06 / 05 / 2024

İpotek takibi satış süresi

İpotek takibi satış süresi

İpotek işlemlerinde, ipotek edilen gayrimenkule belli bir süre içinde "satış talebi" gelmezse, ipotek kanunen düşmüş sayılıyor. Peki ipotek takibinde satış isteme süresi nedir? İşte yanıtı...

Metal Gayrimenkul ve YK Yatırım Holding'in hisse satış görüşmeleri sonlandırıldı!

Ömer Saçaklıoğlu ve Metal Yapı Konut'un Metal Gayrimenkul'e verdiği beyanda icra takibi nedeni ile sahip oldukları hisseler üzerine haciz konulduğunu beyan etti.  Bu beyan sonucunda hisseler için YK Yatırım Holding A.Ş. ve Yalçın Yalçınkaya ile yapılan hisse satış görüşmeleri sonlandırıldı.

TÜRSAB ana hizmet binası icradan satıldı!

Koronavirüsü sebebiyle zor günler geçiren turizm sektöründen bir kötü haber de TÜRSAB’dan geldi. Banka tarafından yapılan icra takibi neticesinde ise TÜRSAB ana hizmet binasının bulunduğu gayrimenkule haciz işlemi uygulandı ve bina geçtiğimiz günlerde ihale yoluyla satıldı.

Maketten gayrimenkul satışına Meclis takibi!

Meclis, devremülk ve devre tatil konuları sonrası maketten satış şikayetleri için harekete geçerek alt komisyon kurdu. Komisyona, 959 imzalı 360 şikayet dilekçesi geldi...

Maketten konut satışına Meclis takibi!

Meclis, devremülk ve devre tatilden sonra maketten konut satışıyla ilgili şikayetler için alt komisyon kurdu.

Hasan Süzer’den miras kalan yalının satışı istendi!

Merhum iş adamı Hasan Süzer’den çocuklarına miras kalan yalı davalık oldu. Süzer’in oğlu iş adamı Kemal Süzer’den, karşılıksız çıkan çek nedeni ile alacaklı olan bir plastik firması önce icra takibi başlattı; daha sonra mahkemeye başvurarak yalının satışını istedi.

12 taksit mobilya, satışları yüzde 10 artırdı!

MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan, “Vadeler kısılınca senetli satışların önü açılıyor, bunların da takibi kolay değil. O anlamda da sıkıntı vardı" dedi.

İpotekli arsa satılabilir mi?

İpotek, bir borç için bir taşınmazın teminat olarak gösterilmesini içeren özel bir mülkiyet hakkını ifade ediyor. Peki bir arsanın ipotekli olduğunu düşünelim. İpotekli arsa satılabilir mi?

Gayrimenkul sahiplerine eksik harç takibi!

Gayrimenkul sahiplerine eksik harç takibi yapıyor. Vergi gelirlerini artırmaya yönelik çalışmalarını hızlandıran Maliye Bakanlığı, tapu devrinde gayrimenkulün satış bedeli düşük gösterilerek eksik ödenen harçların takibini yapıyor.

Taksim edilmemiş miras hissesinin haczi ve satışı!

Alacaklı icra takibi sonucu taksim edilmemiş miras hissesinin haczi ve satışını isterse ortaklığın giderilmesi davası açmak ve gerekirse veraset ilamı almak için icra hukuk mahkemesinden yetki belgesi alabiliyor...

İpotek takibinde satış isteme süresi!

İpotek işlemlerinde, ipotek edilen gayrimenkule belli bir süre içinde "satış talebi" gelmezse, ipotek kanunen düşmüş sayılıyor. Peki ipotek takibinde satış isteme süresi nedir? İşte yanıtı...

İpotek takibinin düşmesi!

İpotek takibi hangi durumda kanunen düşmüş kabul ediliyor? İcra ve İflas Kanununa göre ipotek takibi ne zaman düşer? İşte ipotek takibinin düşmesi ile ilgili yasal maddeler...

Kuşadasında 1 milyon 500 bin TL'ye tek katlı bahçeli satılık ev!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde 60780 metrekare tek katlı ev, İpotek borcundan dolayı acık artırma ile satılacak

Borcu ödenmeyen ipotekli konut nasıl satılır?

İpotek nedir? Kredi ile satın alınan konutun borcu ödenmezse; konut ne kadar sürede satılır ? Kredi veren banka konutun tapuda satışını yapabilir mi?

İpotek takibi satış süresi Haberi

İpotek takibi satış süresi

İpotek takibinde satış isteme süresi!

İpotek, borçlu bir kimsenin borcundan dolayı sahip olduğu gayrimenkulün teminat olarak gösterilmesini ifade ediyor. İpotek takibinde borcun ödenmesi halinde gayrimenkulün üzerindeki ipotek kaldırılıyor.


Ancak, borcun ödenmemesi durumunda; alacaklı söz konusu gayrimenkulün satışını isteme hakkına sahip oluyor. Gayrimenkulün satışından elde edilen gelir ile alacaklıya olan borç kapatılıyor. Geriye kalan para, borçluya teslim ediliyor.


Ancak alacaklıların "satış talebinde bulunabilmeleri için belli İcra ve İflas Kanunu kapsamında belirtilen süre zarfını aşmamış olmaları gerekiyor. İpotek takibinde satış isteme süresi ile ilgili hükümler kanunun 150/E maddesinde yer alıyor.


İpotek paraya çevirme müddeti:

Madde 150/E - 

Alacaklı, taşınır rehnin satışını ödeme veya icra emrinin tebliğinden itibaren nihayet bir sene içinde, taşınmaz rehnin satışını da aynı tarihten itibaren nihayet iki sene içinde isteyebilir.


Satış yukarıdaki fıkrada gösterilen müddetler...