19 / 05 / 2024

inşaatta ruhsat alma durumu

inşaatta ruhsat alma durumu

İnşaat sektöründe satışlardaki yavaşmalamaya bağlı olarak stoklar artarken, Yeni inşaatlar için alman ruhsatlarda artış devam ediyor. Yılın ilk dört ayında satışların yüzde 7.7 düşmesine karşılık, yeni ruhsat alman inşaat alanı yüzde 90'lık patlama yaptı.

Esenler'de istinat duvarı çöken inşaatta 'zemin iyileştirme yapılmadı' iddiası!

Esenler Belediye Meclisi’nin eski üyesi Ekrem Acar’ın ilçede inşa ettiği proje için yaptığı istinat duvarı, 8 Mayıs’ta çökmüştü. Kemal Şahin, inşaatın yeni ruhsat alması üzerine inşaatta zemin iyileştirme, uygulamayı yerinde kontrol etme gibi işlemlerin yapılmadığını ileri sürdü...

İnşaatta istihdam krizi!

Türk ekonomisinin lokomotif sektörü olan inşaatta son 8 aydaki durgunluk, rakamları inanılmaz boyutlarda aşağıya çekti. İnşaat, yarattığı istihdamı 8 yıl birden geri atarken, yapı ruhsat izinlerinde de yüzde 50'lere varan daralma yaşadı.

İnşaatta ruhsat alma sorunu çözülüyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yatırımlarla ve inşaat sektörüyle ilgili bilgi verdi. Şahin, inşaat sektöründe ruhsat alma ile ilgili sıkıntıların önüne geçileceğini belirtti.

Perlit inşaatta yüzde 40 tasarruf sağlıyor!

İnşaat, tekstil, sanayi gibi birçok alanda kullanılan perlitin en az altın kadar değerli bir maden olduğunu belirten Erper Perlit Maden İşletmesi kurucusu Düzgün Ürün, perlit ile inşaatta çimento ve kireç tasarrufu sağlandığını kaydetti.

Rusya’da inşaatta yüzde 4,6 düşüş yaşandı!

Rusya’da Gayri Safi Yurtiçi Hasılanın 2015'in son çeyreğinde yıllık bazda yüzde 3,8 düştüğü bildirildi. Rosstat tarafından yapılan açıklamaya göre, perakende satış alanında 13,6, elektrik, gaz ve su üretiminde 3,4 ve inşaatta 4,6'lık düşüş yaşandı

Seyhan Kent Meydanı Projesi'nin içerisine inşaat ruhsatı verildi!

Adana Seyhan Belediyesi'nin Balıkçılar Pazarı civarına yapmayı planladığı kent meydanı projesinin tam göbeğine inşaat ruhsatı verdiği ortaya çıkı. İnşaat ruhsatı verilmesi projenin ne şekilde gerçekleşeceği konusunda şüpheye yol açtı.

Antalya Muratpaşa'da inşaatta göçük: 4 yaralı!

Antalya'da inşaatta meydana gelen göçükte kalan 4 işçi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ekiplerce çıkarılan Adnan Başaran ve Aydınlı kardeşler, ayakta tedavi edildi.

İnşaat ruhsat alma işlemleri nelerdir?

İnşaat ruhsat almak için öncelikle, belediyeye gerekli belgeler ile müracaat edilmesi ve inşaat ruhsat harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, inşaat ruhsat alma işlemleri nelerdir? İnşaat ruhsatı nasıl alınır?

İnşaat ruhsatı dilekçe örneği 2016!

İnşaat çalışmalarına başlanılacak bir bina için belediyeden ruhsatın alınmış olması gerekiyor. İnşaat ruhsatı taşınmazın bağlı olduğu belediyeden alınıyor. İşte inşaat ruhsatı dilekçe örneği 2016..

İnşaat ruhsatı almak için gerekenler!

Bir arsada inşaat çalışmalarına başlamak için inşaat ruhsatının alınması gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatı nereden ve nasıl alınır? İnşaat ruhsatı almak için gerekenler nelerdir? İşte yanıtı..

2016 yılında inşaat ruhsatı ne kadar tutar?

İnşaat ruhsatı alırken bazı belgeler gerekli oluyor. Aynı zamanda inşaat ruhsatı harcının da ödenmesi gerekiyor. Peki, gerekli belgeler nelerdir? 2016 yılında inşaat ruhsatı ne kadar tutar?

İnşaat ruhsatı nasıl çıkarılır?

Bir arsanız olduğunu ve üzerinde bina inşa etmek istediğinizi düşünelim. Bu durumda bu arsa üzerinde inşaata başlanılabilmesi için öncelikle ruhsatın alınması gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatı nasıl çıkarılır?

İnşaat ruhsat harcı hesaplama 2016!

İnşaat ruhsatı, bir arsa üzerinde inşa çalışmalarına başlanmadan önce mimari proje için alınıyor. Bu süreçte inşaat ruhsatı için belli oranda harç ödemesi yapılıyor. Peki, inşaat ruhsat harcı 2016 ne kadar?

inşaatta ruhsat alma durumu Haberi

inşaatta ruhsat alma durumu

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Demeği (İMSAD) tarafından yılda dört kez düzenlenen "Ekonomi Toplantısı"nın ikincisi gerçekleştirildi. 

İMSAD Başkanı Dündar Yetişener, "Siyasi İklim ve Ekonomik Gelişmeler" başlıklı toplantıda yaptığı konuşmada, 2014 un ilk çeyrek döneminde ekonomi yüzde 4.3 büyürken, inşaat sektörünün 5.2 ve inşaat malzemeleri sektörü sanayi üretiminin yüzde 6 büyümesini, inşaat sektöründeki büyümenin, yılın ikinci yansında da süreceği yönünde önemli bir veri olduğuna işaret etti ve ekledi: "2014 yılına ilişkin bu olumlu verilerin, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra da pozitif yönde artarak devam etmesi ve ülkemizin sürdürülebilir bir eksende ekonomik istikrarının sağlanması, iş dünyası olarak bizlerin en önemli hpUpntiçiHir " 


İNŞAAT MALZEMELERİ İTHALATI GERİLEDİ 


Ekonomi Strateji Danışmanlık Hizmetleri Başkanı Dr. 

Can Fuat Giirlesel de konuşmasında, ilk çeyrekte yüzde 6.0 büyüyen inşaat malzemeleri sanayimde üretimi en fazla...