05 / 05 / 2024

iran 5.9 deprem van son dakika

iran 5.9 deprem van son dakika

İran'da meydana gelen 5.9 şiddetindeki deprem Van'da hissedildi.  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada,"Başkale bölgesinde 4 köyümüzü etkileyen depremden sonra yıkılan binalarımız oldu." dedi...

Ünlü profesörden 9 il için çarpıcı uyarı: '7.5 şiddetinde deprem olabilir'

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin üzerinden neredeyse 1 sene geçerken, ünlü deprem uzmanından korkutucu bir uyarı geldi. Prof. Dr. Süleyman Pampal, 9 il için kritik uyarılar yaptı. İşte Prof. Dr. Süleyman Pampal'ın o açıklamaları...

Türkiye ekonomisi 2023'ün 3. çeyreğinde yüzde 5,9 büyüdü! En fazla büyüme inşaatta!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye ekonomisi 2023 yılının 3. çeyreğinde beklentilerin üzerinde yüzde 5,9 büyüme kaydetti. En fazla büyüme inşaat sektöründe görüldü...

Son dakika! Malatya'da 4.5 şiddetinde deprem!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerini yaşayan Malatya'da bu sabah yine sallandı. AFAD'ın büyüklüğünü 4.5 olarak açıkladığı deprem çevre illerde de hissedildi.

Son dakika! Bitlis’te 3.5 şiddetinde deprem!

Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgilere göre, Bitlis’te 3.5 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Saat 04.53’te yaşanan deprem, yerin 5 km derinliğinde oldu.

SON DAKİKA! Ege’de 3.5 şiddetinde deprem!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgilere göre, Ege Denizi’nde 3.5 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Deprem, 23.56’da Kuşadası Körfezi’nde yaşandı.

Dikkat! Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan uyardı: 'Bu bölge 6,5 şiddetinde deprem üretebilir'

Son dakika deprem haberleri. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan önemli bir uyarı geldi. Ercan o bölgede yaşayanları 6,5 şiddetinde olabilecek bir depreme karşı uyardı.

Son Dakika! 3.5 şiddetinde deprem oldu!

Son dakika deprem haberleri. AFAD az önce açıkladı. İşte korkutan depremle ilgili detaylar...

İstanbul'da depremden 3-5 saniyede kaçma şansı yok! SON DAKİKA! Deprem erken uyarı sistemi nasıl olmalı? 

Prof. Dr. Haluk Özener, 5. Uluslararası Deprem Erken Uyarı Konferansı'nda İstanbul'da depremden 3-5 saniyede kaçma şansının olmadığına dikkat çekerek, uyarı sistemleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan o il için 7.5 şiddetinde deprem uyarısı! Kent büyümemeli dedi! 

Deprem uzmanı Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, bugün .5 şiddetinde deprem beklediği kenti açıkladı ve uyarılarda bulundu. İşte Ahmet Ercan'ın o açıklaması...

SON DAKİKA! 3.5 şiddetinde deprem! 

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 17:29 sularında 3.5 şiddetinde deprem meydana geldi. AFAD, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde yaşanan depremin  3.5 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

SON DAKİKA! Konya’da 5 şiddetinde deprem oldu!

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre Konya’da 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonra olumsuz bir durum rapor edilmezken, halkın büyük panik yaşadığı öğrenildi.

Tüketici güveni Temmuz'da yüzde 5,9 azalarak, 80,1 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, tüketici güven endeksi Temmuz ayında aylık bazda yüzde 5,9 azalarak 80,1 şeklinde oldu.

En büyük tehlike: İstanbul için 7.5 şiddetinde deprem senaryosu!

6 Şubat felaketinden sonra, İstanbul'da yaşanan artçı sarsıntılar halkta korku uyandırıyor. Prof. Dr. Şükrü Ersoy'un açıklamasına göre, 7.0 veya daha büyük bir deprem bekleniyor, hatta 7.5 büyüklüğünde en kötü senaryo riski bulunuyor.

iran 5.9 deprem van son dakika Haberi

iran 5.9 deprem van son dakika

İran'da gerçekleşen ve son dakika bilgilerine göre 5.9 büyüklüğündeki deprem Van'da hasara neden oldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; sınırımıza çok yakın bir noktada gerçekleşen ve AFAD'ın 5.9 olarak açıkladığı şiddetiyle Türkiye'de özellikle Van'dan hissedilen depreme ilişkin bilgiler gelmeye başladı. 

Van'da hissedilen deprem sonrası, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Soylu, "İran'da gerçekleşen depremin Van'da da hissedildiğini ve hayatını kaybeden vatandaşlarımızın olduğunu belirtmem gerekiyor. Başkale bölgesinde 4 köyümüzü etkileyen depremden sonra yıkılan binalarımız oldu." dedi.

KERPİÇ BİNALAR YIKILDI

Van'ın Başkale ilçesine bağlı sınırın sıfır noktasındaki Kaşkol, Güvendik, Özpınar ve Gelenler mahallerinde bazı kerpiç binalar ve ahırlar yıkıldı. Bazı evlerde de çatlaklar oluşurken, yaralıların olduğu öğrenildi. Bölgeye AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi.

Süleyman Soylu, "Enkaz altında şu anda hiçbir vatandaşımız yok....