05 / 05 / 2024

Irak Sincar konut projeleri

Irak Sincar konut projeleri

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) İmar ve İskan Bakanı Derbaz Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 yıl önce terör örgütü DEAŞ'tan geri alınan Sincar'ın yeniden inşası için özel bir imar projesi hazırlandığını söyledi.

Konut sektörü için dönüm noktası olacak! Türk müteahhitlik sektörünün gözü bu projede!

Irak'ta yapılmayı bekleyen büyük yatırımların başında yer alan Kalkınma Yolu Projesi, konut sektörü için can suyu olacak. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, projenin yapımı için Türk müteahhitleri olarak yapmaya talip olduklarını söyledi.

Türkiye’de en fazla konut alan ülkeler belli oldu! Suriye listede yok!

Türkiye'de 2019’da en çok konut satın alan yabancılar Irak’lılar oldu. Irak'ı sırasıyla İran, Rusya ve Suudi Arabistan takip etti. Nüfusu 3.5 milyonu geçen Suriyelilerin listede olmaması ise gözden kaçmadı.

Türkiye'den Almanlar arsa, Iraklılar konut aldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı rapora göre, mülk edinimi konusunda Türkiye’yi tercih edenlerin başında sırasıyla Irak, İngiltere, Almanya, Rusya ve Suudi Arabistan vatandaşları geldi. Türkiye'den Almanlar arsa, Iraklılar konut aldı.

Irak'ta 100 binden az olmayan konut inşası için gerekli bütçe sağlandı!

Irak Parlamento Başkanı Muhammed el-Halbusi, "Devlet alternatif bulana dek, gecekonduların kaldırılmasının durdurulduğunu, vilayetlerdeki nüfusa göre dağıtılmak üzere 100 binden az olmayan konut inşası için gerekli bütçenin sağlandığını ilan ediyoruz" dedi.

Iraklılar Türkiye'den konut almaktan vazgeçmiyor!

TÜİK 2019 Ağustos Konut Satış İstatistikleri'ne göre, Irak vatandaşları Türkiye'den 675 adet konut satın aldı. Irak'ı 469 konut ile İran, 212 konut ile Rusya Federasyonu, 159 konut ile Kuveyt ve 149 konut ile Almanya takip etti...

Yabancılar yılın ilk 10 ayında 30 bin 431 konut aldı!

 2018 yılının ilk 10 ayında yabancılar Türkiye'den toplam 30 bin 431 adet konut satın aldı. Ülke uyruklarına göre en çok konut satışı Irak vatandaşlarına yapıldı...

Iraklılar konut yatırımında Türkiye'den vazgeçmiyor!

Türkiye genelinde Temmuz ayında 123 bin 878 adet konut satıldı. Bu konutların 2 bin 858 tanesi yabancılara satıldı. Irak yine en çok konut satın alan ülke oldu...

Konut satışlarına yabancı etkisi!

Yabancılara yapılan konut satışları 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 22,2 oranında artış gösteriyor. En çok konut satışı ise Irak vatandaşlarına yapıldı.

Türkiye'den en çok Iraklılar konut aldı!

Konut satış istatistikleri Ağustos 2017 verileri TÜİK tarafından açıklandı. Ağustos ayında Irak vatandaşları Türkiye'den 317 konut satın aldı.

Irak'ta 2 bin konut yapılacak!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) İmar ve İskan Bakanı Derbaz Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 yıl önce terör örgütü DEAŞ'tan geri alınan Sincar'ın yeniden inşası için özel bir imar projesi hazırlandığını söyledi.

Türkiye genelinde konut satışları hız kesmedi!

TÜİK konut satış istatistikleri açıklandı. Yabancıya yapılan konut satışında 267 konutla Irak, Türkiye’ye en çok yatırım yapan ülke oldu.

Yabancılara konut satışı geçen yıla göre 3,2 azaldı!

Yabancılara konut satışı yılın ilk beş ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,2 azalışla 7 bin 835 olurken, satışların yaklaşık yarısı Irak, Kuveyt, Suudi Arabistan, Afganistan vatandaşlarına yapıldı.

Yabancıya konut satışı yılın ilk ayında 3 bini aştı!

Türkiye'de yabancıların satın aldığı konut sayısı yüzde 14,6 artışla 3 bin 47 oldu Irak, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Afganistan vatandaşlarına bin 505 konut satılırken, bu rakam yabancılara konut satışının yaklaşık yarısını oluşturdu.

Irak Sincar konut projeleri Haberi

Irak Sincar konut projeleri

İmar ve İskan Bakanı Muhammed, Musul'un Sincar ilçesinde evleri yıkılan aileler için 2 bin konut inşa edeceklerini söyledi. 


Muhammed, proje kapsamında, Ezidilerin çoğunlukta yaşadığı ilçede okul, hastane ve devlet dairelerinin yanı sıra evleri yıkılan aileler için 2 bin konut inşa edeceklerini dile getirdi. 


Bütçe temini için Irak meclisi çatısı altındaki "Kurtarılan Bölgelerin Yeniden İnşası Fonu" yetkilileriyle görüştüklerini ifade eden Muhammed, "Bu projenin 2018 yılında uygulamaya konulmasını temenni ediyoruz." dedi. 


Terör örgütü DEAŞ, Musul vilayetinin batısında yer alan Sincar ilçesini 3 Ağustos 2014'te ele geçirmişti. 


Peşmerge güçleri 13 Kasım 2015'te Sincar'ı DEAŞ'tan geri almış, ancak çatışmalar ve hava saldırıları ilçede büyük yıkıma yol...