24 / 07 / 2024

İrlanda atık proje ziyareti

İrlanda atık proje ziyareti

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı’nın “Entegre Katı Atık Projeleri Hazırlanması için Teknik Yardım” çalışmaları kapsamında İrlanda’ya teknik bir çalışma ziyareti gerçekleştirildi.

Atölyek Mimarlık Proje Danışmanlık Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Atölyek Mimarlık Proje Danışmanlık Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Atölyek Mimarlık Proje Danışmanlık Limited Şirketi'nin merkezi Maltepe'de yapıldı.

Kanal İstanbul atık su sorununu çözecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayalim dediği ve tartışmalara neden olan çılgın proje Kanal İstanbul'da ilk köprünün temelinin ne zaman atılacağı belli oldu. Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'un atık su sorunu çözüme kavuşacak...

Pol Grup İnşaat Atış Poligonu Proje Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Pol Grup İnşaat Atış Poligonu Proje Mimarlık Limited Şirketi bugün Esenyurt’ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Nedim Sarıalioğlu  tarafından kuruldu.

Sakarya Kaynarca'ya atık su arıtma tesisi inşa edilecek!

Kaynarcalı muhtarlara yeni bir proje müjdesi de veren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki ToçoğluToçoğlu, “ Bölgeye inşa edeceğimiz kolektör hattı ve atık su arıtma tesisi ile ilçemizin altyapısını tamamen garanti altına alacağız.” dedi.

Çanakkale Lapseki Katı Atık Arıtma projesi için yer teslimi yapıldı!

Lapseki ve Çardak belediyeleri tarafından ortak hazırlanan ’Katı Atık Arıtma Projesi için yer teslimi yapıldı. Tasarım Restorasyon İnşaat'ın yüklenici firması olduğu proje 500 günde tamamlanacak.

Şanlıurfa'da dev atık su arıtma tesisinin proje tanıtımı yapıldı!

Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Avrupa Birliği'nin işbirliği ile Şanlıurfa kent merkezinde 100 Milyon Liralık Dev Merkez Atık Su arıtma tesisinin proje tanıtım toplantısı yapıldı.

Niksar'da Atık Su Arıtma Tesisi inşa edilecek!

Niksar Belediye Başkanlığı'nca düzenlenen proje kapsamında yaklaşık 10 milyon TL maliyeti olan "Niksar Atık Su Arıtma Tesisi" Şahinli köyü bölgesinde kurulacak.

AB Bodrum'un katı atık projesi için verdiği hibeyi geri aldı!

Bodrum'un 50 yıllık katı atık sorununu çözecek projenin yapılacağı alanın SİT alanı olduğununu ortaya çıkması ile proje iptal oldu, AB verdiği hibeyi geri aldı.

Çorum İskilip atık su tesisinin inşaatı tamamlandı!

İskilip Belediyesi tarafından Kazanlı mevkiinde gerçekleştirilen proje ile hem çevre adına hem İskilip adına güzel bir projeyi hayata geçirdi. Tesisin hizmete başlaması ile İskilip’in atık suları burada işleniyor ve arıtılmış olarak doğaya tekrar salınıyo

Kıbrıs Güzelyurt Atık Su Arıtma Tesisi ihale sürecine başlandı!

Güzelyurt Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisinde arıtılan suyun sulama amaçlı kullanımına yönelik girişimlerin sonuca ulaştı. Güzelyurt Belediyesinden verilen bilgiye göre, bir süredir devam eden proje çalışmaları tamamlanarak, ihale süreci başlatıldı.

Beyşehir atık su arıtma tesisi faaliyete geçiyor!

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, geçtiğimiz yıllarda faaliyetine ara verilen Beyşehir Atık Su Arıtma Tesisi rehabilite edilerek tekrar faaliyete geçiriliyor. Proje, 7 ay gibi kısa bir sürede tekrar devreye girecek.

Osmaniye Katı Atık Tesisi yıl sonunda tamamlanıyor!

Osmaniye Belediyesi ve Birlik Başkanı Kadir Kara, Katı Atık Bertaraf Tesisinin, özellikle Yaveriye TOKİ sakinlerinin merakla beklediği bir proje olduğunu ifade ederken, bu konunun aslında Osmaniye ilinin en büyük sorunu olduğunu söyledi.

İrlanda’ya katı atık projeleri ziyareti gerçekleştirildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı’nın “Entegre Katı Atık Projeleri Hazırlanması için Teknik Yardım” çalışmaları kapsamında İrlanda’ya teknik bir çalışma ziyareti gerçekleştirildi.

İrlanda atık proje ziyareti Haberi

İrlanda atık proje ziyareti

Müşavir firma PM Group-Parsons Brinckerhoff Katı Atık Konsorsiyumunun organize ettiği teknik ziyarete, Çevre ve Şehircilik Bakanlığını temsilen Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığından Daire Başkanı Ferruh Parmaksız, Şehir Plancısı Buket Cicioğlu, İnşaat Mühendisi Mehmet Sait Çiçek, İnşaat Mühendisi Özgür Uğraş ile Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğünden Jeoloji Mühendisi Dursun Pehlivan, ayrıca proje faydalanıcıları olan 4 Büyükşehir Belediyesi (Manisa, Muğla, Balıkesir ve Tekirdağ) ve 3 Katı Atık Birliği’nden teknik personeller katıldı.


Programa katılan teknik heyete, İrlanda katı atık tarihçesi ve mevzuatı, kamu-özel işbirliği modelleri, turizm sektöründe katı atık yönetimi, kompost teknolojileri, düzenli depolama sahası ve atık getirme merkezleri genel işleyişi, sızıntı suyu ve gaz yönetimine ilişkin konular hakkında detaylı bilgiler verildi.


Teknik heyet ayrıca İrlanda’da bir dizi ziyaret ve görüşmelerde bulundu. İlk olarak İrlanda...