016 gününe kadar devam ediyor. Fiyatların 64 bin 463 TL'den başladığı projede 46 adet konut satışa çıkarıldı.

Soyak'ın şirketine İhracat Şampiyonu ödülü!

Soyak Holding şirketlerinden Trakya Döküm’ün dış ticaret şirketi olan ERKU, ‘Demir Çelik Döküm Eşyaları’ kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu.

Konutta konfor ve tasarım ön planda!

İnşaatta trendlerin değiştiğini belirten Ak Proje Yönetim Kurulu Başkanı Adem Soytekin, "Konfor ve tasarım ön planda" dedi .

İnşaatta ihracat 2016 Haberi

İnşaatta ihracat 2016

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO), inşaat sektörünün ihracat kapasitesinin artırılması amacıyla çalışmalara başladı. Ekonomi Bakanlığı ile Samsun TSO’nun Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Programı (UR-GE) kapsamında hazırladığı ’Samsun İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektörünün İhracat Kapasitesinin Artırılması’ projesinin ilk eğitim çalışması gerçekleştirdi. Mobilya, gıda ve medikal sektörlerinin ardından inşaat sektörüyle devam eden UR-GE çalışmalarının ilki, Samsun TSO’da yapıldı. Projesi çerçevesinde, sektör temsilcilerine yönelik Türk Dış Ticaret Vakfı eğitmeni Hakan Akın, “Uluslararası Pazarlara Giriş Stratejileri Eğitimi” verildi.


İHRACATTA DOĞRU PAZAR VE DOĞRU MÜŞTERİ

Sektör firma temsilcilerinin hazır bulunduğu eğitimde, eğitmen Hakan Akın, ‘Uluslararası Pazarlamanın Temel İlkeleri’, ‘Ürün ve Sektör Bilgisi’, ‘Uluslararası Pazarlamacı Profili’ ve ‘Pazar Araştırması’ konularında bilgi verdi. Eğitimde konuşan Hakan Akın, “İşletmelerin ihracata başlamalarının ana sebebi büyümek, gelişmek, kapasiteyi ve dolayısıyla karlılığı...