06 / 05 / 2024

ırakta Kurtarılan bölgelerin yeniden inşası

ırakta Kurtarılan bölgelerin yeniden inşası

Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Derbaz Muhammed, terör örgütü DAEŞ'in elinden geri alınan bölgelerin yeniden inşa edilmesi için Almanya hükümetinin Irak'a 500 milyon avro borç vereceğini belirtti.

EBRD faaliyette olduğu bölgelerin 2023 yılı büyüme tahminlerini düşürdü!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), faaliyette bulunduğu bölgelerin 2023 ilişkin ekonomik büyüme tahmininin 0,1 puan azaltılarak yüzde 2,2’ye düşürüldüğünü belirtti.

Murat Bakan'dan Halkapınar-Otogar Metrosu için ayrılan bütçeye tepki!

Murat Bakan 2022 yılı Yatırım Programı’nda Halkapınar-Otogar Metrosu için ayrılan yatırım bütçesine tepki gösterdi. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, "Değil metro, 3 bin TL’ye raylı oyuncak tren alamazsınız" dedi.

İlham Aliyev'den Azerbaycan'ın imarı için Macar şirketlerine davet!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan işgalinden kurtarılan bölgelerin yeniden imarında Macar şirketlerine destek çağrısında bulundu.

Koçali Barajı havzasında kalan bölgelerin kamulaştırılma işlemleri mecliste!

Koçali Barajı havzasında kalan bölgelerin kamulaştırılma işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

3 şehirde 15 yayla imara açıldı! Aralarında dünyaca ünlü yaylalar da var!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan ve Resmi Gazete'de yer alan karara göre 3 ildeki toplam 15 yaylanın statüsü değiştirildi. Yayla olmaktan çıkarılan bölgelerin imara açılacağı belirtilirken, statüsü değiştirilen yaylalar arasında Trabzon'daki dünyaca ünlü Hıdırnebi Yaylası da yer alıyor. 

Azerbaycan, işgalden kurtarılan yerlerde akıllı şehirler kuracak!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan topraklarda, yeniden kurulacak yerleşim birimlerinde "akıllı şehir" ve "akıllı köy" konseptlerinin esas alınacağını söyledi. 

Azerbaycan, işgalden kurtarılan şehirleri yeniden kuracak!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yaptığı açıklamada, işgalden kurtarılan tüm şehirleri yeniden kuracaklarını, işgal döneminde gerçekleştirdiği yıkım nedeniyle Ermenistan'dan hesap soracaklarını belirtti.

Uşak'ta bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Uşak İli, Ulubey ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31266 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gümüşhane'de bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Gümüşhane İli, Kürtün ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31266 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bartın'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Bartın İli, Ulus ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31266 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bayburt'ta bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Bayburt İli, Merkez ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31266 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul Tuzla'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

İstanbul İli, Tuzla ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31256 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tuzla'daki bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

İstanbul İli, Tuzla ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31256 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

ırakta Kurtarılan bölgelerin yeniden inşası Haberi

ırakta Kurtarılan bölgelerin yeniden inşası

Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Derbaz Muhammed, terör örgütü DAEŞ'in elinden geri alınan bölgelerin yeniden inşa edilmesi için Almanya hükümetinin Irak'a 500 milyon avro borç vereceğini belirtti.


Muhammed, Kerkük kentindeki iç göçmen ve sığınmacıların durumunu yakında takip etmek için İl Valisi Necmeddin Kerim ile bir araya geldi.


Taraflar arasındaki görüşmenin ardından, Muhammed ve Kerim ortak bir basın toplantısı düzenleyerek gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.


Terör örgütü DAEŞ'in elinden geri alınan bölgelerin tekrar inşa edilmesi için ciddi çabaların seferber edildiğini belirten Muhammed, "İç göçmenlerin sağlıklı bir şekilde evlerine dönebilmeleri için bakanlar kuruluna yasa teklifinde bulunduk. Söz konusu bakanlar yasayı henüz onaylamadı ancak meclise gelmesi ve kanunlaşması halinde evlerine dönemeyen birçok vatandaşın sorunu çözülecektir" ifadelerini kullandı.


Irak'taki iç göçmeler için uluslararası yardım talebinde bulunulduğunu da hatırlatan Muhammed,...