15 / 05 / 2024

internetten parsel bilgisi

internetten parsel bilgisi

Türkiye'nin tüm parselleri artık internette. Tapu Kadastro Müdürlüğü'nün 'www.tkgm.gov.tr' adresinden Osmanlı'dan günümüze kadar olan 50 milyondan fazla parselin tüm bilgileri ücretsiz sorgulanabilir.

Online parsel sorgulama!

Bir arsa veya ev alacağınızı elinizdeki tapu bilgilerini teyit etmek istediğinizi düşünelim. Bu durumda, sorgulama yapmak için belediyeye gitmenize gerek kalmadan online parsel sorgulama yapabilirsiniz...

Ada pafta parsel sorgulama nasıl yapılır?

İnternet üzerinden Ada pafta parsel sorgulama işlemi, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Coğrafi Bilgi Sistemleri ile yapılabiliyor. Peki adım adım ada pafta parsel sorgulama nasıl yapılır? İşte parsel sorgulama programı...

Metrogarden AVM iletişim bilgisi!

Metrogarden AVM iletişim bilgisi haberimizin içinde yer alıyor. Mustafa Sandal konseri ve çeşitli sürprizlerle açılan Metrogarden AVM'de 147 mağaza, sinema salonları, spor salonu, kafe ve restoranlar bulunuyor.

Sancaktepe Osmangazi 8955 ada 1 parsel ve 8952 ada 9 parsel imar planı askıda!

Sancaktepe İlçesi, Osmangazi Mahallesi, 8955 ada, 1 parsel ve 8952 ada, 9 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bugün ilanen askıya çıktı.

Mavişehir Modern 4 adres bilgisi!

Mavişehir Modern 4 adres bilgisi haberimizin içinde yer alıyor. 12 bin metrekare alan üzerinde yükselen Mavişehir Modern 4 projesi 15 katlı 2 blok halinde inşa ediliyor.

Park Mozaik telefon bilgisi!

Park Mozaik telefon bilgisi haberimizin içinde yer alıyor. Ankara Park Mozaik Evleri 'nde 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon, 4 oda 1 salon, 5 oda 1 salon ve 6 oda 1 salon konut tipleri bulunuyor.

Park Mozaik ödeme bilgisi!

Park Mozaik ödeme bilgisi haberimizin içinde yer alıyor. Ankara Park Mozaik Evleri 'nde 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon, 4 oda 1 salon, 5 oda 1 salon ve 6 oda 1 salon konut tipleri bulunuyor.

Sun Flamingo Park iletişim bilgisi!

Sun Flamingo Park iletişim bilgisi haberimizin içinde yer alıyor. Proje kapsamında 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konut alternatifleri bulunuyor...

İnternetten ikametgah belgesi almak!

İkametgah, bir kimsenin yerleşme kast ve niyetiyle oturduğu yer olarak karşımıza çıkıyor. Birçok kimseden bir çok iş ve işlem yapılması için istenebiliyor. Peki, internetten ikametgah belgesi almak mümkün mü?

İkametgah internetten alınır mı?

Kişinin yasal adresinin gösterildiği resmi belge olarak karşımıza çıkıyor. Birçok iş ve işlem için bu ikametgah belgesi kişilerden talep edilebiliyor. Peki, ikametgah internetten alınır mı?

Sun Flamingo Park projesi adres bilgisi!

Sun Flamingo Park projesi adres bilgisi haberimizin içinde yer alıyor. 28 bin 341 metrekare arsa alanı üzerine yayılan Sun Flamingo Park'ta 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konut alternatifleri yer alıyor.

Ons İncek Evleri ulaşım bilgisi!

Ons İncek Evleri ulaşım bilgisi haberimizin içinde yer alıyor. ONS İncek Ankara kapsamında 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 2 oda 1 salon dubleks ve 3 oda 1 salon konut alternatifleri bulunuyor...

Ons İncek Ankara adres bilgisi!

Ons İncek Ankara adres bilgisi haberimizin içinde yer alıyor. ONS İncek Ankara kapsamında 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 2 oda 1 salon dubleks ve 3 oda 1 salon konut alternatifleri bulunuyor.

internetten parsel bilgisi Haberi

internetten parsel bilgisi

Online yapılabilen işlemler yatırımcının hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. E-devlet üzerinden kişisel tapu bilgilerini üyelik ve şifre kullanarak sorgulamak, kayıtları incelemek mümkün olurken, artık yatırımcıların satın almayı planladıkları arazileri sorgulamasının da yolu açıldı. Hem de ücretsiz ve üyelik gerekmeden. 


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü  (TKGM), tapu ve kadastro birimleriyle ortaklaşa yürüttükleri çalışma sonrasında ülke geneline yayılmış 957 tapu müdürlüğü ve 81 kadastro müdürlüğünün arşivi onliııe ortama taşındı. Mekansal bilgi sistemleri harita uygulamalarıyla birleştirilerek. 


kamu ve vatandaşların kullanımına sunuldu. Sadece 20022009 yılları arasında yaklaşık 21 milyon tapu verisiyle 5.5 milyon kadastro verisinin sisteme aktarımı yapıldı.

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR? 


Bıı yılın sonuna kadar 10 milyon parselin sisteme entegre edilmesiyle birlikte, 50 milyondan fazla Osmanlı'dan günümüze kadar ülkenin tüm parsel kayıtları sisteme dahil edilmiş olacak. Birbirine entegre...