10 / 05 / 2024

inşaatta tartışmalar

inşaatta tartışmalar

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, 2013 ile 2014'ün ilk üç ayı arasında konut piyasasına 956 bin yeni konut girdi. İnşaat sektörünün oyuncuları konutun ulaşılabilmesi için faizlerin düşmesini istedi.

İstanbul Boğazı’nda mühürlenen kaçak inşaatta çalışmalar devam ediyor!

İstanbul Boğazı'nda son dönemde artan kaçak yapılaşmalara bir yenisi eklendi. Beşiktaş'taki yol yalısında sürdürülen yasa dışı inşaat şikayetlerin sonra mühürlendi fakat yalıda inşaat çalışmaları devam ediyor.

Marmara depremi tartışmaları yeniden alevlendi!

Geçtiğimiz Cumartesi günü İstanbul'da meydana gelen depremin ardından, Marmara Depremine ilişkin tartışmalar yeniden alevlendi. Peki hangi uzman Marmara depremi için ne dedi? İşte uzmanların görüşleri...

Çukurova'da mühürlenen inşaatta çalışmalar yeniden başladı!

Adana'nın Çukurova İlçesi Güzelyalı Mahallesi'nde imara uygun olmadığı gerekçesiyle mühürlenen inşaatta çalışmalar devam ediyor.

Başakşehir'de inşaatta göçük!

İstanbul'un Başakşehir ilçesinde bir inşaatta göçük meydana geldi. Olay sonucunda göçük altında kalan 1 işçiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor.

İzmir Körfezi Geçiş Otobanı tartışmaları sürüyor!

Doğa Derneği, EGEÇEP, TMMOB ve 85 kişinin dava açtığı İzmir Körfezi’ne yapılması planlanan otoban bağlantılı köprü projesi için tartışmalar sürüyor..

Calais Limanı'nın girişine duvar inşası tartışması!

Sığınmacıları engellemek amacıyla Fransa ile İngiltere'yi birbirine bağlayan Calais Limanı'nın girişine duvar inşasına başlanmasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor.

AKM'nin yıkım tartışmaları yeniden gündemde!

Yaklaşık 20 yıldır süren AKM tartışmaları Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçtiğimiz hafta içinde yaptığı açıklamalarla yeniden başladı.Kimileri AKM’nin tescilli bir eser olduğu için yıkılamayacağını,kimileri de binanın tarihi eser sayılamayacağını öne sürdü

Şanlıurfa Hububat Lisanslı Depo Projesinin inşaat çalışmaları sürüyor!

Şanlıurfa Ticaret Borsası'nın Avrupa Birliği'nden hibe desteği alan Hububat Lisanslı Depo Projesinin inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Soma Atıksu Arıtma Tesisi'nin inşaat çalışmaları başladı!

Türkiye’de 15 atık su arıtma tesisi arasında yer alarak AB hibe fonlarından ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hibe fonlarından yararlanan Soma Atıksu Arıtma Tesisi için inşaat çalışmalarına başlandı.

Konya Çumra Gençlik Merkezi inşaat çalışmaları sürüyor!

Konya’nın Çumra İlçe Belediye Başkanı Mehmet Oğuz, gençlik merkezi inşaatı çalışmalarını incelemelerde bulundu.

ODTÜ yerleşkesinde mescit tartışmaları protesto edildi!

Burdur'da bir grup, ODTÜ yerleşkesinde mescit tartışmaları üzerinden başlayan gerginliği protesto etti. "Peygamber'in izinde bir gençlik" yazılı pankart açan gruptakiler, Türk bayrakları taşıdı.

Kat karşılığı inşaatta değer artış kazancı!

Arsa karşılığı daire yaptıran kimselerin, adına düşen bağımsız bölümleri iskan tarihinden itibaren kaç yıl sonra satarsa vergi doğmaz? İşte kat karşılığı inşaatta değer artış kazancı vergisi hakkında özelge esasları..

Kat karşılığı inşaatta daire paylaşımı nasıl yapılır?

Kat karşılığı inşaat, arsa sahibinin kendi arsası üzerinde bina yapması için bir müteahhit ile anlaşma sağlaması halinde yapılıyor. Peki, kat karşılığı inşaatta daire paylaşımı nasıl yapılır? Kat karşılığı inşaatta daire paylaşımı nasıl yapılmalı?

inşaatta tartışmalar Haberi

inşaatta tartışmalar


İnşaat sektörünün oyuncuları konutun ulaşılabilmesi için faizlerin düşmesini ve vergi son 15 ayda inşa edilen her üç konuttan birinin elde kalması konutta balon tartışmalarını alevlendirdi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, 2013 ile 2014'ün ilk üç ayı arasında konut piyasasına 956 bin yeni konut girdi. 


Bu dairelerin 649 bin 341'i satılırken 306 bin 509 yeni konut alıcı bulamadı. Toplam konut stoku 1 milyon adetin üzerine çıktı. Sektörün oyuncularına göre doğru lokasyonda, doğru projeler geliştirip doğru fiyatlama ile satışa sunan inşaat şirketleri için sorun yok ancak eğer oluşan stok 2-3 yıl içerisinde eritilmezse o zaman sıkıntı başlayacak. 


'Kriz kahini' uyardı Kriz kahini olarak ünlenen ekonomist Nouriel Roubini de aralarında Türkiye'nin olduğu 18 ülke için kriz uyarısı yapıyor. Tam bir konut balonu değilse de...