28 / 04 / 2024

iran avm sorunu

iran avm sorunu

Plan Proje Yönetim Müşavirlik Yönetim Kurulu Başkanı Süha İlhan, ''Tahran ve diğer büyük şehirlerde acilen nitelikli AVM, ofis ve konut ihtiyacı bir an evvel karşılanmalı" dedi.

AVM’ler konut projesine mi dönüşecek? Konut yok, AVM çok!

Türkiye’deki konut sorunu acil çözüm beklerken, Emlak ve Yatırım Danışmanı Mert Başaran X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konuya farklı bir bakış açısıyla yaklaştı getirdi. İşte ülkenin AVM çöplüğüne döndüğünü söyleyen Başaran’ın önerisi ve vatandaşın yorumları..

AVM'lerde de kira krizi büyüyor! İş yeri kiralarına TÜFE’nin yüzde 50-60’ı kadar artış sınırı talebi!

AVM’ler pandemi döneminde markalara ciddi destekler sunarak, kiraların önemli kısmından feragat etti ancak sektörde kira sorunu yeniden gündem oldu. Perakendeciler, konuttaki gibi işyeri kiralarına da artış sınırı getirilmesini istiyor. İşte detaylar...

AVM'ler ile perakendecilerin ortak gider sorunu çözülüyor! Kanun teklifine onay çıktı!

AVM'lerde ortak gider tartışmaları durulmuyor. Ancak sorun çözüme kavuşuyor. İşte ayrıntılar...

AVM'lere yeni yönetmelik geliyor! Ortak gider sorunu çözülecek!

Türkiye’de AVM ve markalar arasında senelerdir gündemde olan ortak gider faturalarıyla ilgili düzenlemeye gidiliyor. Peki düzenleme ile neler değişecek? İşte ayrıntılar...

AVM'lerdeki ortak gider sorunu büyüyor!

Perakendecilerle AVM yönetimleri arasında başlayan ‘ortak alan genel giderleri tartışması’ alevlendi. Taraflardan karşılıklı restler geldi.

AVM, otel ve hastanelerin otopark sorunu çözülüyor!

Hali hazırda otopark sorunun olduğu AVM, otel, hastane ve restoranlarda aksamalar yaşanabiliyor. TelPark, trafik ve park sorunu yaşanan yerlerde alternatif bir çözüm olarak gündeme geliyor.

BMD ile AYD arasında çözülemeyen kira sorunu!

Mart ortasından bu yana koronavirüsle mücadele kapsamında faaliyetleri durdurulan AVM'ler 1 Haziran'da tam kapasiteyle açıldı. Fakat AVM'ler ve mağazalar arasında kira sorunu hala çözülmüş değil...

AVM'lerde kira sorunu: 60 marka mağazalarını açmadı!

1 Haziran tarihiyle beraber tüm AVM'ler kapılarını açtı. İstanbul’daki Forum İstanbul, Gaziantep’teki Primemall, Bodrum Midtown ve Forum Denizli AVM'lerinde ise 60 marka, kira anlaşmazlığına dikkat çekerek mağazalarını açmadı...

Kapanan AVM'lerde 'kira sorunu' çözüldü!

Koronavirüs salgını nedeniyle mağaza sahibi markalar, hizmete kapatılan alışveriş merkezi sahiplerinin kira almamasını isterken, bazı AVM’ler de bu çağrıyı olumlu yanıtlıyor.

İran'ın en büyük AVM'si 3 bin yataklı hastaneye dönüştürüldü!

İran'da ülkenin en büyük AVM'si koronavirüsle mücadele kapsamına dahil edilerek, 3 bin yataklı hastaneye dönüştürüldü. Hastanede sadece koronavirüs hastaları tedavi edilecek...

Türkiye'de en güzel araziler AVM'lere çevriliyor!

Türkiye ekonomisiyle ilgili konuşan Prof. Dr. Emre Alkin “Türkiye’nin üretmekle ilgili sorunu yok. Türkiye’nin üretmekten bıkmış insanları var. En güzel arazileri AVM’lere çevirelim, daha fazla para kazanalım düşüncesiyle ve inşaat furyasıyla insanları sanayiden soğuttuk” diye konuştu.

Ankara'daki AVM’lerde kaçak bölüm sorunu mecliste!

Ankara’da yer alan birçok büyük AVM’de kaçak bölümler olduğu belirlendi. Ankara Valiliği, bu bölümlerin yıkılması için Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne uyarı yazısı gönderdi. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

AVM'lerdeki kira sorunu sürüyor!

Derimod'un kurucularından Ümit Zaim, yüksek kiralardan şikayetçi. Zaim, "Son 3 yılda dolar ve Euro yüzde 61 arttı. Birçok AVM’de kiraların döviz üzerinden olmasından kaynaklanan sorunlar devam ediyor." dedi. 

iran avm sorunu Haberi

iran avm sorunu

İran pazarına 2011 yılında giren ve Tahran'da 25 bin konutluk projede teknik müşavirlik hizmeti veren Plan Proje Yönetim Müşavirlik, ambargonun kalkmasıyla birlikte iki ülke ilişkilerinin çok daha iyi noktaya taşınacağı beklentisinden hareketle, bu ülkede bir bölge ofisi açmayı planlıyor. Yönetim Kurulu Başkanı Süha İlhan, bugüne kadar yaşadığı ağır ambargo kısıtlamaları nedeni ile İran pazarının baskı altında kaldığını belirterek, "Dolayısı ile İran halkının kaliteli ürünlere gösterdiği ilgi, perakende ve gayrimenkul sektöründe patlamaya neden olacak. Tahran ve diğer büyük şehirlerde acilen nitelikli AVM, ofis ve konut ihtiyacı bir an evvel karşılanmalı" dedi. 


Yaptıkları fizibilite çalışmalarında İran'da özellikle AVM, ofis ve konut ihtiyacı nedeniyle mevcutların satış ve kiralama fiyatlarının çok yüksek olduğu sonucunun ortaya çıktığı değerlendirmesini yapan Süha İlhan, "Hatta bazı bölgelerde AVM satış ve...