22 / 07 / 2024

İran Irak doğalgaz hattı tamamlandı mı

İran Irak doğalgaz hattı tamamlandı mı

Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, Irak kaynakları boru hattında yapılacak testler sonucunda İran gazının Irak'a aktarılmasının başlayacağını, gazın El Mansure elektrik santralini besleyeceğini belirtti.

Aksa Doğalgaz’dan gaz bağlantı bedeline 3 taksit fırsatı! 

Türkiye’nin dört bir bölgesine doğal gaz ulaştıran Aksa Doğalgaz, faaliyet gösterdiği 27 il merkezi, 248 ilçe ve beldede Ekim ayı, Kasım ve Aralık ayları boyunca bağlantı bedeline 3 taksit kampanyası başlattığını duyurdu.

İran Türkiye'ye doğalgazı kesti! İşte nedeni!

İran Milli Gaz Şirketi, Türkiye'ye doğalgazı teknik arıza nedeniyle 10 günlüğüne kestiğini duyurdu.

Unit Enerji İran'da 7 doğalgaz çevrim santrali kuracak!

Ünal Aysal'ın şirketi Unit Enerji, İran'a 4.2 milyarlık 7 adet doğalgaz çevrim santrali kuruyor. İmzalanan anlaşmanın, İran’a uygulanan yaptırımların kalkmasından bu yana yapılan en büyük yatırım olduğu belirtildi.

Kerkük doğalgaz boru hattının inşaatı başladı!

Irak'ın Kerkük vilayetinde, Türkiye'ye ihraç edilecek doğalgaz için boru hattının inşasına başlandığı bildirildi. Kerkük'ten başlayacak boru hattı inşasının ne kadar süreceğini bilinmiyor.

Türkiye Kuzey Irak doğalgazını ithal etmeye hazırlanıyor!

Rusya’nın doğalgazı kesmesi ihtimaline karşılık Katar ve Azerbaycan’la mutabakat imzalayan Türkiye şimdi de Kuzey Irak doğalgazını ithal etmeye hazırlanıyor. Bu amaçla inşa edilecek Şırnak Boru Hattı’nın ihalesi yılbaşına kadar yapılacak.

Samsun Doğalgaz Çevrim Santrali Dünyanın en iyisi ödülünü aldı!

23 ay gibi kısa sürede tamamlanması ve yüzde 61 verimlilik oranıyla iki dünya rekoru birden kıran Cengiz Enerji’ye bağlı Samsun Doğalgaz Çevrim Santrali ikinci ödülünü dünya enerji sektörünün referans kabul ettiği Power Magazine’den aldı.

İran'dan doğalgaz akışı pazar günü başlayacak!

İran'dan doğalgaz akışının pazar günü yeniden başlaması bekleniyor. BOTAŞ'tan bir yetkili, Pazartesi gecesi sabotaj sonucunda kesintiye uğrayan İran-Türkiye doğalgaz boru hattındaki akışın Pazar günü yeniden başlamasının beklendiğini söyledi.

İran doğalgaz için Türk Akımı'nı kullanacak!

İran Milli Gaz Şirketi Uluslararası İlişkiler Müdürü Azizullah Ramezani, İran'ın, doğalgazını Avrupa'ya taşımak için Türk Akımı'nı kullanabileceğini söyledi.

Bismayah Doğalgaz Santrali 3 milyar dolara mal olacak!

ENKA. Irak'ın ilk doğalgaz kombine çevrim santralini 3 milyar dolara yapacak ENKA İnşaat ve Sanayi AŞ, Bağdat'ta inşa edilecek 3000 MW kapasiteli Bismayah Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali için sözleşme imzaladı...

Enka Irak'a Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali inşa edecek!

Enka'dan Irak'ta yeni yatırım Enka İnşaat Bağdat'ta inşa edilecek 3 bin megawatt kapasiteli Bismayah Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali için Iraklı firma MassGlobal ile sözleşme imzalayacak.

2018‘den itibaren doğalgaz yüzde 50 indirimli olacak!

Kuzey Irak'tan gelecek gazın Türkiye için önemine vurgu yapan Mehmet Sepil, "Şu an doğalgazı 12-13 dolar faturayla alıyoruz, bu rakam 7 doların bile altına düşecek" dedi...

İşte en çok doğalgaz tüketen ülkeler!

BP Dünya Enerji İstatistikleri Raporu'na göre, Türkiye dünyada en çok doğalgaz tüketen 20 ülke arasında yer alıyor. BP Dünya Enerji İstatistikleri'ne göre ilk sırada ABD, Rusya ve İran yer alıyor.

Taner Yıldız: İran ile doğalgaz anlaşmazlığı bu yıl çözülecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye ile İran arasındaki doğalgaz fiyatıyla ilgili anlaşmazlığın yıl sonuna kadar bir noktaya bağlanacağını söyledi. Yıldız, en pahalı gazın İran'dan alındığını kaydetti...

İran Irak doğalgaz hattı tamamlandı mı Haberi

İran Irak doğalgaz hattı tamamlandı mı


Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, Irak kaynakları boru hattında yapılacak testler sonucunda İran gazının Irak'a aktarılmasının başlayacağını, gazın El Mansure elektrik santralini besleyeceğini belirtti. 


İran doğalgazının aslında daha önce ithal edilmesinin planlandığını dile getiren Iraklı kaynaklar, Irak hükümetinin terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı operasyonları nedeniyle bu sürecin geciktiğini söyledi. 


Bağdat santrallerine bağlanacak 270 kilometrelik doğalgaz boru hattı, İran'ın Kermanşah eyaletinden Irak sınırındaki Neftşehr kentine kadar uzanıyor. Buradan Bağdat santrallerine pompalanacak İran gazının İran'a yıllık  3,7 milyar dolar gelir sağlayacağı tahmin ediliyor. 


İki ülke arasındaki anlaşmaya göre, İran'dan Irak'a, ilk yıl içinde günlük 4 ila 7 milyon metreküp, ikinci yıl günlük 15 milyon metreküp, üçüncü yıl ise 25 milyon metreküp doğalgaz ihraç edilecek. İran, 2020 yılında Asya ve Avrupa ülkelerine...