19 / 05 / 2024

ipotek finansmanı kuruluşunun yapamayacağı işler

ipotek finansmanı kuruluşunun yapamayacağı işler

İpotek finansmanı kuruluşlarının yapabileceği iş ve işlemler olduğu gibi, yapamayacağı iş ve işlemler de yer alıyor. Peki hangi işler faaliyeti kapsamına girmez? İpotek finansmanı kuruluşu hangi işleri yapamaz?

Erdoğan Bayraktar’dan, Bayraktar İnşaat’ın kuruluşunun 50’nci yılında tarihi konuşma!

İnşaat sektörünün lider kuruluşları arasında yer alan ve 50 senede 205 projeye imza atan Bayraktar İnşaat 50’inci kuruluş yılını kutladı. Bayraktar İnşaat’ın kurucusu Erdoğan Bayraktar'ın gecede yaptığı konuşma yarım asırlık geçmişinin muhasebesi niteliğindeydi.  

İngiliz konut finansman kuruluşu Nationwide'dan 113 bin çalışanına esnek çalışma modeli!

İngiltere'nin en büyük konut finansman kuruluşu olan Nationwide, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası da 13 bin çalışanının istediği yerden çalışmaya devam edebileceğini açıkladı.

İpotek Finansmanı Kuruluşlarına İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

İpotek Finansmanı Kuruluşlarına İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

İpotek finansmanı kuruluşlarına 'konut finansmanı fonu' izni!

Türkiye’nin ilk ipotek finansmanı kurumu olan Birleşik İpotek Finansmanı AŞ, borçlanma aracı ihracına hazırlanırken önemli bir düzenleme geldi. Borçlanma araçları için artık ihraç tavan limiti uygulaması kaldırıldı. 

İpotek finansmanına kamu güvencesi!

Türkiye’nin ilk ipotek finansmanı şirketi kuruluyor.Hazine, Türkiye’nin ilk ipotek finansmanı şirketi Birleşik İpotek Finansmanı A.Ş. 500 bin TL'lik kuruluş sermayesi aktararak yüzde 5 ortak oluyor. Şirket, bankalara uzun vadeli konut kredilerini menkulleştirerek kaynak yaratacak.

264 yapı denetim kuruluşunun belgesi iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bugüne kadar özel sektöre ait 62 bin 84 şantiyenin denetimini gerçekleştirdi, bunun sonucunda 264 yapı denetim kuruluşunun belgesi iptal edildi...

Akfen Holding 41'nci kuruluş yılını kutluyor!

Türkiye’nin en büyük yatırım gruplarından arasında yer alan Akfen Holding kuruluşunun 41’nci yılını kutluyor

Utopya Turizm İnşaat bağımsız denetim kuruluşunu seçiyor!

Ütopya Turizm İnşaat Kamuyu Aydınlatma Plaftormu'nda bağımsız denetim kuruluşunun belirlenmesi hakkında açıklama yayınladı. 

Sivas Suşehri'ne sağlık merkezi yapılacak!

Sivas'ın Suşehri ilçesine, Aile Toplum Sağlığı ve 112 Acil İstasyonu yapılacak. Kaymakam Kadir Perçi, ilçeye yapılacak yeni Devlet Hastanesinin ardından, bir sağlık kuruluşunun daha ihalesinin yapılmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

TİKA Hoca Ahmet Yesevi Türbesi'nin çevre düzenlemesini yapacak!

Hoca Ahmet Yesevi Türbesi'nin çevre düzenlenmesi projesi hayata geçirilecek.Bodur, ""Türbe, Türkistan şehrinin kuruluşunun bin 500'üncü yıl dönümünde iki ülke cumhurbaşkanları tarafından ziyarete açılmıştı." dedi.

İsrail'de yeni Yahudi yerleşim yeri inşa ediliyor!

İsrail'in Yahudi yerleşim yerlerini geliştirme konusunda faaliyet gösteren Amana Örgütü isimli sivil toplum kuruluşunun, yasa dışı şekilde Filistin topraklarını alarak yeni yerleşim yeri inşasına başladığı bildirildi.

Century 21 kuruluşunun 15'nci yıl dönümünü kutladı!

Dünyanın önde gelen gayrimenkul firmalarından olan Century 21, Türkiye'deki 15'inci kuruluş yıl dönümünü kutladı.Century 21 Türkiye'nin kurumsal dergisi olan 21 Homes'un lansmanının da yapıldığı gecede başarılı bayiler ödüllendirildi.

FMV Işık Okulları teknoloji ve bilim liseleri açacak!

Bu yıl kuruluşunun 130. yılını kutlayan Feyziye Mektepleri Vakfı (FMV) Işık Okulları, sporsanat, teknoloji ve bilim liseleri açacak. Kurum, aynı zamanda İstanbul dışında da okul açmaya hazırlanıyor.

ipotek finansmanı kuruluşunun yapamayacağı işler Haberi

ipotek finansmanı kuruluşunun yapamayacağı işler

İpotek finansmanı kuruluşu hangi işleri yapamaz?

İpotek finansmanı kuruluşu (İFK), faaliyet amacını gerçekleştirmek üzere; Varlıkları devralabilir, varlıkları devredebilir, devralınan varlıkları yönetebilir ve varlıkları teminat olarak alabilir; Devraldığı veya teminat olarak aldığı varlıklar karşılığında ipotekli sermaye piyasası aracı ihraç edebilir.


Ayrıca; KFF, VFF veya VKŞ kurucusu olabilir; Üçüncü fıkra hükümleri çerçevesinde fon kurmaksızın İDMK ve VDMK ihraç edebilir.


İpotek finansmanı kuruluşları; Sermaye piyasası araçlarının ihracından veya varlıkların temininden kaynaklanan yükümlülükler için esasları Kurulca belirlenen şekilde garanti verebilir.


İpotek finansmanı kuruluşu faaliyet kapsamında;

- Kurulun İTMK ve VTMK ile İDMK ve VDMK’ya ilişkin düzenlemeleri uyarınca hizmet sağlayıcılığı veya nakit yöneticiliği faaliyetinde bulunmak,


- Faaliyetlerinin gerektirdiği risk yönetimi amaçlı işlemleri yürütmek,


- Kurul tarafından izin verilen diğer faaliyetleri yerine getirmek gibi işler de yer alıyor.


İFK’ların ipotekli sermaye piyasası aracı...