27 / 04 / 2024

AVM’ler konut projesine mi dönüşecek? Konut yok, AVM çok!

AVM’ler konut projesine mi dönüşecek? Konut yok, AVM çok!

Türkiye’deki konut sorunu acil çözüm beklerken, Emlak ve Yatırım Danışmanı Mert Başaran X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konuya farklı bir bakış açısıyla yaklaştı getirdi. İşte ülkenin AVM çöplüğüne döndüğünü söyleyen Başaran’ın önerisi ve vatandaşın yorumları..



İstanbul’un göbeğinde, Türkiye’nin en eski alışveriş merkezlerinden Profilo AVM yıkım için boşaltıldı. 2023 yılı sonunda değeri 1.5 milyar TL’yi aşan AVM’nin yerine ise büyük bir residance yapılması planlanıyor.

AVM’nin yıkımıyla ilgili haberi X sosyal medya hesabından paylaşan Emlak ve Yatırım Danışmanı Mert Başaran, ülkenin AVM çöplüğüne döndüğünü belirterek, bu yapıların yerine konut yapılmasının zorunlu olduğunu söyledi. Başaran’ın  https://twitter.com/MertBasaran_inv X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı ve gelen yorumlar…

Ülke zamanla AVM çöplüğüne dönüyor!

Bir zamanlar iğne atacak yer olmayan Profilo AVM yıkılıyor, yerine konut yapılacak!

AVM’lerin bazıları konuta dönmek zorunda, konut yok AVM çok…

 

Orkun
Bakırköy’de Galleria’dan 5 dakika yürüyüş mesafesine Carousel’i yaptılar,  yetmedi karşısına Capacity yaptılar. Ömrümde bu kadar salakça bir şey görmedim. Bakırköy, AVM’ye ihtiyacı olan en son yerdir herhalde çünkü her yeri pasaj ve mağazalarla dolu.

lordofsunshine

Profilo Türkiye'de açılan ilk AVM değil miydi? Üstünde belki 40 sene geçmiştir. Bina tarz olarak çoktan eskimiş, terke dilmesi normal. Pek çok AVM’nin yıkılıp "rezidans" yapılması da yakındır. Fabrika yerine avm projesi,üreten ülke yerine Dubai olma projesi tutmadı.

Root

İstanbul, Ankara,  İzmir  gibi şehirlere; altyapı yeterli olmadığı takdirde konut yapılmamalı. Millet kalabalıktan dolayı zaten perişan, daha ne yeni konutu? İnsanlar yeni konut ve yatırımlarla diğer illere yönlendirilmeli. Herkes İstanbul'da yaşayacak diye bir kural yok.

 

Serdar Öncü

Türkiye kişi başına organize perakende kiralanabilir alan miktarında hala çok geride, öte yandan dünyanın her yerinde zamanla mülkler için daha fonksiyonel kullanımlar olabilir. Analiz yaparsınız karlı olana yönelirsiniz. Bir tane örnekle böyle bir genelleme yapmanız çok yanlış.

 

Berk Bozkurt
AVM matah bir sey sayılmaz da Mecidiyeköy’de nefes alınabilecek 1 cm  yok. Orasının konut olması da Mecidiyeköy için olumlu olmayacak

 

Mecidiyeköy'deki Profilo AVM'nin yıkım tarihi belli oldu! Yerine büyük konut projesi yapılacak!

 


Geri Dön