03 / 05 / 2024

ipotek nasıl olur

ipotek nasıl olur

Mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabilir. Peki, bir taşınmaz üzerinde ipotek nasıl olur?

Yasal miras paylaşımı nasıl olur?

Miras, vefat eden kimsenin yasal mirasçılarına kalıyor. Mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyu olarak belirtiliyor. Peki, yasal miras paylaşımı nasıl olur?

Miras paylaşımı nasıl olur?

Ölüm halinde yasal mirasçılara kalan malların bu mirasçılar arasında paylaştırılması gerekiyor. Peki, Miras paylaşımı nasıl olur?

Ön bahçelerin tesviyesi nasıl olur?

Tesviye işlemleri, ön bahçe, yan bahçe ve arka bahçe olarak yapılıyor. Peki, 1 Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak İmar Yönetmeliği ile ön bahçelerin tesviyesi nasıl olur?

Kiracının tahliyesi nasıl olur?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Kiracının tahliyesi nasıl olur'' sorusunu yanıtladı.

Kiracının temerrüdü nedeniyle tahliyesi nasıl olur?

Ev veya işyeri kiralayan kiracıların kira bedelini zamanında ödememesi halinde mal sahibi temerrüt nedeniyle tahliye talep edebiliyor. Peki, kiracının temerrüdü nedeniyle tahliyesi nasıl olur?

Ev kredilerinde dosya masrafı geri ödemesi nasıl olur?

Kredi dosya masrafları Yargıtayın almış aldığı karar gereğince geri iade edilebiliyor. Peki, ev kredilerinde dosya masrafı geri ödemesi nasıl olur?

Dükkan alımlarında alan kullanımı nasıl olur?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusun sorduğu ''Dükkan alımlarında alan kullanımı nasıl olur?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber..

Yeni alınan evin tahliyesi nasıl olur?

Satın alınan taşınmazda kiracının olması ya da eski malikin çıkmaması problem teşkil edebiliyor. Ancak, yeni malikin kiracıyı veya eski maliki tahliye etme hakkı bulunuyor. Peki, yeni alınan evin tahliyesi nasıl olur?

Kira sözleşmesi süre uzatımı nasıl olur?

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, kira sözleşmesi süre uzatımı nasıl olur?

Lojman yönetimi nasıl olur?

Kamu memurlarına tahsis edilen lojmanların yönetimi Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğünde oluyor. Peki, lojman yönetimi nasıl olur? Lojman yönetimi nasıl yapılır?

Toplu yapılarda blok yönetimi nasıl olur?

Toplu yapı kapsamındaki ortak yapı, yer ve tesisler ise bu kapsamda yer alan bağımsız bölüm maliklerinden oluşan toplu yapı kat malikleri kurulunca yönetilir. Peki, toplu yapılarda blok yönetimi nasıl olur?

Kentsel dönüşüm riskli alan tespiti nasıl olur?

6306 sayılı kanun gereğince riskli olarak tespit edilen alanlardaki binalar ile riskli olarak tespit edilen binalar yıkılarak yeniden inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşüm riskli alan tespiti nasıl olur?

Miras kalan evin paylaşımı nasıl olur?

Mirasçı veya mirasçılar gerekli belgeler ile tapu dairesine müracaat ederek miras kalan taşınmazın adına intikal edilmesini isteyebiliyor. Peki, miras kalan evin paylaşımı nasıl olur?

ipotek nasıl olur Haberi

ipotek nasıl olur

İpotek nasıl olur?

İpotek, taşınmaz malların tapusu üzerinde kurulabiliyor. Medeni Kanun gereğince, halen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabilir.


İpoteğe konu olacak taşınmazın, borçlunun mülkiyetinde bulunması gerekmiyor. Peki, bir taşınmaz mal üzerinde ipotek nasıl kurulur? İpotek nasıl olur?


Miktarı belirli olmayan veya değişebilen alacaklar da, belli rehin derecesine yerleştirilir ve tescilden sonra alacak miktarında meydana gelecek değişmelere bakılmaksızın sırasını korur.


Tapu memuru istem üzerine alacaklıya ipoteği gösteren bir belge verir. Sadece tescilin yapıldığını ispata yarayan bu belge kıymetli evrak niteliği taşımaz.


Tescilin yapıldığının sözleşme üzerine yazılıp onaylanması, ipotek belgesi yerine geçer.


Sona erme

İpoteğin terkinini isteme hakkı

Alacak sona erince ipotekli taşınmazın maliki, alacaklıdan ipoteği terkin ettirmesini isteyebilir.


Borçtan sorumlu olmayan malikin hakkı

Borçtan şahsen sorumlu...