02 / 05 / 2024

İpoteğe Dayanlı Menkul Kıymetler Tebliği

İpoteğe Dayanlı Menkul Kıymetler Tebliği

Varlığa veya İpoteğe Dayanlı Menkul Kıymetler Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayınlandı. 

ABD kripto para borsası Coinbase'e dava açtı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para borsası Coinbase'e kural ihlalleri nedeniyle  dava açtı.

Varlığa veya İpoteğe Dayanlı Menkul Kıymetler Tebliği'nde değişiklik!

Varlığa veya İpoteğe Dayanlı Menkul Kıymetler Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Fed konut ve ticari olmak üzere ipoteğe dayalı menkul kıymet alımı yapacak!

ABD Merkez Bankası (Fed), hanehalkları ve işletmelere kredi akışını desteklemek için Hazine kağıtlarıyla konut ve ticari olmak üzere ipoteğe dayalı menkul kıymet alımını sürdürecek.

İş GYO Taksim Ofis Lamartine'deki ofisini İş Yatırım Menkul Değerler'e kiraladı!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Taksim Ofis Lamartine Binası'nda yer alan yaklaşık 170 metrekarelik ofis alanının İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'ye kiralandı...

İntegral Menkul Değerler’e ‘yatırım yapılabilir’ notu!

Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating, İntegral Menkul Değerleri yatırım yapılabilir kategorisinde değerlendirerek İntegral Menkul Değerler’e ‘yatırım yapılabilir’ notu verdi.

Gayrimenkul sektöründe istihdam 18'e katlandı!

GAYRİMENKUL satışlarında son yıllarda yaşanan artış ve sektördeki hızlı büyüme, bu faaliyetlerde çalışan sayısını da ciddi biçimde artırdı. Buna göre istihdam 5 yılda istihdam 18'e katlandı.

Ata Yatırım Menkul Kıymetler Özel Durum Açıklaması yayınladı!

Ata Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. 25/06/2015 ATAGY Özel Durum Açıklamasını Kamuyu aydınlatma platformu'nda yayınladı. İşte Ata Yatırım Menkul Kıymetler' e ait özel durum açıklaması...

Taşınmazı ipotekten kurtarma işlemleri!

İpotek, bir borcun güvence altına alınması için bir taşınmaz üzerinde kurulabiliyor. İpoteğe konu olacak taşınmazın, borçlunun mülkiyetinde bulunması gerekmiyor. Peki, taşınmazı ipotekten kurtarma işlemleri nelerdir?

Tellaliye harcını kim öder?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince her çeşit menkul ve gayrimenkul mal ve mahsüllerin satışı, Tellaliye harcına tabi tutuluyor. Peki, tellaliye harcını kim öder? Tellallık harcının mükellefi kimdir?

Varlığa ve ipoteğe dayalı menkul kıymetler tebliği!

Varlığa ve ipoteğe dayalı menkul kıymetler tebliği 9 Ocak 2014 Perşembe günü 28877 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğinde konut finansmanı fonlarına da ilişkin esaslara yer veriliyor...

Tellaliye bedelini kim öder?

Belediye Gelirleri Kanununa göre belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde her çeşit menkul ve gayrimenkul mal ve mahsüllerin satışı için ödenmesi gereken tellaliye bedelini kim öder?

Tellaliye harç oranı!

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde her çeşit menkul ve gayrimenkul mal ve mahsüllerin satışı, tellaliye harcına tabi tutuluyor. Peki tellaliye harç oranı yüzde kaçtır?

Konut finansmanı fonu nedir?

Konut Finansmanı Fonlarına ve İpoteğe Dayalı Menkul Kıymetlere İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ kapsamında konut finansman fonu ile ilgili yasal hükümlere yer veriliyor. Buna göre konut finansman fonu nedir?

İpoteğe Dayanlı Menkul Kıymetler Tebliği Haberi

İpoteğe Dayanlı Menkul Kıymetler Tebliği

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından Varlığa veya İpoteğe Dayanlı Menkul Kıymetler Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Sermaye Piyasası Kurulundan:

VARLIĞA VEYA İPOTEĞE DAYALI MENKUL KIYMETLER TEBLİĞİ (III-58.1)’NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (III-58.1.b)

MADDE 1 – 9/1/2014 tarihli ve 28877 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Varlığa veya İpoteğe Dayalı Menkul Kıymetler Tebliği (III-58.1)’nin 7 nci maddesinin dokuzuncu fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“c) Kurulca izin verilen süre içinde geçerli olacak ihraç tavanı, kaynak kuruluşun son yıllık finansal tablolarında yer alan aktif toplamının iki katını aşamaz. Birden fazla kaynak kuruluş olması durumunda ise ihraç tavanı, kurucunun aktif toplamının iki katı veya kaynak kuruluşların devrettikleri varlıklar ile orantılı olarak esas alınacak aktif toplamlarının iki katından yüksek olanını aşamaz. İFK veya İFK’nın kurucusu olduğu fonlar tarafından...