15 / 05 / 2024

ipotek devri

ipotek devri

İpotek altındaki gayrimenkulunuzu paraya çevirdiniz diyelim. Bu durumda ipotek alacaklıları kendi aralarında satış bedelini paylaştırır. Söz konusu bu paylaşımı öngören bir anlaşma olan garame anlaşması için tıklayın...

İpotekli taşınmazın devri yeni malikin sorumluluğu!

İpotek ile alacaklı kimse kendisine olan borç için borçlu adına taşınmazın ipotek edilmesini isteyebiliyor. Peki, ipotekli taşınma mal devredilebilir mi? İpotekli taşınmazın devri halinde yeni malikin sorumluluğu nedir?

İpotekli taşınmazın devri nasıl olur?

Bir taşınmazın ipotek edilmesi, ile alacaklı alacağını teminat altına almış oluyor. Borcun ödenmemesi halinde ipotek edilen taşınmaz satılarak borç tahsil ediliyor. Peki, ipotekli taşınmazın devri nasıl olur?

Kredili evin tapu devri!

Konut kredisi kullanılarak satın alınmış konut üzerinde kredi banka ipotek tesis ediyor. Peki, ipotekli devin devri mümkün mü? İşte, kredili evin tapu devri!

İpotek fek yazısı ücreti iade edilir mi?

Kredi borcu biten evin ipoteğinin kaldırılması için bankadan ipotek fek yazısı alınması gerekiyor. İpotek fek yazısı için bankalar ücret talep edebiliyor. Peki, ipotek fek yazısı ücreti iade edilir mi?

İpotek fek harcı nereye yatırılır?

Konut kredisi borcunun tamamı ödendikten sonra konutun üzerindeki ipoteğin kaldırılması için banka tarafından hazırlanan yazıya ipotek fek yazısı deniyor. İpotek fek harcı nereye yatırılır?

Kullanım hakkının devri sözleşmesi!

Taraflar arasında imzalanacak bir sözleşme ile taşınır ve taşınmaz mallar, haklar veya bir mal varlığı üzerinde kurulabilen hakka kullanım hakkı deniyor. İşte, kullanım hakkının devri sözleşmesi!

Pazar yeri devri!

Belediyelerce tespit edilecek yer ve günlerde kurulan üretici ve semt pazarları olan pazar yerlerinin kira, satış ve devir işlemleri pazar yerleri yönetmeliği kapsamında düzenleniyor. İşte pazar yeri devri..

Hazine taşınmazlarının bedelsiz devri!

Hazine taşınmazlarının yasal düzenlemelere uygun olarak bedelli veya bedelsiz olarak devir veya terk işlemleri Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Peki, hazine taşınmazlarının bedelsiz devri nasıl olur?

Tapu devri başka ilde yapılır mı?

Taşınmaz malların devir işlemleri bilindiği üzere, taşınmazın yer aldığı tapu dairesinde yapılıyor. Peki, başka şehirdeki devir işlemleri nasıl yapılır? Tapu devri başka ilde yapılır mı?

Aile konutu ipotek yetkili mahkeme hangisi?

Eşlerden biri aile konutunu, kullanacağı banka kredisi için eşinin rızasını almadan ipotek ettirirse dava açılabilir mi? Aile konutu ipotek yetkili mahkeme hangisi? İşte, Aile konutu ipotek yetkili mahkeme!

Konut kredisi devri mümkün mü?

Konut kredisinin bütçeye uygun, doğru yerden doğru kredi alınmadığı takdirde ev sahibi olma sevinci, yerini hüsrana bırakabiliyor. Peki bu gibi durumlarda konut kredisi devri mümkün mü?

Elektronik ipotek terkin işlemi nasıl yapılır?

Elektronik ipotek terkin işlemi hakkında, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı tarafından 20 Ağustos 2014 tarihinde Genelge yayımlandı. Peki, elektronik ipotek terkin işlemi nasıl yapılır?

Kanuni ipotek hakkı nedir?

Medeni Kanun gereğince, kanuni ipotek tescile tabi olan ve tescile tabi olmayan kanuni ipotekler olarak ikiye ayrılıyor. Peki, kanuni ipotek hakkı nedir? Kanuni ipoteğin önceliği nedir?

ipotek devri Haberi

ipotek devri


İpotek deyince belirtilmesi gereken konulardan biri de, garame anlaşması. İpotek alacaklılarını ilgilendiren bir anlaşma olan garame anlaşması, ipoteğin tesisi sırasında veya sonrasında birden çok ipotek alacaklısı arasında yapılıyor. 


Garame anlaşması nasıl yapılır? 

Garame anlaşması; gayrimenkulün paraya çevrilmesi halinde, üst derecedeki ipoteğin öncelikli olması hakkını kaldırarak, alacak miktarları arasındaki orana göre satış bedelinin paylaştırılmasını ön gören bir anlaşma. 


İpotek devri 

Peki ipotek alacağının bir başkasına devredilmesi mümkün müdür? diyorsanız, hemen yanıtlayalım. İpotek alacağının bir başkasına devredilmesi mümkün. Bu işlem resmi senetle ya da noterde düzenlenmiş bir sözleşme ile alacaklı tarafından yapılıyor. 


Mahfuz Meblağ

Gayrimenkul malikinin TL veya yabancı para üzerinden bir tutar belirleyerek saklı tuttuğu bu tutarı ilerde kullanmak üzere tapu kütüğünde bir derece işgal edecek şekilde tescil ettirmesi ise mahfuz meblağı ifade ediyor. Öndeki ipotek...