06 / 05 / 2024

İpotekli konutun satışı mümkün mü

İpotekli konutun satışı mümkün mü

Konut kredisi kullanarak ev veya daire satın aldığınızı ve bir nedenden ötürü almış olduğunuz bu gayrimenkulü satmak istediğinizi farz edelim. İpotekli konutun satışı mümkün mü? İpotekli konut nasıl satılır?

Banka ipotekli konutun satışı nasıl yapılır? İpotekli ev satılır mı?

Bankaların verdikleri kredi karşısında aldığı teminata ipotek denir. Kişinin aldığı krediyi ödememesi halinde konut satışa çıkarılarak banka borcu kapatılır. Peki, ipotekli ev satılır mı? Banka ipotekli konutun satışı nasıl yapılır? İşte yanıtı…

TOKİ 2020'de 131 bin konutun satışını gerçekleştirdi!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut yaptığı açıklamada, 2020 yılı içerisinde 31 bini fiili olarak,100 bini de kuralı olarak toplamda 131 bin konutun satışını yaptıklarını söyledi.

TOKİ, Park Mavera 3'te satılan 61 konutun fon dağıtımını gerçekleştirdi!

TOKİ tarafından Park Mavera 3 projesi kapsamında gayrimenkul sertifikası sahiplerine 61 adet konutun satışından elde edilen 55.998.928,63 TL'nin dağıtım işlemi gerçekleştirildi...

İzmir'de en çok konutun satıldığı ilçe Buca oldu!

TÜİK'in Kasım ayı konut satış istatistiklerine göre İzmir'de toplam 7 bin 360 konut satışı gerçekleşti. İzmir'de en çok konutun satıldığı ilçe ise Buca oldu..

İsrail Beyt Iyl'de 300 konutun satışını onayladı!

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Ramallah kenti yakınlarında bulunan "Beyt Iyl" yerleşim birimindeki 300 konutun satışına onay verdi.

İzmir en çok konutun satıldığı 3'üncü il!

Propertyist Gayrimenkul Danışmanlığı tarafından Türkiye'de son 5 yılın konut satış verileri açıklandı. Verilere göre, İzmir, en çok konutun satıldığı 3'üncü il oldu.

Kocaeli Büyükşehir’de 8 konutun satışı yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümen toplantısı gerçekleşti. Encümen toplantısında 8 konutun satışı gerçekleşirken, 7 konut için katılım olmadı.

Networks Grup 3 yılda 1.700 konutun satışına imza attı!

6 farklı projenin satış sürecinde yer alarak şirketlerin yüksek cirolu ve hızlı bir satış dönemi geçirmelerini sağlayan Networks Grup 3 yılda 1.700 konutun satışına imza attı.

Çatalca Kiptaş Projesi satış kampanyası 2016!

Toplamda 2 bin 138 adet konutun satışa çıkarıldığı Kiptaş Çatalca Evleri 6 katlı 180 bloktan meydana geliyor. İşte Çatalca Kiptaş Projesi satış kampanyası 2016 detayları...

Gayrimenkul satışları 2016’da yüzde 5 artacak!

Yabancılara 20 bin adetle 5 milyar dolarlık konutun satıldığı gayrimenkul, 2016’ya hızlı giriyor. Satışların 2016’da yüzde 5 artması bekleniyor. Bu da satışta 1.3 milyon adetin aşılması anlamına geliyor.

TOKİ Sivas Yenimahalle emekli satılık daire!

TOKİ Sivas Yenimahalle emekli satılık daire büyüklükleri 75 metrekare olarak tasarlandı. Emekliye özel 184 konutun satışa çıktığı projede başvurular T.Halk Bankası A.Ş. aracılığıyla yürütülüyor.

Van'da konut satışları 2015'te arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Van Bölge Müdürü Özer Coşğun, 2015 yılı Ocak-Kasım ayları arasında bölge illerinin hepsinde konut satışları arttığını, Van’da ise 2 bin 868 konutun satıldığını söyledi.

Aydın'da Kasım ayında 2 bin 310 konut satıldı!

TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ, 2015 yılı Kasım ayı Konut Satış İstatistikleri çerçevesinde Aydın’da gerçekleşen konuş satışlarıyla ilgili bilgi verdi. Aydın genelinde Kasım içerisinde 2 bin 310 konutun satışı gerçekleştirildi.

İpotekli konutun satışı mümkün mü Haberi

İpotekli konutun satışı mümkün mü

İpotekli konut nasıl satılır?

Konut kredisi kullanılarak satın alınmış bir gayrimenkul üzerinde kredi kullandıran banka mutlaka ipotek tesis ediyor. Kullandığınız kredinin teminatı olarak banka kredinizin tamamı ödenene kadar ipotek ile krediyi güvence altına alıyor. 


Bankalar tarafından verilen krediler için ipotek yapıldığı gibi, satıcının parasının tamamını alamadığı durumlarda, alınan borç için teminat istenildiğinde veya ticari faaliyetlerde teminat olarak göstermek için taşınmaz ipotek ettirilebiliyor.


Konut kredisi kullanarak ev veya daire satın aldınız ve bir nedenden ötürü almış olduğunuz bu gayrimenkulü satmak istediğinizi farz edelim. Peki, ipotekli konut nasıl satılır?


İpotekli konut satışı!

İpotekli evlerin satışı mümkün oluyor. Mortgage kredisi kullanarak aldığınız evi, müşteri bulmanız durumunda satışı mümkün oluyor ancak bu şekilde aldığınız evler, son taksidi ödenene kadar bankanın malı kabul edildiği için uymanız gereken bazı prosedürler...