18 / 05 / 2024

İran yatırımları 2015

İran yatırımları 2015

Tahran yönetimi yaptırımların kalkmasıyla petrol ve doğalgaz projelerine 185 milyar yatırım çekmeyi planlıyor. İran, 2020 yılına kadar petrol ve doğalgaz sektörüne 185 milyar dolar yatırım çekmeyi hedeflediğini belirtti.

Katar Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor!

Katar, Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor. Fabrika ve şirket alımlarını hızlandıran Katar, Türkiye'de birçok gayrimenkulün ve projenin de sahibi. Peki onlar neler?

Re-Pie Portföy Yönetimi gayrimenkul yatırımlarında hız kesmiyor!

Gayrimenkul yatırım fonları (GYF) ve girişim sermayesi yatrıım fonları (GSYF) kurmak ve yönetmek için 2015 yılında kurulan Re-Pie Portföy Yönetimi; yeni yatırımlar yaparak portföy büyüklüğünü sene sonunda 4 milyar TL'ye ulaştırmayı amaçlıyor.

 Lucis Şirketler Grubu, pandemiye rağmen yeni yatırımlarında hız kesmedi!

Avantgarde Collection otel zinciri markasını kazandıran Lucis Şirketler Grubu, pandemiye rağmen yeni yatırımlarında hız kesmedi!

Repa Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Repa Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 12 milyon 883 bin 639,37 TL sermaye bedeli ile Nihat Güran tarafından kuruldu. 

Taşkar Gayrimenkul Yatırımları İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taşkar Gayrimenkul Yatırımları İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Kenan Serkan Taşkıran ve Serdar Karakelle ortaklığında kuruldu.

Fore Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Fore Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi Nihat Güran, Hüseyin Şahin ve Eyüp Kalkan ortaklığında 28 milyon 690 bin 309 TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Kartal'da son 10 yılda gayrimenkul yatırımları arttı!

Gerek kamu gerekse özel sektör yatırımlarıyla Anadolu Yakası’nın en güçlü bölgelerinden biri haline gelen Kartal, son 10 yılda gayrimenkul yatırımcısına en çok kazandıran bölgelerin başında geliyor.

Altındağ'da yatırımlar hız kesmiyor!

Başkan Veysel Tiryaki ile her geçen gün daha fazla değer kazanan Altındağ’da yatırımların ardı arkası kesilmiyor. İlçeye bambaşka bir görünüm kazandıran Başkan Tiryaki, hizmetlerine tüm hızıyla devam ediyor.

İspanya'daki turizm yatırımlarının yüzde 18'i Doğuş Grubu'nun!

Akdeniz çanağının kuzeyinde yaptığı turizm yatırımlarını artıran Doğuş Grubu, tabiri caiz ise İspanya'nın “Kralı” oldu.

Denizli Büyükşehir yatırımları 2015'e damga vurdu!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 2015'in Denizli'de yatırım yılı olduğunu vurgulayarak, gelir ve gider hedeflerinin gerçekleştirme oranlarına bakıldığında Büyükşehir Belediyesi bütçesinin çok başarılı olduğunu ifade etti.

2015'te özel inşaat yatırımları yüzde 2,5 arttı!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin 2015'te yüzde 4 büyüdüğünü belirtti. geçen yılın büyüme verilerini değerlendiren Yılmaz, Özelinşaat yatırımlarının yüzde 2,5 arttığına dikkat çekti.

Katarlılar Türkiye'de gayrimenkul, inşaat ve turizm yatırımları yapıyor!

2005-2015 yılları arasında yaklaşık 450 milyar dolarlık yurt dışı yatırımı gerçekleştiren Katar'ın geçen yılki dış yatırımları ise 19 milyar doları buldu. Katar, Türkiye'de medyadan tekstile, bankacılık ve gayrimenkulden enerjiye kadar yatırım yapıyor.

OSKİ yatırımları Ordu'ya damgasını vuracak!

OSKİ Genel Müdürlüğü, 2015 yılında gerçekleştirmiş olduğu faaliyetlerle ilgili hafta sonunda geniş katılımlı bir değerlendirme toplantısı düzenledi, toplantıda 2016 yatırımlarıyla ilgili bilgi verildi...

İran yatırımları 2015 Haberi

İran yatırımları 2015

İran, büyük devletlerle nükleer programını sınırlamak için anlaşmasının ardından temel sanayi ve ticaret ilişkilerini yeniden kurma planlarını açıklayarak 2020 yılına kadar petrol ve doğalgaz sektörüne 185 milyar dolar yatırım çekmeyi hedeflediğini belirtti.



İran Sanayi, Madencilik ve Ticaret Bakanı Muhammed Rıza Nematzade yaptırımların kaldırılmasının ardından ülkesinin petrol, doğalgaz, metal ve otomotiv sektörlerine yoğunlaşacağını ve hedefinde Avrupa'ya ihracatın olduğunu belirtti. Nematzade Batılı ülkelerin teknoloji ithalinden ziyade, "İki yönlü ticaret anlaşmaları ile geliştirme, tasarım ve mühendislik konularında" işbirliğini incelediğini ifade etti.



Nematzade Viyana'da düzenlediği basın toplantısında, "Artık Avrupa'dan (İran'a) tek yönlü ürün ve ekipman ithalatıyla ilgilenmiyoruz" dedi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Tahran'ın nükleer programını sınırlamasına karşılık yıllardır ülkeye uygulanan ekonomik yaptırımların kaldırılmasını anlaşmasına hafta başında destek verdi. Buna karşılık anlaşmanın ABD Kongresi'nde onaylanması gerektiği...