03 / 05 / 2024

Bismayah Doğalgaz Santrali 3 milyar dolara mal olacak!

 Bismayah Doğalgaz Santrali 3 milyar dolara mal olacak!

ENKA. Irak'ın ilk doğalgaz kombine çevrim santralini 3 milyar dolara yapacak ENKA İnşaat ve Sanayi AŞ, Bağdat'ta inşa edilecek 3000 MW kapasiteli Bismayah Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali için sözleşme imzaladı...



ENKA. Irak'ın ilk doğalgaz kombine çevrim santralini 3 milyar dolara yapacak ENKA İnşaat ve Sanayi AŞ, Bağdat'ta inşa edilecek 3000 MW kapasiteli Bismayahv Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'nin anahtar teslim yapımı ve işletmeci personelin eğitimi için Iraklı yatırımcı firma Mass Global ile bir sözleşme imzaladı. İmza töreni nedeniyle düzenlenen toplantıya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yanı sıra Irak Elektrik Bakanı Qassim Muhammad Al-Fahdawi katıldı. 


Törende konuşan Enka İnşaat ve Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Tara, MassGroup Holding ve ENKA İnşaat arasında imzalanan kontrat kapsamında, ENKA'nın yapımını üstlendiği Bağdat'taki Bismayah Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'nin, Irak'ın ilk özel girişim yatırımı olduğunu söyledi. 

3 milyar dolara mal olması bekleniyor Sözlerine devam eden Sinan Tara, her bir fazı 1500 MW kapasiteye sahip olacak santral, aynı zamanda Irak'ın ilk kombine çevrim santrali olacağını belirterek, "Teknolojisiyle elektrik verimliliğinin dünya standartlarında olması öngörülen santralin temeli 2015'in ilk çeyreğinde atüacak. Projenin 2017'nin Ağustos ayında tamamlanması planlanıyor. Irak'taki santral Mass Global ve Iraklı bankalar tarafından finanse edilecek" dedi. 

Mass Holding CEO'su Ahmet İsmail Salih, Enka İnşaat'ın Irak'ta yapacağı kombine çevrim santralinin maliyetinin 3 milyar dolara yakın olduğunu söyledi. 


Dünya


Geri Dön