08 / 05 / 2024

ipotek harcı

ipotek harcı

Tapuya ipotek şerhi konulabilmesi için gerekli belgeler ile birlikte tapu dairesine müracaat edilmesi gerekiyor. Bu müracaat sırasında ipotek tesisi için birtakım masraflar da ödeniyor. Peki, ipotek masrafları 2015 ne kadar?

İpotek tesis harcı 2015!

Taşınmaz mal ipoteği, halen mevcut veya ileride meydana gelecek yahut meydana gelmesi olası olan her hangi bir alacağın güvencesi için kuruluyor. Peki, ipotek tesis harcı 2015 ne kadar?

Tapu ipotek harcı ne kadar 2022?

Tapu dairesinde yapılan her işlemde olduğu gibi ipotek koydurma işlemlerinde de belli oranlarda ve miktarlarda harç ödemesi yapılıyor. Yeni yılda tapu ipotek harçlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, tapu ipotek harcı ne kadar 2022?

Tapu ipotek harcı 2018!

Bir kimsenin talebi üzerine süresi, miktarı, faizi ve ipotek derecesi belirtilerek tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenlenerek yapılan ipotek işlemi için harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu ipotek harcı 2018 ne kadar?

Tapu ipotek harcı 2017!

İpotek, bir kimsenin talebi üzerine süresi, miktarı, faizi ve ipotek derecesi belirtilerek tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenlenerek yapılıyor. Peki, tapu ipotek harcı 2017 ne kadar?

İpotek fekki harcı 2016!

Taşınmaz mal satın alma sürecinde, tüketiciler bankalardan kredi kullanabiliyor. Bu süreçte tapu üzerine ipotek konuluyor. Peki, ipotek fekki harcı 2016 var mı? Varsa ne kadar?

Tapu ipotek harcı 2016!

Bir alacak için tapuya ipotek koyulması için gerekli olan evrakların temin edilmesi ve bir talep dilekçesi ile tapu dairesine müracaat edilmesi ve tapu ipotek harcının ödenmesi gerekiyor. İşte tapu ipotek harcı 2016..

Tapuda ipotek harcı!

Konut kredisi kullanılarak alınan gayrimenkul üzerinden ipoteğin kaldırılması gerekiyor. Tapuya ipotek konulması kredi alırken banka tarafından yapılıyor. Peki, tapuda ipotek harcı ne kadar? İşte, tapuda ipotek harcı!

İpotek fek harcı ne kadar?

İpoteğin fek edilebilmesi için bankadan ipotek fek yazısının alınması gerekiyor. Kanunen bir gerekçesi olmamasına rağmen, ipotek fek yazısı için ücret talep edilebiliyor. Peki, ipotek fek harcı ne kadar?

İpotek kaldırma harcı 2015!

İpotek, borçlunun borcunu ödememesi ihtimaline karşın bir gayrimenkul üzerinde kurulan güvence oluyor. Borcun ödenmesi halinde ise bu ipotek tapudan kaldırılıyor. Peki, ipotek nasıl kalkar? İpotek kaldırma harcı 2015 ne kadar?

İpotek koyma harcı ne kadar?

İpotek ile mevcut olan veya ileride meydana gelecek yahut meydana gelmesi olası olan herhangi bir alacak güvence altına alınıyor. Peki, ipotek koyma harcı ne kadar? İşte ipotek harcı 2015..

İpotek fekki harcı 2015!

Bir bankadan ipotekli kredi kullandığınızı ve kredi borcunuzun tamamını ödediğinizi düşünelim. Bu durumda fek belgeniz ile ipoteğin kaldırılmasını Tapu'dan talep edebilirsiniz. Peki, ipotek fekki harcı 2015 ne kadar?

Tapu ipotek harcı hesaplama 2015!

İpotek koyma işlemi, talep üzerine süresi, miktarı, faizi ve ipotek derecesi belirtilerek tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenlenerek harç karşılığında yapılıyor. İşte tapu ipotek harcı hesaplama 2015...

İpotek tesis harcı 2015!

Taşınmaz mal ipoteği, halen mevcut veya ileride meydana gelecek yahut meydana gelmesi olası olan her hangi bir alacağın güvencesi için kuruluyor. Peki, ipotek tesis harcı 2015 ne kadar?

Tapu ipotek harcı 2015!

Tapuya ipotek koymak için gerekli olan evrakların temin edilmesi ve bir talep dilekçesi ile tapu dairesine müracaat edilmesi ve tapu ipotek harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu ipotek harcı 2015 ne kadar?

ipotek harcı Haberi

ipotek harcı

İpotek masrafları 2015!

İpotek, talep üzerine süresi, miktarı, faizi ve ipotek derecesi belirtilerek tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenlenerek yapılan işlemi olarak tanımlanıyor.


Bir taşınmaz malın tapusu üzerine ipotek şerhi konulabilmesi için gerekli belgeler ile birlikte tapu dairesine müracaat edilmesi gerekiyor. Bu müracaat sırasında ipotek tesisi için birtakım masraflar da ödeniyor.


İpotek harcı:

a) İpotekte sağlanan borç miktarı üzerinden (Binde 4,55)


b)İpoteğe dahil gayrimenkullerden birisinin çıkarılarak başkasının ithalinde veya teminat ilavesinde borç miktarı üzerinden (Binde 4,55)


c)Mevcut ipotek derecelerinin sonradan istenilen değişikliklerinde borç miktarı üzerinden (Binde 2,27)


Tapuya ipotek koymak için gerekenler..

- İpotek edilecek taşınmaz mala ait tapu senedi


- Alacaklı ve borçlunun veya yetkili temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanları


- Alacaklının ve borçlunun bir adet vesikalık fotoğrafları.


- Akitte taraflardan biri veya ikisi...