07 / 05 / 2024

İranlıların gayrimenkul yatırımı

İranlıların gayrimenkul yatırımı

Uluslararası ambargonun kalkmasıyla İranlıların Türkiye'de yaptığı konut alımları ve gayrimenkul yatırımlarının en az yüzde 50 artacağı öngörülüyor. Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Akbal: "Ambargoun kalkmasıyla yatırımcı rahatladı." dedi.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım artık borsada: Halka arza 2,6 kat talep geldi!

Rönesans Gayrimenkul Yatırım, bugün gerçekleştirilen törenden sonra Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. Şirketin halka arzına 2,6 kat talep geldi. İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul yatırımı mı, hisse senedi yatırımı mı? Vatandaşların tercihi hangisi?

Konut ve gayrimenkul yatırımı yapacaklar bunun mantıklı olup olmadığını araştırırken, sosyal medyada yeni bir karşılaştırma yapıldı. Gayrimenkul yatırımı mı, hisse senedi yatırımı mı daha mantıklı? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Gayrimenkul yatırım fonlarının emlak sektörünü hareketlendirmesi bekleniyor!

Gündemden düşmeyen gayrimenkul sektörü ile ilgili önemli açıklamalar yapan View Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran Bozdoğan yaptığı açıklamada Gayrimenkul yatırım fonlarının sektörü hareketlendireceğini söyledi.

Gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize'nin kahramanları Türkler oldu! Yunanistan'a başvuru yağdı!

Yunanistan’ın bazı bölgelerine 250 bin euro, önemli yerleşim yerlerine ise 500 bin euro gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize programının yıl sonu rakamları açıklandı. Buna göre, Türkler ilk üçte yer aldı.

İstanbul, gayrimenkul yatırımında Avrupa’nın 30’uncusu!

2024 yılı için gayrimenkul sektörünün nabzını tutan “Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2024” raporunda Paris, Londra, ve Madrid’in başını çektiği listede İstanbul, gayrimenkul yatırımında Avrupa’nın 30’uncusu oldu.

Antalya'dan büyük çalım! Hem konutta hem iş yatırımında yabancıların gözdesi oldu!

Türkiye'nin turizm cenneti Antalya, yabancı iş yatırımında İstanbul'un ardından ikinci, yabancıların konut yatırımında ise birinci oldu. 

MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (MHR GYO) Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı

Türkiye’nin sigorta firmaları iştiraki olan ilk gayrimenkul yatırım ortaklığı MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (MHR GYO) bugün (18 Ekim 2023, Çarşamba) Borsa İstanbul’da ‘MHRGY.E’ koduyla işlem görmeye başladı. İşte ayrıntılar...

Gayrimenkulü yatırım aracı olmaktan çıkarmanın yolu yüksek vergilendirme!

Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, gayrimenkulün bir yatırım aracı haline döndüğünü, bunu önlemenin yollarından birinin ise yüksel vergilendirmeden geçtiğini belirtti. İşte Öğüt'ün konuya ilişkin açıklaması...

Güney Koreli yatırımcılar nükleer yatırım için Türkiye’yi tercih etti

Güney Koreliler, nükleer yatırım için Türkiye’ye geliyor. Türkiye’nin ikinci nükleer santrali konusunda düşünülen Sinop için görüşme yapan Güney Koreliler Türkiye’ye gelecek.

My Gayrimenkul Yatırım İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

My Gayrimenkul Yatırım İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Abdulmenef Karagöz ve Yasemin Soğuksu ortaklığında kuruldu.

Fuzul Yapı'dan halka arz için ilk adım: Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na dönüştü!

Türkiye’de markalı konut sektörünün öncüleri arasında yer alan Fuzul Yapı, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı iznini aldı ve halk arz sürecinin ilk adımını attı. 

Nilin Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Nilin Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi bugün Avcılar'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Veli Özersoy tarafından kuruldu.

Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İBB'nin hisselerini 3,6 milyona satın aldı

Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Alibeyköy'de gerçekleştireceği projenin hayata geçirilmesi hedefi doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan hisselerin tapu devrinin bugün gerçekleştirildiğini açıkladı.

İranlıların gayrimenkul yatırımı Haberi

İranlıların gayrimenkul yatırımı

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, ambargoların kalkmasıyla ekonomik olarak rahatlayacak İranlıların, Türkiye'deki gayrimenkul yatırımlarını en az yüzde 50 artıracağını belirtiyor.


İran'la P5+1 ülkeleri arasında varılan nükleer anlaşma, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansının nihai raporuyla yürürlüğe girdi. Anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle İran'a nükleer programından dolayı uygulanan ekonomik ve mali yaptırımlar kaldırıldı.


Türkiye'deki gayrimenkul sektörü temsilcileri, ambargonun kalkmasıyla uluslararası para transferi, bankacılık işlemleri ve yatırım konusunda rahatlayacak gayrimenkul yatırımcılarının ilk adresinin Türkiye olacağını kaydediyor.


"Durağanlaşan satışlar katlanarak artacak"


Konuya ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, İran ile Türkiye'nin hem sınır komşusu hem de din kardeşi olduğuna dikkati çekerek, İranlıların Türkiye'den en çok konut alan milletlerden olduğunu söyledi.


Demir, "2011, 2012 ve 2013'te İranlılara çok konut sattık ancak Suriye'de yaşanan sıkıntılar sonrası biraz durgunlaşmıştı....