13 / 11 / 2024

iran ihracat raporu

iran ihracat raporu

İran’ın nükleer silah üretme programını kısıtlamasına dair varılan uluslararası anlaşmanın ardından bu ülkeye uygulanan ambargolar bir bir kaldırılacak.Bu durumdan en çok yarar sağlaması beklenen ülkeler arasında Türkiye bulunuyor.

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Türkiye dünya inşaat malzemeleri ihracatında 9. sırada!

Türkiye İMSAD, tarafından hazırlanan ‘Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu 2020’de yer alan bilgilere göre, Türkiye dünya inşaat malzemeleri ihracatında 9. sırada yer aldı.

Çimento ihracatın gizli şampiyonu oldu!

ÇCSİB tarafından hazırlanan “Çimento, Cam ve Seramik Sektörleri İhracatta Yerli Katma Değer” raporu açıklandı. Verilere göre, çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri ihracatın gizli şampiyonu oldu.

Aygen Erkal: İnşaat sektörü en fazla ihracat gerçekleştiren 3'ncü sektör!

Uluslararası Standardizasyon Zirvesi'nde konuşan Türkiye İnşaat Malzemeleri Sanayiciler Derneği (İMSAD) Genel Sekreteri Aygen Erkal, TÜİK'in inşaat sektörüyle ilgili raporu için, "İnşaat malzemeleri sektörü, otomotiv ve hazır giyimden sonra en fazla ihracat gerçekleştiren 3. sektör." dedi..

İnşaat malzemeleri ihracatı 20 milyar doları aştı!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nin (Türkiye İMSAD) "Aralık 2018 Sektör Raporu"na göre, inşaat malzemeleri ihracatı Ekim 2017-Ekim 2018'de 20 milyar dolar seviyesini aştı.

İnşaat malzemeleri ihracatı Ağustos'ta 19,34 milyar dolara ulaştı!

Türkiye İMSAD, Ekim 2018 Sektör Raporu'nu açıkladı. Verilere göre, inşaat malzemeleri ihracatı 19,34 milyar dolar ile 2014'ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

ABD, inşaat malzemesi ihracatında zirveye oturdu!

Türkiye İMSAD Sektör Raporu’nun mart ayı sonuçlarına göre, Türkiye inşaat malzemeleri sektöründe ihracat 2016 yılında yüzde 10,2 gerileyerek 15,2 milyar dolara indi. ABD’ye ihracatımızın yüzde 8,7 gerilemiş olmasına rağmen ABD, 2016 yılında en çok inşaat malzemeleri ihracatı yaptığımız pazar haline

İnşaat malzemeleri ihracatı yüzde 12,5 düştü!

Türkiye İMSAD`ın ağustos ayı sektör raporu sonuçları açıklandı. Ağustos ayı sektör raporuna göre, inşaat malzemesi ihracatı yılın ilk yarısında yüzde 12,5 düşüş yaşadı ve bu düşüş ile birlikte yıllık ihracat (2015 Haziran - 2016 Haziran arasındaki dönemde) 15,9 milyar dolara geriledi.

Türkiye İMSAD Ağustos Ayı Sektör Raporu yayınlandı!

Türkiye İMSAD’ın Ağustos ayı sektör raporu sonuçları açıklandı. Rapora göre, inşaat malzemesi ihracatı yılın ilk yarısında yüzde 12,5 düşüş yaşadı ve bu düşüş ile birlikte yıllık ihracat 15,9 milyar dolara geriledi.

Türk mobilya sektörünün İran ihracatı hızlanacak!

İran'a uygulanan uluslararası ambargonun kalkmasının ardından Mobilya Sanayicileri Derneği'nin (MOSDER) önderliğinde Türk mobilya sektörü bu ülkeye ihracatı yeniden canlandırmak için çalışmalarını hızlandırdı.

İnşaat malzemeleri ihracatı geriledi!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nin hazırladığı "Aralık Ayı Sektör Raporu" açıklandı. İnşaat malzemeleri ihracatı yılın 10 ayında yüzde 19 gerileyerek 14.39 milyar dolara düştü.

İSO Türkiye ve İstanbul PMI İmalat Sanayi Raporu açıklandı!

"İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye PMI İmalat Sanayi Raporu"na göre, temmuzda 50,1 olarak ölçülen Türkiye PMI, Ağustos'ta 49,3'e düşerken, yeni ihracat imkanlarında hafif bir yükseliş gözlendi.

Bursa İran'la inşaat malzemesi ihracatını geliştirecek!

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Bursa’nın İran ile ihracatta en fazla paya sahip 4. il olduğunu belirttti. Otomotiv ana ve yan sanayii, tekstil, makine ve inşaat malzemesi ihracatında istenilen konuma ulaşacaklarına inandığını söyledi.

iran ihracat raporu Haberi

iran ihracat raporu

İran'a uygulanan ambargoların hafifletileceği konusunu değerlendiren Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç , bunun Türk mobilyacısı için fırsat olduğunu söyledi. Güleç “Yılın geri kalanında 50 milyon dolarlık ihracat yapabiliriz, İran kapısından hemen girmeliyiz” dedi.



İran’a geçen yıl mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörü olarak gerçekleştirilen 368 milyon dolarlık ihracatın 2015 yılında yüzde 20’ye yakınlık bir gerileme yaşadığını hatırlatan Güleç, bu performansın dünya konjonktüründe yaşanan genel yavaşlama kaynaklı olduğunu ifade etti. Güleç “Uzun zamandır İran ekonomisi yaşadığı ambargolarla zor dönemler geçirdi. Bu ambargonun getirdiği bir diğer önemli sorun olan para transferinde yaşanan kısıtlar da hep ticari hacmimizin gelişmesinin önünde engel olarak kaldı. Türkiye mobilyacıları olarak bundan sonra açılım döneminin nimetlerinden istifade etmeliyiz. Önümüzde proaktif pazarlama, takip, ziyaret,...