18 / 05 / 2024

intibak yasası çıktı mı

intibak yasası çıktı mı

Ülkemizdeki milyonlarca emekli vatandaşı yakından ilgilendiren İntibak Yasası ile ilgili son gelişmeler merak konusu haline geldi. İntibak yasası ile emekli vatandaşlar maaşlarına ne kadar zam alacaklar? İntibak yasası kapsamından kimler faydalanabilecek? İşte merak edilenler...

İmar yasasına takılanlardan yapı kayıt talebi: Mağduriyet yaratan yapı kayıt sorunu çözülsün! 

Büyükşehirdeki köylerin mahalle statüsüne dahil edilmesinin ardından köylerde imar mağduriyetleri ortaya çıktı. İmar yasasına takılanlar, köylünün kendi tapulu yerlerinde afet riski taşımayan yapılarının kayıt altına alınmasını talep etti. 

12 daireden 42 daireye dönüştürülmüş! 31 kişiye mezar olan rezidansın inşaat çalışmaları ortaya çıktı! 

12 dairelik bina iken 42 dairelik rezidansa dönüştürülen üstelik son imar yasasının kapsamında olmadığı halde İmar Barışından faydalanıldığı belirlenen ve 31 kişiye mezar olan rezidans ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

EYT’lilerin yeni talebi belli oldu! Madde madde sıralandı! İntibak yasası, emekli maaşı, sosyal adalet...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu Başkanı Arzu Lastikçi, EYT’lilerin yeni taleplerini sıraladı. Lastikçi, 2000 yılı öncesi emekli olan kişiler için uygulanan "İntibak Yasası"nın 2000 yılı sonrası emekli olan kişiler için de çıkarılması gerektiğini ifade etti.

20-25 yıldır sigortalı olanlar hemen baksın! Maaşlara 1300 TL zam yapılacak! İşte detaylar!

EYT düzenlemesinden sonra şimdi de sıra intibak yasasına geldi. 2000 yılı sonrası emeklilerin maaş farkının giderilmesine dair bakanlığın çalışma yapması bekleniyor. İşte detaylar!

Beklenen İntibak Yasası ile ne kadar zam yapılacak? 2000 sonrası emekli olanlar için önemli detay…

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar için yapılması beklenen intibak yasası, bu tarihten önce emekli olanlarla aradaki maaş farkı adaletsizliğini gidermek amacıyla yapılacak. Peki ne kadar zam yapılması bekleniyor?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gözü burada! İntibak yasası çıkacak mı? İntibak yasasında son durum ne?

Emeklilerin akılında da dilinde de aynı soru intibak yasası çıkar mı? Çünkü bu yasa ile maaşlar eşitlenmiş olacak. Peki son durum ne?

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine 6.700 TL iyileştirme! İşte intibak yasasında son durum…

Aynı prim günü ve yılla emekli olmalarına rağmen diğerlerine göre düşük maaş alan emeklilere yönelik çıkarılacak intibak yasasıyla SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşlarında 6.700 TL’ye varan iyileştirme konuşuluyor.  Peki intibak nedir? İntibak zammı maaşlara kaç lira yansır?

İntibak yasası için kollar sıvandı! Maaşı düşük emekliye 1.300 TL ek zam gelebilir!

Sosyal güvenlik ve çalışma hayatına yönelik adaletsizlikleri gidermek için kolları sıvayan hükümetin EYT’den sonra maaşı düşük kalan emekliler için  intibak yasası çıkarma hazırlığında olduğu belirtiliyor.  Peki intibak nedir? Daha önce nasıl çıkarıldı? Kimler faydalanacak?

Binlerce kişi merakla bekliyordu! 2000 sonrası emeklilerin maaşına 1300 TL intibak zammı gelebilir

2000 sonrası emekli olan SSK ve BAĞKUR’lularla alakalı intibak yasasından dolayı maaşlarında 1300 TL artış yapılma ihtimali var

EYT düzenlemesinde yeni reçete resmen ortaya çıktı! EYT yasası ne zaman çıkacak? EYT'de son durum Mayıs 2022!

Merakla beklenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili yol haritası belli oldu. Peki EYT yasası ne zaman çıkacak? EYT'de son durum ne? İşte milyonlarca kişi tarafından merak edilen o soruların yanıtları...

2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı?

2b arazilerdeki "2b" ifadesi 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir açıklama olarak biliniyor. Peki, 2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı? İşte tüm merak edilenler..

Finansevim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kolo intibak yasasını değerlendirdi!

Türkiye Yapı Tasarruf Finansman Derneği Kurucu Genel Başkanı ve Finansevim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kolo, intibak yasası hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Emeklinin beklediği haberde flaş gelişme: 355 TL intibak zammı!

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar 355 TL'lik intibak zammı beklentisi içindeler. İntibak, Meclis’ten yasa çıktığı sürece yapılabilecek eğer beklentiler hayata geçerse, 5 milyon emekliye 355 liraya varan zam yolu açılacak...

intibak yasası çıktı mı Haberi

intibak yasası çıktı mı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bünyesinde bulunan emekli Bağkur'lulara verilen maaşlarda sehven oluşan eksikliklerin giderilmesi konusunda çalışmalar yürütmeye başladı. Emekli vatandaşların dört gözle beklediği intibak yasasında henüz yeni bir gelişme söz konusu değil. 

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; emeklilerin beklediği 355 TL intibak zammı müjdesi! SGK intibak zammı ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. 2000 yılından önce emekli olan vatandaşlar için intibak düzenlemesi yapıldı. O dönemde 300 TL'ye kadar maaşlar da artış sağlandı. İntibak düzenlemesinin 2000 yılı sonrası emekli olan vatandaşların kazanç elde edebilmeleri için de yeniden uygulanması bekleniyor. İntibak yasası ile emekli vatandaşlar maaşlarına ne kadar zam alacaklar? İntibak yasası kapsamından kimler faydalanabilecek? Son günlerde gündemdeki bu tür soruların kaynağı olan intibak yasası ile ilgili merak edilenler...

İntibak KPDK'YA Gelecek

Milyonlarca emeklinin gündeminde...