03 / 05 / 2024

iran ekonomik ambargo

iran ekonomik ambargo

Türkiye’nin ilk ve tek uzmanlık kaynakları firması Expertera, hızla gelişen İran pazarındaki fırsatları değerlendirmek üzere 15 Ekim’de İstanbul’da bir panel düzenliyor.

Putin Rus buğdayı için 50 milyon ton sevkiyat sözü verdi

Ukrayna savaşından sonra ürünlerine ekonomik ambargo uygulanan Rusya, elindeki buğdayı ihraç etmenin yollarını arıyor. Savaş esnasında iç talebi karşılamak için ürün satışını durduran Rusya, şimdi elinde fazla olan buğdayı eritmeye çalışıyor.

Lübnan'da halk ekonomik kriz için sokaklara döküldü!

Lübnan'da sokaklara çıkan yüzlerce kişi, ekonomik kriz nedeniyle her geçen gün artan fiyatlara karşı hiçbir adım atmamakla suçladıkları hükümeti protesto etmek üzere yolları kapattılar.

Ekonomik güven endeksi arttı!

Ekonomik güven endeksi, şubat ayında geçen aya kıyasla yüzde 0,5 yükseliş göstererek 97,5'e çıktı.

BOSS4 Gayrimenkul, İran'da yeni projeleri ile gövde gösterisi yapacak!

Akkuş Gayrimenkul, Lübnanlı ortağıyla kurduğu Boss4Gayrimenkul’ü temsilen B2B Iran & Turkey 2. Emlak ve Yatırım Proje Görüşmeleri Organizasyonu’nda, yeni projeleriyle gövde gösterisi yapacak... 

Karma Ekonomik Komisyonu'nun ilk toplantısı yapıldı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un eş başkanlığında yapılan toplantıda, iki ülke arasında Karma Ekonomik Komisyon Protokolü imzalandı.

Erbil'deki tarihi kalenin restorasyonu ekonomik kriz engeline takıldı!

Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Irak'ın Erbil şehrindeki tarihi kalenin 2009'da başlayan restorasyonu, 2014'te terör örgütü DEAŞ'ın ortaya çıkması ve ardından gelen ekonomik kriz sebebiyle büyük oranda durdu.

Ekonomik güven endeksi arttı!

Ekonomik güven endeksi, ocak ayında geçen aya kıyasla yüzde 0,6 yükselerek 97,1'e çıktı.

Kanal İstanbul Projesi'nin ekonomik etkileri meclis gündeminde!

Kanal İstanbul Projesi'nin ekonomik etkileri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Moody's: ABD ve İran geriliminin geniş çaplı ekonomik etkileri olabilir!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in açıklamasında, "Uzun sürecek bir gerilimin potansiyel olarak yankıları olabilir; özellikle gerilimin petrol fiyatlarındaki etkisi yoluyla" ifadeleri yer aldı.

Ekonomik güven endeksi arttı!

Ekonomik güven endeksi, aralık ayında geçen aya kıyasla yüzde 2,6 yükselerek 91,3'ten 93,8'e çıktı.

Kanal İstanbul hem ekonomik hem çevreci bir proje!

Bakan Soylu, "Kanal İstanbul, hem ekonomik bir projedir hem çevreci bir projedir. Orası tam anlamıyla Boğaza alternatif olabilecek, Boğazı koruyabilecek bir proje. Orada 500 bin kişilik güzel bir çevre ve şehircilik mimarisi olacak" diye konuştu...

Ekonomik güven endeksi arttı!

Ekonomik güven endeksi, kasım ayında geçen aya kıyasla yüzde 1.7 yükseliş göstererek 89.8'den 91.3'e ulaştı.

Ekonomik güven endeksi arttı!

Ekonomik güven endeksi, ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 4,5 artış göstererek  86'dan 89,8'e yükseldi.

iran ekonomik ambargo Haberi

iran ekonomik ambargo

Türkiye’nin ilk ve tek uzmanlık kaynakları firması Expertera, hızla gelişen İran pazarındaki fırsatları değerlendirmek üzere 15 Ekim’de İstanbul’da bir panel düzenliyor. Panelde, bu yeni dev pazarın neler sunduğu, yöneticilerin kendilerini açılan bu pazardaki potansiyele nasıl hazırlamaları gerektiği, pazara girişte en iyi yöntemlerin neler olduğu ve yatırımların nasıl yapılandırılması gerektiği gibi konular tartışılacak.


Müşterilerinin ihtiyacı olan en deneyimli uzmanlara, başta Avrupa, Amerika, Ortadoğu ve Afrika olmak üzere; Türkiye dâhil dünyanın her köşesinden erişimini sağlayan Expertera, “Ekonomik Ambargo Sonrası İran’daki Yatırım Fırsatları” konulu bir panel düzenliyor. İran pazarı hakkında derin bilgiye sahip uzmanları ve önde gelen yöneticileri bir araya getirecek olan panele, önde gelen global şirketler ve yatırım fonları katılacak.


Panelde, İran’ın gözde sektörlerinden (perakende, teknoloji/e-ticaret, Telekom ve otomotiv) ve ülkenin en büyük...