30 / 04 / 2024

ipotek fekki harçları

ipotek fekki harçları

Bir bankadan ipotekli kredi kullandığınızı ve kredi borcunuzun tamamını ödediğinizi düşünelim. Bu durumda fek belgeniz ile ipoteğin kaldırılmasını Tapu'dan talep edebilirsiniz. Peki, ipotek fekki harcı 2015 ne kadar?

İcra ve iflas harçları 2020!

İcraya başvuran kişilerin belli oranlarda harç ödemeleri gerekiyor. Peki, icraya başvurma harcı 2020 ne kadar oldu? İşte icra ve iflas harçları 2020..

2020 imar harçları belli oldu!

2020 imar harçları belli oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından 2020 yılında uygulanacak hizmet tarifesi açıklandı..

Tapu devir harçları 2020!

Taşınmaz malların tapularının devir işlemleri satış yolu ile ve bağış yolu ile yapılabiliyor. Peki, tapu devir harçları 2020 ne kadar? 2020'de tapu satışı için ne kadar ödeme yapılacak? Tapu bağışı için ne kadar ödeme yapılacak?

Tapu ve Kadastro Harçları 2020!

2020 yılında Tapu ve Kadastro İşlemlerinden alınacak harçlar belli oldu. İşte Tapu ve Kadastro Harçları 2020...

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No:84!

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No:84, 30991 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ali Özsoy: Tapu harçlarında indirim yapılmalı!

Gayrimenkul alım-satımlarında alınan tapu harcıyla ilgili önemli değişiklikler getiren yasa teklifi ile ilgili değerlendirme yapan Alanya Emlakcılar Derneği başkan yardımcısı Ali Özsoy, tapu harçlarında indirim yapılmaması halinde sektörün olumsuz etkileneceğini söyledi...

Tapu harçlarında yeni hedef 16 milyar TL!

Emlak uzmanı Özelmacıklı, “Tapu harçlarından elde edilecek olan gelirleri incelediğimizde 2019 hedefine yakın bir harç geliri belirlendiğini görüyoruz. Tapu harçlarında sağlanan yüzde 25 indirim ve satışların düşmesi sonucunda 2019 yılı hedefi 16 milyar 433 milyon 598 bin lira" dedi...

Tapuda yapılabilecek 35 işlem ve harçları!

Gayrimenkullerin kütükleri ile ilgili Tapu ve Kadastro Müdürlükleri'nde yapılan işlemler yapılan tüm işlemler için harç ödeniyor. Peki, 2019 yılında tapuda kimler ne kadar harç ödeyecek? İşte tapuda yapılabilecek 35 işlem ve harçları...

Eksik ödenen tapu harçlarına ceza!

Tapu harçları, emlak vergi değerinden az olmamak üzere, gayrimenkullerin gerçek değeri üzerinden ödeniyor. Eksik ödenen tapu harçları alıcıdan ve satıcıdan cezalı olarak tahsis ediliyor. 

Tapu devir harçları 2019!

Taşınmaz malların tapularının devir işlemleri satış yolu ile ve bağış yolu ile yapılabiliyor. Peki, tapu devir harçları 2019 ne kadar? 2019'da tapu satışı için ne kadar ödeme yapılacak? Tapu bağışı için ne kadar ödeme yapılacak?

İstanbul imar harçları 2019! 

İstanbul imar harçları 2019 geçtiğimiz günlerde belli oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü, 2019 yılı hizmet tarifesini açıkladı. İşte İstanbul imar harçları 2019....

Tapu harçları 2019!

Tapu ve Kadastro İşlemlerinden Alınacak Harçlar, 82 seri nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği kapsamında yayımlandı. İşte tapu harçları 2019..

2019 imar harçları belli oldu!

2019 imar harçları belli oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından 2019 yılında uygulanacak hizmet tarifesi açıklandı..

ipotek fekki harçları Haberi

ipotek fekki harçları

İpotek fekki harcı 2015!

Bir bankadan ipotekli kredi kullandığınızı ve kredi borcunuzun tamamını ödediğinizi düşünelim. Bu durumda ipoteğin kaldırılmasını Tapu'dan talep edebilirsiniz.


Tapuya gitmeden önce, bir dilekçe ile Bankadan ipotek fek yazısını almanız gerekiyor. Fek yazısı, konut kredisi kullanılarak alınan bir konutun borcunun tamamının ödenmesinden sonra banka tarafından hazırlanan resmi bir belge olarak tanımlanıyor.


Konut kredisi kullanılan dolayısı ile tapu üzerinde ipotek bulunan taşınmaz malların üzerindeki ipoteğin kaldırılması için istenen fek yazısı, Tapuya veriliyor.


İpotek fekki yazısı konut kredisi kullanılan banka tarafından veriliyor. Bu yazı için bankalar belli bir ücret de talep edebiliyor. Peki, ipotek fekki harcı 2015 ne kadar?


İpotek fekki harcı bankadna bankaya değişiklik gösteriyor. Fek için konut kredisi kullanan kimseler ortalama 250 TL'lik bir harç ödemesi yapıyor.


Buna karşın Torba kanunla birlikte...