04 / 05 / 2024

İpotekli ev haczedilir mi

İpotekli ev haczedilir mi

Kişilerin borçlarının ödememesi durumunda alacaklı tarafından borçlu kişilerin evlerine haciz getirilmesi isteği gibi bir durumla karşılaşılabiliyor.Peki ipotekli ev haczedilir mi?İşte ipotekli evin haczedilip haczedilemeyeceğinin yanıtı..

İpotekli ev satın alınır mı? İpotekli ev alınırsa ne olur?

İpotekli ev satın alınır mı? sorusu sıklıkla sorulan sorular arasında yer almaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Yüksek faiz konuta yansıdı!

Konut satışlarını yüksek faizler vurdu. Ocak ayında 77 bin 937 konut el değiştirdi. İpotekli ev satışları ise yüzde 77.2 düşerek 6 bin 537’ye geriledi..

İpotekli ev alırken dikkat edilmesi gereken 5 detay!

Ev satın alırken her şeyi tartıp, biçmeliyiz. İpotekli ev almak doğru mu? İpotekli ev alırken nelere dikkat edilmeli? İşte bu soruların cevabı haberimizde yer alıyor....

Tek ev haczedilir mi?

Haciz Kanunu gereğince, alacaklının haciz talebi sonrasında bu işlem taşınır ve taşınmaz mallar üzerinde uygulanıyor. Borçlunun bazı mallarına el konabilirken, bazı malları ise haczedilemiyor. Peki, tek ev haczedilir mi?

İpotekli ev satışı nasıl olur?

Mesken alım satım işlemleri için elinde yeterli nakit parası bulunmayan kimseler bankaların konut kredisinden faydalanabiliyor. Peki, kredi borcu olan ev nasıl satılır? İpotekli ev satışı nasıl olur?

İpotekli ev haczedilir mi?

Kişilerin borçlarının ödememesi durumunda alacaklı tarafından borçlu kişilerin evlerine haciz getirilmesi isteği gibi bir durumla karşılaşılabiliyor.Peki ipotekli ev haczedilir mi?İşte ipotekli evin haczedilip haczedilemeyeceğinin yanıtı..

İpotekli ev alınır mı?

Konut kredisi ile satın alınan konuta yada alan kişinin başka bir konutuna ipotek konuluyor.Peki ipotekli ev alınır mı?İpotekli evi almak için neler yapmak gerekir?

Hangi ev eşyaları haczedilir?

Borçlu kimsenin borcunu ödememesi durumunda İcra takibinde bulunulması için alacaklının başvuru yapmasıyla haciz işlemi başlatılmış oluyor.Haciz memuru borcun karşılığında eve gelip bazı eşyalara el koyuyor.Peki hangi ev eşyaları haczedilir?

İpotekli gayrimenkule kredi verilir mi?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugün ki köşe yazısında okuyucusunun ipotekli ev ile ilgili sorusunu cevaplandırmıştır. İpotekli ev alımında hangi yükümlülükler üstleniyor, Tamer Heper'in köşe yazısında;

Haline münasip ev haczedilebilir mi?

İcra ve İflas Kanunu gereğince haczedilemeyen mallar arasında, haline münasip ev de yer alıyor mu? Haline münasip ev haczedilebilir mi? Haline münasip ev nasıl haczedilir? İşte kanun kapsamında bulunan hükümler...

İpotekli ev nasıl satın alınır?

Konut kredisi kullanılarak satın alınmış bir gayrimenkul üzerinde kredi kullandıran banka mutlaka ipotek tesis ediyor. Peki, üzerinde ipotek tesis ev satın alınır mı? İpotekli ev nasıl satın alınır?

İpotekli ev satılır mı?

İpotekli bir evin satılması mümkün. Sadece atılacak adımları bilmek gerekiyor. İpotekli ev satılır mı? sorusunun detaylı yanıtları bu haberde...

Woodland Regency'den ev alanın serası oluyor!

Bodrum'da inşa dilen ve yüzde 60'ı tamamlanan Woodland Regency'den ev alanların 20 metrekarelik hobi bahçesi de olacak

İpotekli ev haczedilir mi Haberi

İpotekli ev haczedilir mi

İpotekli ev haczedilir mi?

Bir borçlunun alacaklıya borcunu ödememesi durumunda icra takibi başvurusuyla birlikte haciz memuru tarafından kişinin mallarına el konulmasına haciz işlemi adı veriliyor.Haciz işlemi alacaklının başvuru yapmasından sonra üç gün içinde gerçekleşebiliyor.İcra takibine yedi gün içinde itiraz etme ya da borcunu ödeme hakkı da bulunuyor.Eğer ödenmezse haciz işlemi gerçekleştiriliyor.


Konut kredisiyle alınan ev için banka güvence olarak evi ipotek ediyor.Bir taşınmaza ipotek koyulabilmesi için tapu sicilinde kaydının olması gerekiyot.


İcra kanununa göre üzerinde haciz veya ipotek olsa da; söz konusu mallar, kişinin malvarlığına dahil edilip; üzerine icra takibi başlatılabiliyor. Fakat üzerine haciz konan evin tek mesken olması halinde İcra Hakimliği'ne şikayet yoluyla, bu evin tek ev ve konut olması sebebiyle haczedilemeyeceği yolunda bir dava açılabiliyor. 


Söz konusu durumda borçlunun haline münasip...