05 / 05 / 2024

ipoteği olan evin satışı

ipoteği olan evin satışı

Mesken alım satım işlemleri için elinde yeterli nakit parası bulunmayan kimseler bankaların konut kredisinden faydalanabiliyor. Peki, kredi borcu olan ev nasıl satılır? İpotekli ev satışı nasıl olur?

Emlak Konut GYO-THY Yenişehir Evleri'nde zam şoku! 2.5 milyon TL olan evin fiyatı 4 milyon TL'ye çıktı!

Emlak Konut GYO-THY Yenişehir Evleri Arnavutköy projesi için merakla beklenen kura tarihi dün açıklandı. Kura tarihinin açıklanmasından hemen sonra dev zam yapılan projede fiyatlar neredeyse ikiye katlandı.

İŞKUR açıkladı! Türkiye’de en fazla eleman aranan 10 meslek belli oldu...

İŞKUR'un 2023 İşgücü Piyasası Araştırması sonuçlarını paylaştı. En fazla açık iş olan 10 meslek arasında, makineci (dikiş), garson, satış danışmanı, ahşap mobilya imalat ustası, temizlik görevlisi, gazaltı kaynakçısı, konfeksiyon işçisi, akaryakıt satış elemanı, ark kaynakçısı ve yük taşıma şoförü.

Prim eksiği olan SGK'lıya yeni emeklilik fırsatı mı geliyor?

Türkiye'de sosyal güvenlik alanında önemli bir adımlar atıldığı kaydediliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim ödeme eksikliği olan vatandaşlar için erken emeklilik imkanı sağlayacak yeni bir düzenleme üzerinde çalışmaya devam ediyor. 

2021 Ocak'ta 1.000 TL olan evin kirası şimdi 8 bin 300 TL olacaktı! Yüzde 25 zam sınırı bir fiyasko oldu!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan zam tartışmaları gündemden düşmüyor. Konuyla ilgili bir hesaplama yapıldı ve yüzde 25 zam sınırı olmasaydı 1.000 TL'lik evin kirası, BETAM oranı ile artırılsaydı 8.300 TL olacaktı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Vakıflar'dan kiracıya yüzde 900 zam! Kasım 2023'te 1.125 TL olan evin kirası şimdi 10 bin TL!

Vakıflar, Ankara'da bir konuta yaptığı fahiş kira zammıyla gündeme geldi. Yüzde 900'lük zammın kamu yararına olduğu ve yıkılan kültür varlıklarının ihyası için kullanılacağı belirtildi. İşte ayrıntılar... 

Yabancı yatırımcıların en çok aldığı ve sattığı hisseler hangileri? İşte yabancı girişi olan BIST hisseleri...

İş Yatırım tarafından yabancı yatırımcıların aldığı ve sattığı hisseler açıklandı. Buna göre hisse senetlerinde günlük yabancı oranları tablosunda en çok artan ve en çok azalan hisselerin isimleri belli oldu. İşte yabancı girişi olan BIST hisseleri...

ATM'de işi olan herkes hemen işini halletsin. Pazar günü o ATM'ler duracak, hiçbir işlem yapılamayacak

Ünlü bir bankadan kendi ATM'leri hakkında flaş bir açıklama geldi. Pazar günü o ATM'ler kullanılamatacak. Vatandaşlar şimdiden ATM'lerdeki işlerini bitirmeli.

İŞKUR’a göre işi hazır olan 10 meslek grubu var!

İŞKUR’un “Türkiye İş gücü piyasasında En Çok Açık İşi Olan 10 Meslek” raporundaki meslek grubu şöyle: Garson, makineci, satış danışmanı, dokuma konfeksiyon, temizlik görevlisi, gazaltı kaynakçısı, perakende satış elemanı, ön muhasebeci, şoför yük taşıma, paketleme işçisi.

YouTube 2 yeni özelliği test ediyor!

YouTube yeni özelliği olan sabit ses ve 2x hız özellikleri için test süreci başladı. Peki, sabit ses ve 2x hız nedir ne işe yarar? İşte detaylar...

EYT’de 3600-4500 gün prim hesabında flaş gelişme! İşte masadaki emeklilik formülü!

SSK ve Bağ-Kur prim eşitlemesi düzenlemesi ve 8 Eylül 1999-2008 tarihleri arasında sigorta girişi olan yurttaşlar için kademeli emeklilik formülü gibi konularında masaya gelmesi bekleniyor. EYT'de kapsam dışında kalan yurttaşlar prim - gün sayılarında yapılacak düzenlemeleri yakından izliyor.

İşte yeni emeklilik düzenlemesinde son gelişmeler...  2000 sonrası, staj ve 5000 prim gün

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin yasalaşmasının ardından 2 milyon 250 bin kişi emekli olma hakkı elde etti. EYT kapsamına alınmayan 2000 sonrası sigorta girişi olan çalışanları kapsayacak düzenleme değişikliğe gidileceği tahmin ediliyor.

Ucuza et almak isteyenler için market listesi! İşte en sabit fiyata ucuz et alınabilecek yerler

Türkiye Perakendeciler Federasyonu çatısı altında faaliyet gösteren bir perakendeci derneği olan İstanbul PERDER, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Et ve Süt Kurumu yetkilileriyle anlaşma sağlayarak ramazan ayı boyunca bazı et ürünlerinin fiyatlarını sabitleme kararı aldı.

 Sigorta girişiniz 2000-2002-2008 ise bu haber sizin için! Erken emekli olma hakkını kaçırmayın

Uzun zamandır heyecanla sonuçlanması beklenen EYT düzenlemesi Meclis Kurulundan geçerek Resmi Gazete’de yayınlandı. 8 Eylül 1999 öncesinde sigorta girişi olan vatandaşlar emekli olma hakkı elde ederken akıllara takılan suallerin yanıtı araştırılmaya devam ediyor.

ipoteği olan evin satışı Haberi

ipoteği olan evin satışı

İpotekli ev satışı nasıl olur?

Mesken alım satım işlemleri için elinde yeterli nakit parası bulunmayan kimseler bankaların konut kredisinden faydalanabiliyor.


Bankalar, kredi kullanılan ev üzerinde ipotek kuruyor. İpotek, borcun tamamlanması halinde kaldırılıyor. Peki, kredi borcu henüz devam eden bir ev satılmak istenirse ne olur? İpotekli ev satışı nasıl olur?


İpotekli ev satış işlemleri, yapılan satışa göre değişkenlik gösterebiliyor. Satış işleminin peşin yapılması halinde, bankaya olan borcun kapatılarak, bankanın aradan çıkarılması mümkün oluyor.


Eski kredi kapatılarak, yeni malik adına kredi hesabı oluşturulabiliyor. Önceki krediyi veren kuruluş eski krediyi kapatarak, alıcıya yeni bir kredi açabiliyor. 


Bu süreçte eski kredi kapatılıyor ve tapuda alım-satım işlemi gerçekleştiriliyor. Ancak eski kredi sahibine erken ödeme cezası verilebiliyor.


Gerekli belgeler:

Satıcıdan tapuda satış için gerekli evraklar..

- Tapu aslı veya fotokopisi

- 1 Resim

- Nüfus...