06 / 05 / 2024

iran ithalat kripto

iran ithalat kripto

İran, kripto para ile 10 milyon dolar değerindeki ilk ithalat işlemini hayata geçirdi. Kripto para ile ticaret sayesinde ABD'nin yaptırımlarının aşılması amaçlanıyor.

Rusya'dan kripto para atağı! İran ile ortaklaşa yapacaklar

Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası ABD'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırım Rusya ve İran arasında yeni yatırım ve kazanç yolları sağlamaya sevk etti. Ticaret amaçlı kullanmak için altına dayalı kripto para üreteceği açıklandı.

Kripto parayı o devlet de tanıdı! İlk kez resmi ithalatta kripto para kullandılar, doların etkisini azaltabilecekler mi?

İran hükümeti ilk kez kripto para ile ithalat siparişi verdi. Bu hamle yıllardır süren ağır ABD ekonomik yaptırımlarından kaçışın bir yolu olabilir değerlendirmeleri yapılıyor.

İran kripto para ile ilk ithalatını gerçekleştirdi!

İran, kripto para ile 10 milyon dolar değerindeki ilk ithalat işlemini hayata geçirdi. Kripto para ile ticaret sayesinde ABD'nin yaptırımlarının aşılması amaçlanıyor.

İran'ın 'Ramzrial' isimli sabit kripto parası yakında kullanıma sunulacak!

İran Merkez Bankası, "Ramzrial" şeklinde isimlendirilen ulusal kripto para biriminin yakın zamanda halkın kullanımına sunulacağına dikkat çekti. 

İran'ın kripto parası yakında tedavülde!

İran Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Merhan Mahramian, yakın zamanda ülkenin milli kripto parasının tedavüle gireceğini söyledi. Mahramian, son günlerde bu alanda yaşanan gelişmelerin bir dengeye kavuşacağını belirtti.

İran milli kripto para çıkarıyor!

İran Merkez Bankası, ülkeye ait kripto para çıkarmak için çalışmalara başladıklarını açıkladı.

İran'da kripto para madenciliği yasağı kaldırıldı!

İran'da enerji tüketiminde meydana gelen sorun sonrası kripto para madenciliğine gelen yasak kaldırıldı.

İran'da gayriresmi şekilde yılda 1.1 milyar dolarlık kripto para üretiliyor!

İran Meclisi Ekonomik Komisyonu, kripto para madenciliği endüstrisinin durumu ve kripto para ticaretinin ülkedeki konumuyla ilgili bir rapor hazırladı.

İran, en fazla kripto para üreten ülkelerden oldu!

İran, indirimli elektrik tarifeleri sebebiyle Çin, Rusya, ABD, Kazakistan, Kanada ve İzlanda'yla beraber en çok kripto para üreten 7 ülke arasında oldu.

İran'da kaçak faaliyet gösteren kripto para madenciliği çiftliği kapatıldı!

İran Tahran'da kaçak faaliyet gösteren kripto para madenciliği çiftliği kapatıldı...

Kripto paralara bir yasak da İran'dan!

İran'da yaşanan sık elektrik kesintileri nedeniyle kripto para madenciliği 4 ay süreliğine yasaklandı. 

Faizsiz konut edindiren şirketler ve kripto para için rehber hazırlandı!

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), faizsiz konut edindiren şirketler ve kripto para borsası için yeni bir rehber hazırladı.

Kripto para piyasasına rehber geldi!

Mali Suçları Araştırma Kurulu, kripto varlık hizmetlerini sunanlar için bir rehber düzenledi. Rehber, kripto para platformlarının sorumlu tutulduğu yükümlülükleri detaylarıyla anlatıyor.

iran ithalat kripto Haberi

iran ithalat kripto

İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanlığı'na Bağlı Ticareti Geliştirme Teşkilatı Başkanı Alireza Peymanpak, Twitter hesabından bu başarıyı paylaştı.

İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanlığı'na Bağlı Ticareti Geliştirme Teşkilatı Başkanı Alireza Peymanpak, Twitter hesabından başarıyı ulaşmakta olan ülkenin, kripto para ile yaygınlaştırmak istediğini aktardı.

Peymanpak, “Bu hafta, kripto para birimindeki 10 milyon dolar değerindeki ilk resmi ithalat satın alımı tamamlanıyor. Eylül ayı oyuncakları kadar araçlarla dış ticarette konaklama para birimi ve sözleşmeler yaygın olarak kullanım amaçlı kullanılacak.

Ticareti Geliştirme Teşkilatı Başkanı Peymanpak 10 Ocak'ta önerme, kripto biriminin uluslararası ticarette kullanım konusunda Merkez Bankası ile uzlaşmaya vardıklarını...