22 / 05 / 2024

inşaatta söyleşi

inşaatta söyleşi

Kriz çemberinde konut ve inşaat söyleşisi yapıldı. Türkiye ekonomisi üzerine 20'nin üzerinde Kitabı yayımlanan iktisatçı-yazar Mustafa Sönmez, inşaat sektörünün siyasi ve ekonomik boyutlarıyla ele alınması gerektiğini belirtti.

'İnşaatta çalışacak usta ithal edilmeli!'

İMKON Denetim Kurulu Üyesi Şaban Topal, inşaatta çalışacak işçi eksikliğine dikkat çekerek ithal usta önerisinde bulundu. 

TÜİK: İnşaat sektörlerinde çalışan işçi sayısı yüzde 12,8 arttı!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, inşaat, sanayi ve ticaret-hizmet sektörlerinde çalışan sayısı bir önceki aya göre eylülde değişmedi. Ancak inşaatta çalışan işçi sayısı geçen seneye göre yüzde 12,8 arttı.

Aile Bakanlığı’ndan mayıs ayı için 1.250 TL müjdesi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik destek ödemelerine aralıksız devam ediyor. Son açıklamalarına göre mayıs ayı için 1250 TL tutarında destek ödemesi yapılacak. Detaylar ise şöyle...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Haiti ve Türkiye'nin inşaatta iş birliği potansiyeli yüksek!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haiti Cumhurbaşkanı Jovenel Moise ile telefonla konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haiti ve Türkiye'nin inşaatta iş birliği potansiyelinin yüksek olduğunu söyledi.

GYODER'in 'Kentler nasıl bir dönüşüm geçirecek' söyleşisi 16 Temmuz'da! 

GYODER Akademi tarafından düzenlenen 'Kentler nasıl bir dönüşüm geçirecek' başlıklı söyleşi 16 Temmuz'da online olarak ZOOM uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek...

Emlak Konut GYO Florya Evleri için ÇED süreci başladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Florya Evleri projesi için ÇED süreci başladı.

Mavera Comfort için ÇED süreci başladı!

Makro Akyapı Başakşehir İş Ortaklığı'yla hayata geçirilen Mavera Comfort projesi için ÇED Süreci başladı.

TOKİ İzmir Kemalpaşa 2. ve 3. Etap için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İzmir Kemalpaşa 2. Etap ve 3. Etap projesi için ÇED süreci başladı.

İMİB Doğal Taş Söyleşileri yarın başlıyor!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) tarafından gerçekleşecek online söyleşi serisinde doğal taş kullanımının öne çıktığı yapılar gündeme gelirken, her sohbette Türk Doğal Taşı hakkında bilgiler konuşulacak.  

Esenler'de istinat duvarı çöken inşaatta 'zemin iyileştirme yapılmadı' iddiası!

Esenler Belediye Meclisi’nin eski üyesi Ekrem Acar’ın ilçede inşa ettiği proje için yaptığı istinat duvarı, 8 Mayıs’ta çökmüştü. Kemal Şahin, inşaatın yeni ruhsat alması üzerine inşaatta zemin iyileştirme, uygulamayı yerinde kontrol etme gibi işlemlerin yapılmadığını ileri sürdü...

Nevzat Sayın ile 'Mimaride Anlam Üretmek' söyleşisi 19 Mayıs'ta!

Yıldız Entegre tarafından sosyal medya üzerinden düzenlenen “Mimaride Anlam Üretmek” temalı söyleşi, 19 Mayıs Salı günü saat 17:00’de Yıldız Entegre’nin Instagram sayfası üzerinde canlı olarak yayınlanacak. 

TOKİ Başakşehir Hoşdere için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Başakşehir Hoşdere projesi için ÇED süreci başladı.

TOKİ İzmir Bergama projesi için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İzmir Bergama 2020 projesi için ÇED süreci başladı.

inşaatta söyleşi Haberi

inşaatta söyleşi

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi. Adana ve Türkiye'nin en önemli gündem maddelerinden birini oluşturan konut ve inşaat sektörünü masaya yatırdı. Seyhan Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşen "Daralan Kriz Çemberinde Konut ve İnşaat" konulu söyleşinin moderatörlüğünü İMO yabancılara bağımlı bir sektör haline geldiğini savundu. Sektörün dışarıdan gelen dövizlerle yürütüldüğünü anlatan Sönmez, dolaylı yollarla inşaat sektörüne yabancıların yaptığı yatırımların ileri ki dönemlerde sonlanması durumunda ekonomide ciddi anlamda bir daralma yaşanacağını ileri sürdü. İnşaat sektörünün büyümesinin istihdama katkısı olduğunu da anlatan Sönmez. 


Ancak hala 3 milyon resmi işsizimiz. 

2 milyonda resmi olmayan işsizimiz olmak üzere 5 milyon işsizimiz bulunmakta. İstihdam edilen kişilerde siyasi iktidara oy potansiyeli sağlıyor" diye konuştu. 


"402 MİLYAR DOLAR BORCU SADECE İNŞAATLA KAPATAMAZSINIZ" 


Kredi ile alınan...