30 / 04 / 2024

ıraktaki projelere durdurma

ıraktaki projelere durdurma

Irak Planlama Bakanı Cumeyli, ekonomik kriz nedeniyle 49 milyar dolar tutarındaki 2 bin 469 projeyi durdurduklarını bildirdi. Cumeyli, yaptığı açıklamada, petrol fiyatlarındaki düşüşün Irak'ı ciddi anlamda etkilediğini söyledi.

Sayın Prefabrik İnşaat bu yıl farklı projelere imza atacak!

Sayın Prefabrik İnşaat şirketi bu yıl farklı projelere imza atacak. 2015'de büyümesini sürdüren şirketin Genel Müdürü Bülent Kılıç, şirket hakkında açıklamalarda bulundu.

Pendik'teki riskli alan ilanına yürütmeyi durdurma kararı!

Danıştay Ondördüncü Dairesi , Pendik Batı Mahallesi’nin Sabri Taşkın Caddesi’nin batısında kalan, 10.000 kişinin yaşadığı, 465 yapını bulunduğu 54 hektar büyüklüğündeki alanın İmar Planı değişikliği için yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Doğusan İnşaat İzmir'de projelere devam ediyor!

Yaklaşık 28 yıldır köprü, tünel, sanayi, deniz, su, sanat, eğitim ve spor yapıları inşa eden Doğusan İnşaat, geç keşfettiğini belirttiği İzmir ve Çeşme'de farklılık yaratan özgün projelere imza atıyor.

BESA Grup dev projelere imza atmaya hazırlanıyor!

Hayata geçirdiği projelerle kentin modernleşmesinin öncülerinden olan BESA Grup, hedeflerini daha da büyüttü. Bugüne kadar 10 bin konut, 4 bini aşkın işyerine imza atan BESA Grup, 2016’da dev projelere imza atmaya hazırlanıyor.

Gaziosmanpaşa Mevlana Mahallesi'nde riskli alan kararına durdurma!

İstanbul ilinin Gaziosmanpaşa ilçesine bağlı Mevlana Mahallesi hakkında alınan ve bölgedeki kentsel dönüşümün önünü açan "riskli alan" kararı için durdurma kararı çıktı.

Bodrum Geriş RES'in inşaat iznine yürütmeyi durdurma kararı!

MUĞLA 2'inci İdare Mahkemesi, Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde yapılması planlanan Geriş Rüzgar Enerji Santrali (RES) inşaat çalışmaları için verilen bakanlık izni hakkında 'yürütmeyi durdurma' kararı verdi.

Danıştay'dan 6 ilde Yeşil Yol Projesi için yürütmeyi durdurma kararı!

Danıştay, Tema Vakfı tarafından 'Yeşil Yol Projesi'ni de kapsayan Karadeniz Bölgesi’ndeki 6 ilin 'Çevre Düzeni Planı' için açılan davada 'yürütmeyi durdurma' kararı verdi.

Bursa kentsel dönüşümünde emsal artışına durdurma kararı!

Bursa 3. İdare Mahkemesi, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 50'den fazla imar planına ilave ettiği, "Kentsel dönüşüm yapılması halinde 0.50'ye kadar emsal artışı yapılabilir" plan notu hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Kenan Şahin: 1+1 projelere izin vermiyorum!

Habertürk gazetesinin sorularını yanıtlayan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin: "1+1 'lere karşıyım ama yapılmasın da demiyorum. 1+1 projelere izin vermiyorum çünkü illegal işler oluyor"

Fuzul Grup Körfez'de dev projelere başlıyor!

Başakşehir’deki popülaritesini Körfez’e de taşıyan Fuzul Grup, yeni dönemde dev projelere yabancı partnerleri ile imza atmaya hazırlanıyor.

Eminevim yeni projelere imza atmaya hazırlanıyor!

81 il ve 750 ilçede binlerce vatandaşı elbirliği sistemiyle ev ya da otomobil sahibi yapan Eminevim, 25. yılında hedeflerini aşarak yeni projelere imza atmaya hazırlanıyor.

İstanbul'daki marka projelere Körfez ülkelerden yoğun ilgi geldi!

Neşeli "İstanbul'da son 5 yıllık süreçte inşa edilen nitelikli konut stokunun oldukça yüksek olduğu Esenyurt, Bahçeşehir, Ispartakule ve Beylikdüzü semtlerindeki marka projelere, özellikle Körfez ülkelerinden gelen yatırımcı yoğun ilgi gösteriyor" dedi.

Antalya Kaputaş Plajı'ndaki inşaata durdurma kararı verildi!

ANTALYA'nın dünyaca ünlü plajı Kaputaş'ta, Kaş Belediyesi'nin büfe ruhsatıyla iş makinelerini sokarak inşaatına başladığı restoran, kafe, duş ve soyunma kabinleri ile tuvalet gibi yapılara yönelik açılan davada mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

ıraktaki projelere durdurma Haberi

ıraktaki projelere durdurma

Irak Planlama Bakanı Selman Cumeyli, ekonomik kriz nedeniyle maliyeti 49 milyar doları bulan 2 bin 469 projeyi durdurduklarını belirtti. 


Cumeyli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, petrol fiyatlarındaki düşüşün Irak'ı ciddi anlamda etkilediğini söyledi. Irak'ın gelirinin yüzde 90'ının petrolden elde edildiğini ifade eden Cumeyli, "Projelerimizin bütçesini petrolün varil fiyatına göre belirlemiştik. Bir varil 2 yıl öncesine kadar 120 dolara satılıyordu, şimdi ise 43 dolara kadar düştü. Yaşadığımız ekonomik krizin temel kaynağı da fiyatlardaki değişikliktir" dedi.


Bu nedenle Bakanlar Kurulunun bazı projeleri durdurma kararı aldığını aktaran Cumeyli, "İlk etapta maliyeti 9 milyar doları bulan 300 projeyi durdurduk. Sonra maliyeti yaklaşık 40 milyar doları bulan 2 bin 169 projenin bekletilmesi kararı aldık. Bu ciddi bir maliyet ve ülkenin genel bütçesinin önemli bir kısmı" diye konuştu.


Terör...