17 / 05 / 2024

ipotek rehin açığı belgesi

ipotek rehin açığı belgesi

Rehin açığı belgesi nedir? Rehin açığı belgesi ile takip nasıl yapılır? İşte İcra ve İflas Kanunu kapsamında yer alan esaslar ile rehin açığı belgesi örneği...

İngiltere'de ipotek onayları son 18 ayın zirvesine çıktı!

İngiltere Merkez Bankası (BoE) tarafından açıklanan detaylara göre İngiltere'de ipotek onayları 2024 yılının Mart ayında son 18 ayın en yüksek seviyelerine ulaştı

Almanya Merkez Bankası açıkladı: Almanya'da konutlar hala aşırı değerli!

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) yaptığı açıklamada son zamanlarda sık sık gündeme gelen ipotek maliyetlerinin artmasıyla geçen sene fiyatların düşmesine rağmen ülkede konutların hala aşırı değerli olduğunu kaydetti.

Euro Bölgesi bankaları açıkladı! Mortgage başvuruları toparlanabilir

Euro Bölgesi bankaları, ipotek ve firmalara verilen krediler ile ilgili olarak talepte toparlanma beklediği açıklamasında bulunuldu.

Pera GYO, Skycity'deki 6 bağımsız bölümü Ziraat Katılım Bankası'na 44.3 milyon TL'ye ipotek etti!

Pera GYO, Skycity projesinde yer alan 2-4-5-6-8-24 numaralı altı adet bağımsız bölüm üzerine Ziraat Katılım Bankası lehine ipotek tesis edildiğini açıkladı. İşte detaylar...

Evini ipotek ettirenlere büyük şok! Resmen açıklandı! 

Gayrimenkulün satışında ipotek konusunun detayları merak ediliyor. Peki bir evde ipotek varsa tahsilat nasıl yapılır? İşte ayrıntılar ve Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'in okuyucusunun sorusuna verdiği o yanıt...

Torunlar GYO'nun Paşabahçe arazisindeki ipotek kaldırıldı!

Torunlar GYO portföyünde yer alan Paşabahçe arazisinde Akbank T. A.Ş. lehine 5 Temmuz 2013 tarihinde 375 milyon USD tutarında ipotek tesis edildi. Bahse konu ipotek 5 Kasım 2021 tarihinde fek edildi.

Beylikdüzü Gülseren Yapı Kooperatifi'nde tapu sorunu: 13 dava açıldı!

Büyükçekmece Belediyesi tarafından verilen sözlerin Beylikdüzü Belediyesi döneminde bozulduğunu belirten aileler 13 ayrı dava açtı. Aileler 250 bin-450 bin TL arası yüksek ipotek ücretiyle karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi.

2 milyon çiftçinin arazi tapusuna ipotek kondu!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın, çiftçi açıklaması gündem oldu. CHP Manisa Milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu, “Mahir Ünal, çiftçinin cep telefonuna bakıyor fakat tapusundaki ipotekleri görmezden geliyor. 40 milyon dekar tarım alanı ipotek altında" dedi.

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün TFRS bilançosu varlık toplamı yüzde 0 oldu!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün SPK düzenlemeleri çerçevesinde verilen teminat, rehin, ipotek ve kefaletlerin toplamının kamuya son açıklanan konsolide TFRS bilançosu varlık toplamına oranı yüzde 0 oldu.

Tapu ipotek kaldırma dilekçesi 2021!

Kimi zaman karşın borcun ödendiği durumda fek yazısını alamayan kimseler ipotek fekki için dava açabiliyor. Bu dava Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılıyor. İşte tapu ipotek kaldırma dilekçesi 2021 örneği...

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün TFRS bilançosu varlık toplamı yüzde 13,32 oldu!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün teminat, rehin, ipotek ve kefaletlerin toplamının kamuya son açıklanan konsolide TFRS bilançosu varlık toplamına oranı, 4 Ocak 2019 tarihi itibarıyla yüzde 32,78 iken 20 Kasım 2020 tarihi itibarıyla yüzde 13,32 olarak gerçekleşti. 

İpotek finansmanı kuruluşlarına 'konut finansmanı fonu' izni!

Türkiye’nin ilk ipotek finansmanı kurumu olan Birleşik İpotek Finansmanı AŞ, borçlanma aracı ihracına hazırlanırken önemli bir düzenleme geldi. Borçlanma araçları için artık ihraç tavan limiti uygulaması kaldırıldı. 

Kilyos’ta imar planı değiştirilen arazide 1.8 milyon Euro'luk ipotek!

Çiller Ailesi'nin yönetimindeki şirketin otel imarına açılan Kilyos'taki 30 dönümlük arazisinin, kredi borçlarına karşılık Türkiye Halk Bankası'na ipotek ettirildiği öğrenildi. 

ipotek rehin açığı belgesi Haberi

ipotek rehin açığı belgesi

Rehin açığı belgesi nedir?

Rehin, satış istiyenin alacağına derece itibariyle rüçhanı olan diğer rehinli alacakların tutarından fazla bir bedelle alıcı çıkmamasından dolayı satılamazsa veya satılıp da tutarı takip olunan alacağa yetmezse, alacaklıya bütün veya geri kalan alacağı için bir belge verilir. 


Alacağın irat senedinden veya bir taşınmaz mükellefiyetinden doğmıyan alacaklı, bu suretle tahsil edemediği alacağı için borçlunun sıfatına göre iflas veya haciz yoluna gidebilir. 


Alacaklı, satış yapılmamışsa artırma gününden,satış yapılması halinde satışın kesinleşmesi tarihinden itibaren bir sene içinde haciz yolu ile takip talebinde bulunursa yeniden icra veya ödeme emri tebliğine lüzum yoktur. 

Rehin açığı belgesi, borç ikrarını mutazammın senet mahiyetindedir.


Rehin açığı belgesi örneği..


T.C.

Örnek No:31*

...................... İcra Dairesi 

Dosya No : ........................





REHİN AÇIĞI BELGESİ



1-Alacaklının adı, soyadı: ...........................................................................


2-Borçlunun adı, soyadı  : ...........................................................................