12 / 05 / 2024

İrtifak hakkı terkini harcı 2018

İrtifak hakkı terkini harcı 2018

Gayrimenkul malikini bazı yetkileri kullanmaktan kaçınmaya veya yararlanan taşınmaz malikinin yüklü taşınmazı belirli şekilde kullanmasını sağlayan hak olan irtifak hakkı için ne kadar harç ödemesi yapılacak?

Avcılar Üniversite'de15 yıllığına irtifak hakkı tesis ihalesi!

Avcılar Belediye Başkanlığı, Avcılar Üniversite Mahallesi'nde bulunan inşaatı devam eden binanın İrtifak ve İntifa hakkı tesisini ihale edecek. İhalesi 11 Nisan'da gerçekleşecek.

İrtifak hakkı tesisi 2017!

İrtifak hakkı, taşınmaz lehine konulabiliyor. İrtifak hakkı, tapu kütüğüne tesis edilebiliyor. İşte irtifak hakkı tesisi 2017 işlemleri..

İntifa hakkının terkini davası nasıl açılır?

İntifa hakkı süreli veya hak sahibinin hayatı boyunca tanınabiliyor. Sürenin sona ermesi, vazgeçme yada ölüm gibi durumlarda intifa hakkı da bitmiş oluyor. Peki, intifa hakkının terkini davası nasıl açılır?

İntifa hakkı terkin dilekçesi!

İntifa hakkı süresi, hak sahibinin ölümü ile sona eriyor. İntifa hakkının terkini için bir dilekçe ile Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açılabiliyor. İşte intifa hakkı terkin dilekçesi..

İntifa hakkı terkini harcı 2015!

Bir taşınmaz üzerindeki intifa hakkı sürenin dolması nedeni veya bu haktan feragat edilmesi gibi nedenler ile terkin edilebiliyor. Peki, intifa terkini işlemi nasıl yapılır? İntifa hakkı terkini harcı 2015 ne kadar?

Satış vaadi şerhinin terkini nasıl olur?

Tapu sicil kayıtlarında herhangi bir durumun belirtilmesi veya hakkın sınırlandırılması amacıyla konulan kayıtlar şerh olarak ifade ediliyor. Peki, tapuya konulan satış vaadi şerhinin terkini nasıl olur?

Oturma hakkının terkini nasıl olur?

Oturma hakkı; bir binadan veya onun bir bölümünden konut olarak yararlanma yetkisi veren ayni hak olarak karşımıza çıkıyor. Peki, oturma hakkının terkini nasıl olur?

İrtifak hakkı bedeline indirim yapılabilir mi?

Taşınmaz sahibinin taşınmazını bir başkasının kullanmasına müsaade etmesine irtifak hakkı deniyor. İrtifak hakkı bedeli emlak vergisi esas alarak belirleniyor. Peki, irtifak hakkı bedeline indirim yapılabilir mi?

İrtifak hakkı talep dilekçesi örneği!

Taşınmaz mal üzerine, diğer bir gayrimenkul veya şahıs lehine kurulan ve hak sahibine yararlanma sağlayan hakka irtifak hakkı deniyor. İrtifak hakkı için il deftardarlıklarına başvuru yapılması gerekiyor. İşte, irtifak hakkı talep dilekçesi!

İrtifak hakkı tesisi dava dilekçesi!

İrtifak hakkı genel olarak, tescilin terkini veya yüklü ya da yararlanan taşınmazın yok olmasıyla sona ermiş oluyor. İrtifak hakkı tesisi için dava açılabiliyor. İşte, irtifak hakkı tesisi dava dilekçesi!

İrtifak hakkı tesis işlemleri 2015!

İrtifak hakkı, hak sahibine gayrimenkulü üzerinde kullanma veya yararlanma yetkisi sağlayan bir hak türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, irtifak hakkı nasıl tesis edilir? İrtifak hakkı tesis işlemleri 2015!

İrtifak hakkı tesisi bedeli!

İrtifak hakkı, bir eşya üzerinde hak sahibine o eşyadan yararlanma yetkisi sağlayan, herkese karşı ileri sürülebilen bir hak olarak tanımlanıyor. Peki, bu hak nasıl tesis edilir? İrtifak hakkı tesisi bedeli ne kadar?

İrtifak hakkı nasıl terkin edilir?

İrtifak hakkı genel olarak, tescilin terkini veya yüklü ya da yararlanan taşınmazın yok olmasıyla sona ermiş oluyor. Hak sahibi kimse malik olursa, bu kişi, irtifak hakkını terkin ettirebiliyor. Peki, irtifak hakkı nasıl terkin edilir?

İrtifak hakkı terkini harcı 2018 Haberi

İrtifak hakkı terkini harcı 2018

İrtifak hakkı, gayrimenkul malikini bazı yetkileri kullanmaktan kaçınmaya veya yararlanan taşınmaz malikinin yüklü taşınmazı belirli şekilde kullanmasını sağlayan hakkı oluyor.

Bu hakkın tapu kütüğünde verilebilmesi için ilgili gayrimenkulün bulunduğu il defterdarlıklarına, mal müdürlüklerine ve Maliye Bakanlığına hazırlanan bir dilekçe ve gerekli belgelerle başvurulabiliyor. 

Peki, irtifak hakkı tesisinde gerekli belgeler nelerdir? İrtifak hakkı harcı 2018 ne kadar ödenir?

İrtifak hakkı tesisinde gerekli belgeler

-Taşınmaz malın tapu senedi veya tapu kayıt örneği,

-Taşınmaz malların  maliklerinin kimliği veya temsilcilerinin vekaletname örneği ve kimliği, T.C Kimlik Numarası,

-Taşınmaz mal malikinin temsilcisi vasi veya kayyım ise mahkeme kararı ve kimliği, veli ise vukuatlı nüfus kaydı örneği ve kimliği,

-Talep sahibi şirket, vakıf, dernek veya kooperatif temsilcisi ise, yetki belgesi ve kimliği,

-Taşınmaz malın sahibi ölmüş ise mirasçıların Tapu Sicil Müdürlüğünde kendi adlarına...