02 / 05 / 2024

internetten imar sorgulama

internetten imar sorgulama

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek 2012 senesinde E-İmza uygulamasına geçen ve vatandaşlara evraklarını dijital ortamda takip etme imkanı sağlayan Pendik Belediyesi, ruhsattan imara kadar bir çok konuda iş süreçlerini hızlandırdı.

Arsa alacaklar sakın bu tuzağa düşmeyin! e-plan (imar durumu) sorgulama sisteminden hemen kontrol edin!

Gayrimenkul almak isteyen vatandaşlar arsanın imarlı olup olmadığını nasıl sorgulayacağını merak ediyor. İşte imar sorgulama sistemine ilişkin tüm merak edilenler...

İmar durumu sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Arsa sahiplerinin yakından ilgilendiği imar sorgulamaları sıkça araştırılan konulardan biri oluyor. Peki, arsaların imar sorgulamaları nasıl yapılır? İste detaylar...

İmar barışı iptal sorgulama 2021!

Yapı kayıt belgesi için başvuruda bulunan binlerce vatandaş başvurularının iptal edildiğini söylüyor. İşte imar barışı iptal sorgulama 2021...

İnegöl Belediyesi'nden 'İmar Durumu Sorgulama' hizmeti!

Dijital dönüşümde birçok adım atan İnegöl Belediyesi'nin internet sitesi üzerinden İhale Sorgulama, Beyan Bilgileri Sorgulama, İmar Durumu Sorgulama, Bilgilendirilme İsteği, Meclis Gündem Sorgulama, Borç Ödeme gibi işlemler yapabiliyor.

İmar barışı başvurusu ve sorgulama nasıl yapılır?

Hükümet ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların kayıt altına alınması için 31 Aralık 2017'den önce yapılan konut ya da iş yerleri için imar barışı sürecini başlatmıştı. Peki, 8 Haziran 2018 tarihinde başlayan imar barışı başvurusu ve sorgulama nasıl yapılır? 

İmar barışı kayıt başvurusu ve sorgulama!

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışına müracaat edilerek yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor..

İmar barışı başvuru sorgulama!

İmar barışına e-devlet kapısından başvurulabiliyor. Peki, imar barışı başvurusu nereden, nasıl sorgulanabiliyor?

2017 emlak vergisi sorgulama!

2017 Emlak vergisi ödemeleri 1 Mart'ta başlıyor. Mükellef vergi borçlarını internetten sorgulama işlemi yaparak öğrenebiliyor. İşte 2017 emlak vergisi sorgulama işlemleri..

Manisa'da imar bilgileri artık internetten öğrenilecek!

Mania Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı 'İmar Bilgi Sistemi' ile vatandaşların arsalarının imar durumunu internet ortamından öğrenmesini sağlayacak uygulamayı hayata geçirdi.

Manisa'da imar bilgileri artık internetten öğrenilecek!

Mania Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı 'İmar Bilgi Sistemi' ile vatandaşların arsalarının imar durumunu internet ortamından öğrenmesini sağlayacak uygulamayı hayata geçirdi.

İzmir'in imar durumları internetten sorgulanabilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, taşınmazlara ait imar durum belgelerini, bilgi amaçlı olarak internette sunmaya başladı. Vatandaşlar, evlerinin kentsel dönüşüm alanlarında kalıp kalmadığını artık kolaylıkla öğrenebiliyor.

İstanbul emlak vergisi sorgulama!

Bir taşınmaz malın emlak vergisi borcu olup olmadığı, ilgili belediyeye gidilerek sorgulanabileceği gibi, internetten üzerinden de sorgulanabiliyor. İşte İstanbul emlak vergisi sorgulama işlemleri..

Adapazarı Belediyesi e-imar uygulamasını hizmete sundu!

Adapazarı Belediyesi, e-imar sorgulama hizmetini vatandaşların hizmetine sundu. Uygulama ile vatandaşlar hem internet ortamından işlemlerini gerçekleştirebilecek hem de zamandan tasarruf etmiş olacak.

internetten imar sorgulama Haberi

internetten imar sorgulama


Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek 2012 senesinde E-İmza  uygulamasına geçen ve vatandaşlara evraklarını  dijital ortamda takip etme imkanı sağlayan Pendik Belediyesi,  ruhsattan imara kadar bir çok konuda iş süreçlerini hızlandırdı.


Geçmişten günümüze tüm evrakların dijital ortama aktarılması, E-Belediye uygulamaları, E-Devlet ve E-İmza, iş hayatına büyük yenilik ve kolaylık getirdi. Kağıt evrakı ortadan kaldıran uygulamalar, iş yükünü hayli azaltırken zamandan da tasarruf sağladı.


Yapı ruhsatında evrak yığınına son


Mimar ve mühendisler yapı ruhsatı aşamasından tüm projelerini (mimari,statik, makine, elektrik ve zemin etüdü raporu) evrak yığınları yerine CD, harici bellek veya E-mail yoluyla taşınan belgelerle ulaştırılabiliyor.Böylelikle iş yükü hafiflerken, belediyenin arşivi de belge yükünden kurtarılmış oldu.


Yapı denetim firmaları, hazırladıkları projeleri kağıt yığınları olmadan belediye WEB sayfasında yer alan uygulama sayesinde E-imza ile imzalayarak, dijital ortamda...