02 / 05 / 2024

İran ve İtalya

İran ve İtalya

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkesinin nükleer anlaşmayla yaptırımlardan kurtulmasının ardından ilk Avrupa seyahati programı kapsamında İtalya’ya geldi. Ruhani’nin ana gündemi, ülkesine yabancı yatırım çekmek.

Borsada bu hafta! En çok kazandıran ve kaybettiren hisseler...

Borsa İstanbul'da 22-26 Ocak tarihlerinde en çok kazandıran hisse yüzde 19,01 ile Kocaer Çelik'in olduğu kaydedildi. Türkiye İş Bankası (C) ise yüzde 2,17 ile en çok değer kaybeden firma oldu.

2023'te BIST 30'un en çok kazandıran ve kaybettiren hisseleri!

Borsa Doktoru resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda BIST 30'da hangi hissenin ne kadar kazandırdığını açıkladı. İşte Borsa Doktoru'nun paylaşımı ve o paylaşıma gelen yorumlar...

Seçim sonrası en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler!

Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda seçim sonrası en çok kazandıran ve kaybettiren hisseleri açıkladı. İşte o paylaşım...

Gab Mep Mühendislik Ve Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Gab Mep Mühendislik Ve Sanayi Anonim Şirketi Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Cemil Çalıkıran ve Murat Soylu ortaklığında kuruldu.

Barc Mimarlık İnşaat Turizm Otomotiv Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Barc Mimarlık İnşaat Turizm Otomotiv Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Ali Demirkıran ve Muhammed Bedirh Havuz ortaklığında kuruldu.

Opaq Facade Mühendislik İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Opaq Facade Mühendislik İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Uygun, Candaş Demirkıran ve Erol Taylan ortaklığında kuruldu.

Sermaye çıkışı en çok Çin, Hindistan ve İngiltere'den oluyor!

Bloomberg HT yayınına katılan Henley&Partners Türkiye Direktörü Burak Demirel 100 ülkeden vatandaşlık alındığını belirterek, en çok çıkışın Çin, Hindistan ve İngiltere'den olduğunu, Türklerin Portekiz, Yunanistan, İspanya ve İtalya'yı tercih ettiğini açıkladı.

Borsada sınırlı yükseliş! İşte en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,07 oranında değer artışıyla kapadı. Uzmanlar, seçim belirsizliği nedeniyle hisse hareketlerinin ve işlem hacimlerinin düşük hacimli gerçekleştiğini belirtiyor.

İşte borsanın ilk çeyrek performansı! En çok kazandıran ve kaybettiren hisseler hangisi? Yıl sonu endeks ne olur?

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi yılın ilk çeyreğinde yatırımcılarını hayal kırıklığına uğrattı. Üç ay sonunda yüzde 12,6 oranında değer kaybeden endeksin, yılın geri kalanında ve seçimlerin ardından nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyor. İşte, aracı kurumların tahminleri…

Borsada bu hafta en çok kazandıran ve kaybettiren 3 hisse belli oldu

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftayı ortalama yüzde 4,61 kazançla bitirdi. Borsa İstanbul'da bu hafta en çok kazandıran ve kaybettiren 3 hisse belli oldu. İşte tüm detaylar...

İran ve Rusya, doları ticari işlemlerde rafa kaldırmayı planlıyor

Rusya ve Ukrayna arasında süren savaş ve AB blokunun Rusya'ya karşı hayata geçirdiği ekonomik yaptırımlar bölgede dengeleri değiştirecek adım ve anlaşmalara neden oluyor. Bu kapsamda İran ve Rusya'nın ticari işlemlerde dolar yerine yerel para birimlerini kullanmaya hazırlandığı öğrenildi.

Türkiye Rusya ve İran ortak otomobil geliştirecek! Sürpriz haber açıklandı

Bu yılın son çeyreğinde yüzde yüz elektrikli otomobil TOGG'u yollara çıkarmaya hazırlanan Türkiye'nin İran ve Rusya ile ortak bir otomobil projesi gerçekleştirmeye hazırlandığı açıklandı. İşte sürpriz haberin detayları...

Yabancıların Antalya'daki gayrimenkul yatırımları tam gaz! Antalya'dan en çok Ruslar ve İranlılar ev aldı!

Helmann Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, son 5 senede (2017-2021) Antalya'da yabancılara 41 bin 715 adet konut satıldığına dikkat çekti ve vatandaşları Antalya'da en çok gayrimenkul alan ülkelerin ilk sıralarında Rusya, İran ve Almanya'nın yer aldığını belirtti.

İran ve İtalya Haberi

İran ve İtalya

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkesinin nükleer anlaşmayla yaptırımlardan kurtulmasının ardından ilk Avrupa seyahati programı kapsamında İtalya’ya geldi. Ruhani’nin ana gündemi, ülkesine yabancı yatırım çekmek.


Beraberindeki 5 bakan ve önde gelen 120 işadamı ile Roma’ya çıkarma yapan Ruhani dün İtalyan mevkidaşı Sergio Mattarella tarafından Cumhurbaşkanlığı sarayı Quirinale’de kabul edildi. İran lideri, iki ülke arasındaki yatırımları artırmak amacıyla bugün düzenlenecek olan iş forumunda bir konuşma yapacak ve Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco ile Vatikan’da bir araya gelecek. Ruhani’nin, bu görüşme sırasında Papa’yı ülkesine davet edeceği öne sürülüyor.


114 uçak alacak

İtalyan basını, İran ve İtalya arasında, İran’da yaptırımlar nedeniyle bakımsız kalan altyapının yenilenmesi, ulaşım ve inşaat sektörleri ile enerji ve petrol alanlarında 17 milyar euro’ya yakın anlaşmalar imzalanmasının beklendiğini duyurdu.


İtalya ziyareti çarşamba sabahı son...