02 / 05 / 2024

ırak müteahhitleri

ırak müteahhitleri

Irak’tan alacaklarını tahsil edemeyen Türk iş adamlarına müjdeli haber geldi. Irak hükümeti, Kürt Bölgesi’nin borçlarının ödenmesi için 100 milyon dolar tahsis etti..

Irak'taki müteahhitlerin ödemeleri tahville yapılacak!

Irak hükümeti petrol fiyatlarındaki düşüşlerden dolayı ödemelerde yaşanan gecikmelere çözüm olarak müteahhitlere nakit yerine tahvil verecek. Tahvillerin aynı zamanda kredi garantileri olarak kullanılabileceği belirtildi.

KAMİAD Genel Başkanı Adıgüzel: "Kamu müteahhitleri zor günler geçiriyor"

Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği Genel Başkanı Ali Adıgüzel, kamu müteahhitleri ve alt yüklenici şirketlerin  ekonomik açıdan çok zor günler geçirdiğini belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği'nden kentsel dönüşüm toplantısı!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER), üyeleri Sheraton Grand Adana Hotel’de bir toplantı gerçekleştirdi. Söz konusu toplantıda kentsel dönüşüm ele alındı.

Girdi maliyetlerindeki artış müteahhitleri ayaklandırdı! Fiyat farkı ödemesi yapılsın!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), girdi maliyetlerindeki artışa değinerek İnşaat sektörünü zor durumda bırakan maliyetlerin müteahhitleri zor durumda bıraktığını açıkladı.

Beton ve çimento fiyatlarına gelen zamlar müteahhitleri çıldırttı! 26 Kasım 2022 güncel beton ve çimento fiyat listesi

Çimento sektöründe fiyat oynaklığı devam ediyor. Beton ve çimento fiyatlarına gelen zamlar müteahhitleri çıldırttı. Peki güncel çimento ve beton fiyatları ne kadar oldu? İşte güncel çimento ve beton fiyat listesi...

Kamu müteahhitleri fiyat farkı ve tasfiye hakkı için yarın sahaya iniyor! 

Fiyat farkı düzenlemesinden memnun olmayan ve tasfiye hakkı şartlarını yeterli bulmayan kamu müteahhitleri, yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için yarın sahaya iniyor. 

1 ton inşaat demiri 14 bin 750  TL oldu! Demir fiyatlarına gelen fahiş zam müteahhitleri ayaklandırdı...

Demir fiyatlarına bugün fahiş zam geldi. Son günlerde üst üste gelen zamlar müteahhitleri ayaklandırdı. 1 ton demir 14 bin 750 lira oldu. İşte ayrıntılar...

Türk müteahhitleri için Ortadoğu ve Afrika fırsatı!

TMB, '2021'in Başında Endişe ve Umut Bir Arada' başlığı ile İnşaat Sektörü Analizi Raporu'na göre Türk müteahhitleri Ortadoğu ve Afrika'da toplam 40'ar milyar dolarlık proje üstlenecek.

Türk müteahhitleri yurt dışında 14,4 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türkiye’yi yurtdışında temsil eden Türk müteahhitleri, koronavirüs pandemisine rağmen geçtiğimiz yurt dışında 14,4 milyar ABD Doları tutarında proje üstlendi.

Türk müteahhitleri için Ukrayna fırsatı!

Ukrayna 5 yılda 25 milyar dolarlık altyapı yatırımı yapacak. Ülke inşaat malzemeleri üreticileri ve ihracatçıları ile Türk müteahhitleri açısından ciddi bir fırsat oluşturuyor.

Suudiler Türk müteahhitlerini devre dışı bırakıyor!

Türk mallarını boykot kararı alan Suudi Arabistan, Türk müteahhitleri de boykot ediyor. TMB Başkanı Mithat Yenigün, Türk müteahhitlerin ülkede 2018'de yaklaşık 3 milyar dolarlık iş aldıklarını fakat rakamın 2020'nin ilk 8 ayında 21 milyon dolara düştüğünü belirtti. 

Ekonomik destekler müteahhitleri harekete geçirdi!

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını indirmesi, müteahhitleri cesaretlendirdi. Konut üreticilerinden 18 yeni proje geliyor...

Dönüşüme ilişkin çalışmalarda müteahhitleri sınıflandırdık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüme ilişkin yapılan düzenlemelerle ilgili olarak, "Kentsel dönüşüme ilişkin çalışmalarda müteahhitleri sınıflandırdık. Kentsel dönüşüm projelerinde vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına tamamlama sigortası zorunluluğu getirdik" dedi.

ırak müteahhitleri Haberi

ırak müteahhitleri

Irak’tan milyarlarca dolarlık alacağını tahsil edemeyen Türk iş adamlarına müjde geldi. Hükümet, Kürt Bölgesi’nin borçlarının ödenmesi için 100 milyon dolar tahsis etti..

Irak Hükümeti'nin, Kuzey Irak'ta yarım kalmış önemli projelerin bir türlü yapılamayan ödemeleri için Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ne 100 milyon dolarlık bütçe tahsis ettiği öğrenildi. DEİK Türk-Irak İş Konseyi Başkanı Emin Taha, bunun Türk işadamları için çok önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Taha, "Bölgeden tahsil edilemeyen ciddi alacağımız var. Bu alacaklar ağırlıklı olarak da müteahhitlik sektöründe. Bizim için önemli bir ışık doğdu diyebiliriz. Bağdat'ta da ciddi bir canlanma var. Bu yıl Irak'a 9 milyar dolarlık ihracat hedefliyoruz" dedi.

ÜLKENİN İMARINA TALİBİZ

Sabah'tan Feride Cem'in haberine göre; Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, müteahhitlik sektörünün Irak'tan tahsil edemediği 1.5 milyar...