18 / 05 / 2024

İnşaatta istihdam 2015

İnşaatta istihdam 2015

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi 2015 yılı 2. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1.8 oranında azalış gösterdi.

RE/MAX Türkiye’de kadın istihdamı yüzde 50’ye yaklaştı!

Önde gelen gayrimenkul danışmanlık şirketleri arasında yer alan RE/MAX Türkiye, kadın çalışan sayısını 1.900'ün üzerine çıkardı ve kadın çalışa sayısını toplam istihdamın yüzde 50’sine ulaştırdı.

İnşaatta istihdam Ocak ayında 68 bin kişi azaldı!

Türkiye'de istihdam edilenlerin sayısı, ocakta geçen yılın aynı ayına göre 109 bin kişi artarak 27 milyon 266 bin kişiye yükselirken, istihdam oranı 0,5 puanlık azalışla yüzde 44 olarak kayıtlara geçti.

İnşaatta istihdam 2019 Eylül'de 2 bin kişi arttı!

İnşaat sektörü son iki ayda yaşadığı 56 bin kişilik istihdam kaybı sonrası ilk kez arttı. Sektör Eylül'de iş gücüne 2 bin kişi ekledi...

İnşaatta istihdamı artıracak kredi paketi!

Kamu bankaları, istihdamını artıracak firmalara özel işletme kredisi paketi hazırladı. Paketle özellikle inşaat ve hazır giyimde istihdam artışı sağlanması hedefleniyor. İş dünyası, paketin büyümeye de olumlu yansıyacağını düşünüyor...

İnşaatta istihdam krizi!

Türk ekonomisinin lokomotif sektörü olan inşaatta son 8 aydaki durgunluk, rakamları inanılmaz boyutlarda aşağıya çekti. İnşaat, yarattığı istihdamı 8 yıl birden geri atarken, yapı ruhsat izinlerinde de yüzde 50'lere varan daralma yaşadı.

İnşaatta istihdam yükselişe geçecek!

ERA Gayrimenkul Genel Müdürü Özhan Atalay yaptığı açıklamada inşaatta istihdam düşüşü geçici, birkaç ay içinde yükselişe geçeceğini söyledi.

İnşaat istihdam endeksi 2015 yılının son çeyreğinde yüzde 1,9 geriledi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılının son çeyreğine ilişkin inşaat iş gücü girdi endekslerini açıkladı. İnşaat istihdam endeksi, geçen yılın son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,9 geriledi.

Metag İnşaat 2015 finansal raporlarını en geç Mayıs'a kadar açıklayacak!

Metag İnşaat Ticaret A.Ş KAP'a açıklama yaptı. Metag İnşaat''in 2015 yılına ait finansal raporlarını en geç 15 Mayıs 2016 tarihine kadar kamuyana açıklanacak.

İnşaat sektörü istihdam endeksi yüzde 0,9 azaldı!

TÜİK, 2015 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin İnşaat İşgücü Girdi Endekslerini açıkladı. İnşaat istihdam endeksi, bu yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,9 azalarak 79,6'ya geriledi.

Yabancıların emlak vergisi 2015!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için 1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, yabancılar emlak vergisi öder mi? Yabancıların emlak vergisi 2015 nasıl ödenir?

2015 Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi 26 Kasım'da!

Türkiye İMSAD tarafından bu yıl yedincisi düzenlenecek 2009 yılından bugüne gerçekleştirilen Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi bu sene de bütün inşaat sektörünü yine bir araya getirecek.

İnşaat sektöründe iş gücü istihdamı azaldı mı?

İnşaat istihdam endeksi, bu yılın ikinci çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,8 azaldı.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılının ikinci çeyreğine ilişkin inşaat iş gücü girdi endekslerini açıkladı.

İnşaat sektöründe istihdam yüzde 1,8 oranında azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılının ikinci çeyreğine ilişkin inşaat iş gücü girdi endekslerini açıkladı. İnşaat istihdam endeksi, bu yılın ikinci çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,8 azaldı.

İnşaatta istihdam 2015 Haberi

İnşaatta istihdam 2015


Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi 2015 yılı 2. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1.8 oranında, takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi ise, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 9 oranında azalış gösterdi. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat brüt ücret-maaş endeksi ise sadece yüzde 2 oranında...