22 / 05 / 2024

ipotekli daireye dikkat

ipotekli daireye dikkat

Önemli miktardaki birikimimizle emlak satın alırken, zarar görmemek için nelere dikkat etmeliyiz? Avukat Umut Metin uyarıyor: "Ev alıyorum derken kötü niyetli kişilerin eline düşmeyin!"

İpotekli konut satışlarında büyük düşüş! TÜİK’ten çok konuşulacak istatistik!

TÜİK Mart 2023 konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre konut satışları mart ayında yüzde 21,4 oranında düşerken, konut kredilerine 250 bin TL tutarında limit getirildiği iddiası sonrası gelen ipotekli konut satış verileri de dikkat çekti. Mart ayında ipotekli satışlarda da yüzde 16,5 oranın

Tamamlanmamış daire alırken bunlara dikkat!

Gayrimenkul satın alırken tamamlanmış bir daireye göre çeşitli avantajları olduğu için tamamlanmamış daireler daha çok tercih ediliyor. Peki tamamlanmamış daire alırken nelere dikkat etmek gerekir?

Ev alacaklar bu 10 maddeye dikkat!

Tapu kaydını incelemeden ipotekli ev alırsanız evinizi kaybedebilirsiniz, hatalı bir evrak imzalarsanız eksik ya da geç teslim edilen konuta karşı tüm yasal haklarınızı kaybedersiniz. Peki bu tür sorunlar yaşamamak için konut alırken nelere dikkat edilmeli?

Konutta ipotekli tapuya dikkat!

Bazı konut üreticileri vatandaşlara sattığı evleri bankaya teminat olarak gösterip kredi kullanıyor. Yıllar önce anahtarını alıp evine taşınan vatandaşlar ise tapusunu alamıyor.

İpotekli ev alırken dikkat edilmesi gereken 5 detay!

Ev satın alırken her şeyi tartıp, biçmeliyiz. İpotekli ev almak doğru mu? İpotekli ev alırken nelere dikkat edilmeli? İşte bu soruların cevabı haberimizde yer alıyor....

Asıl artış ipotekli konut satışlarında!

TÜİK Kasım ayı konut satış istatistiklerini değerlendiren Benevre Beytepe Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Türkoğlu “Asıl dikkat çeken artışın ipotekli konut satışlarında yaşandığını görüyoruz” dedi.

İpotekli tapu işlemlerinde dikkat edilmesi gerekenler!

Yeterli nakiti bulunmayan ancak, ev sahibi olmak isteyenlerin başvurduğu yol konut kredisi kullanmak oluyor. Peki, ipotekli tapu işlemlerinde dikkat edilmesi gerekenler neler?

Konut kredisi ile ev alacaklar bu 5 maddeye dikkat!

KrediPazari.com konut kredisi ile ev almak isteyenlere konut kredisinin temerrüde düşmemesini sağlamak için uygulanabilecek yöntemleri araştırdı. Konut kredisi ile ev alacaklar işte bu 5 maddeye dikkat etmeliler...

Gayrimenkul alım ya da satımında dikkat edilmesi gereken noktalar!

Şükrü Kızılot bugün, gayrimenkul alırken ya da satarken, dikkat edilmesi gereken bazı ince noktalar hakkında yazdı. Bunlara dikkat edilmediği takdirde, ileride vergiler yönünden ciddi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Emrullah Eruslu yalıtımın önemine dikkat çekti!

Emrullah Eruslu, Antalya'da düzenlediği basın toplantısında binalardaki yalıtımın önemine dikkat çekti. Eruslu, Eryap A.Ş. olarak 2 yılda yüzde 40 büyüme, 500 milyon lira ciro ve 750 çalışan sayısına ulaşmayı planladıklarını kaydetti.

Kadınlar ve erkekler otel rezervasyonu yaparken en çok neye dikkat ediyor?

Kadınlar ve erkekler otel rezervasyonu yaparken en çok neye dikkat ediyor? HotelRunner’dan gelen veriler bu sorunun yanıtını veriyor. Kadınlar rezervasyonda en çok kalite kriterine, erkekler ise fiyata dikkat ediy

İskanı alınmamış daireye kredi çıkar mı?

Belediyelerin imar birimleri tarafından verilen iskan belgesi, inşaatın projesine uygunsuzluğu durumunda verilmiyor. Peki, iskanı alınmamış daire satılabilir mi? İskanı alınmamış daireye kredi çıkar mı? İşte yanıtı..

2013'te gayrimenkul alan ve satanlar dikkat etsin!

Şükrü Kızılot Hürses Gazetesi'ndeki bugünki köşesinden 2013 yılı içinde ev, büro, dükkân, arsa ya da arazi alan veya satanlar; aman dikkat! Aldığınız gayrimenkulle ilgili bazı yükümlülükleriniz var. Onları sakın atlamayın dedi...

ipotekli daireye dikkat Haberi

ipotekli daireye dikkat

Birikimlerimizi değerlendirmenin en güvenli yollarından biri gayrimenkul edinmektir. Peki önemli miktardaki birikiminizle emlak satın alırken, zarar görmemek için nelere dikkat etmeliyiz? Avukat Umut Metin uyarıyor, "ev alıyorum derken kötü niyetli kişilerin eline düşmeyin"


Avukat Umul Metin. Türkiye ekonomisindeki iniş çıkışlara karşı, yıllardır büyüttüğü birikimleri emlak yatırımına yönelterek ya da bir ev edinmek isteyenlerin güvenle alış-veriş yapmaları için önemli hukuki uyanlarda bulundu. Metin, özellikle son dönemlerde emlak yatırımı yapmak için yoğun talep gözlendiğini, ancak piyasada kötü niyetli ya da muteber olmayan müteahhitler tarafından çok sayıda kişinin dolandırıldığının altını çizdi. İşte Avukat Umut Metin'den önemli uyarı ve öneriler:


Sıfır daire almak istiyorsanız, satıcı şirketin geçmişi iyi araştırılmalı 


1) Hayatta her insanın ve her şirketin bir özgeçmişi vardır. Para ödeyeceğiniz şirketin geçmişte nasıl işler ürettiği,...