19 / 05 / 2024

iple yazılan kuran başakşehirde

iple yazılan kuran başakşehirde

Başakşehir Belediyesi; iplerle işlenen, kontrol edilmesi ve ciltlenmesi 12 yıl süren Kur'an-ı Kerimi ilçe sakinleri ile buluşturdu. Ramazan ayı süresinde Sular Vadisi’nde kurulan stantta sergilenen Kur’an-ı Kerim Guinness rekorlar kitabına da girecek.

SGK 23 ilacı geri ödeme listesine aldı! İşte geri ödemeye alınan o ilaçlar

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) içerisinde bulunan ilaçlara bir yenileri daha eklendi. Buna göre artık reçeteye yazılan bu ilaçlar sigorta kapsamında alınabilecek. İşte haberin tüm detayları...

Yanlış yazılan faturalar iade edilecek! İşte tüm detaylar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğal gaz faturaları için duyurduğu karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Doğal gazda 1 ay faturasız dönem ve 25 metreküplük indirimin detayları vatandaşlar tarafından merak edilirken tüm ayrıntılar da netleşti. İşte tüm detaylar...

Plakaya yazılan ceza ödenmezse ne olur? Trafik cezalarında zaman aşımı var mı?

Trafik cezalarına dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte o sorular ve merak edilen yanıtları!

Unutulan rapor parası nasıl alınır?

Rapor parası her çalışanın aklını kurcalayan bir konudur. Raporu yazılan ancak unutulan rapor parası pek çok kişinin kafasını kurcalamaktadır. İşte bu konuya dair detaylar!

Trafik cezaları nasıl ödenir?

Trafikte uygun olmayan davranışlarda bulunan sürücülere trafik cezası yazılmaktadır. Peki yazılan bu trafik cezaları nasıl ödenir? İşte detaylar!

Tapu kaydındaki kimlik bilgileriyle ilgili şok detay! Yargıtay kararını verdi!

Tapu kaydına yanlış yazılan kimlik bilgileri ile ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı. Eğer bir kişinin nüfusta kaydı yok ise o kişinin mirasçıları veya tapu maliki, sahibi olduklarını öne sürdükleri bir gayrimenkul için ne yapabilir?

Pazarda bunlara mutlaka dikkat edin! Para iadesi alabilirsiniz

Pazara gittiğimizde aldatılıyoruz. Etiketlere yazılan hangi rakamlar yanlış? Yarım kilo satmak yasak mı? Uzmanlar açıkladı. İşte detaylar…

İSKİ'den 5 yıllık KDV birikimi! Faturalara yansıtılacak!

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), bakım ücreti üzerinden 5 yıl süreyle eksik yazılan KDV'yi faturalara yansıtacağını ve abonelerden tahsil edileceğini duyurdu.

Yazıcıdan çıkan evde hayat başladı!

Hollanda Eindhoven'da tamamen 3 boyutlu yazıcıyla yapılan ev kısa süre önce sahiplerine teslim edildi. Ev sahiplerinin yeni evlerinde hayatı başladı.

Eş onayı olmadan satılan ev geri alınabilir mi?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Sinem Rumeli bugünkü köşe yazısında eşi tarafından onay olmadan satılan konutun geri alınıp alınmayacağı sorusunun yanıtını kaleme aldı.

3 boyutlu yazıcıyla basılan ilk ev kullanıma sunuldu!

3 boyutlu yazıcı aracılığıyla Avrupa’daki ilk ‘Taş Devri’ konutu Hollanda Eindhoven'da kullanılıyor. 94 metrekare büyüklüğe sahip olan konut için ödenecek kira bedeli aylık 800 Euro olarak belirlendi.

Hasarlı yapılara sağlam diyen bina sahipleri yargılanıyor!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Engin Uğur, bugünkü köşe yazısında İzmir depreminde yıkılan binalara yönelik soruşturmayı kaleme aldı. İşte o yazı...

İhtarname nasıl yazılır?

Yapılan sözleşmeden doğan her türlü hukuki hak ve ödevleri karşı tarafa bildirmek için gönderilen yazıya 'ihtarname' deniyor. Peki ihtarname nasıl yazılır? İşte ihtarname örneği 2021...

iple yazılan kuran başakşehirde Haberi

iple yazılan kuran başakşehirde

Suriyeli Mohammed Maher Hadri'nin, iplerle bez üzerine işlediği Kur'an-ı Kerim Ramazan ayında Başakşehirlilerle buluştu.


Başakşehir Belediyesi’nin bir ilke daha imza atarak ilçe sakinleriyle buluşturduğu sanat eseri, Suriyeli bir terzi olan Mohammed Maher Hadri tarafından hazırlandı. Sanatçı Ramazan ayı süresinde eserini Sular Vadisi’nde sergiliyor, çalışmasını ilçe sakinlerine anlatıyor.


Dünyada iplerle işlenen ilk Kur'an-ı Kerim olma özelliği taşıyan eser, altın renkli, özel bir ip  ile siyah bez üzerine işlenmiş. Bu özelliği ile Guinness rekorlar kitabına da girecek olan çalışmanın harflerin işlenmesinde ise altın renkli, özel bir ip kullanılmış.


Sanatçı, Ramazan ayı süresinde standa ip Kur’an-ı Kerim dışında hattat titizliğinde hazırladığı farklı eserlerini de sergiliyor. Mohammed Maher Hadri, aynı zamanda standı ziyaret edenlere isimlerini özel makinesinde iplerle işleyerek veriyor.


‘Deli olduğumu düşündüler’


Suriye'nin Halep şehrinde terzilik yaparken...