16 / 05 / 2024

İrtifak hakkı tescili

İrtifak hakkı tescili

İrtifak hakkı, bir taşınmaz üzerinde diğer bir taşınmaz lehine konulmuş bir yük olarak nitelendiriliyor. İrtifak hakkının kurulması için tapu kütüğüne tescil edilmesi gerekiyor. Peki, İrtifak hakkı tescili nasıl olur?

Avcılar Üniversite'de15 yıllığına irtifak hakkı tesis ihalesi!

Avcılar Belediye Başkanlığı, Avcılar Üniversite Mahallesi'nde bulunan inşaatı devam eden binanın İrtifak ve İntifa hakkı tesisini ihale edecek. İhalesi 11 Nisan'da gerçekleşecek.

İrtifak hakkı tesisi 2017!

İrtifak hakkı, taşınmaz lehine konulabiliyor. İrtifak hakkı, tapu kütüğüne tesis edilebiliyor. İşte irtifak hakkı tesisi 2017 işlemleri..

Tapuda kayıtlı olmayan arazinin kullanan kişiye tescili bozulur mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusun sorduğu tapuda kayıtlı olmayan arazinin kendi adına tescili hakkındaki soruyu yanıtladı. İşte o yazı...

Tapu tescili isteme hakkı!

Taşınmaz mülkiyetinin kazanılması, tescille oluyor. Tescil davası, Hazineye ve ilgili kamu tüzel kişilerine veya varsa tapuda malik gözüken kişinin mirasçılarına karşı açılır. Peki, tapu tescili isteme hakkı kimdedir?

Kullanım hakkının tapuya tescili nasıl olur?

İntifa hakkı mülkiyeti bir başkasına ait olan bir gayrimenkulün tamamından yararlanma hakkına deniyor. Peki, kullanım hakkının tapuya tescili nasıl olur?

İntifa hakkın tapuya tescili nasıl olur?

İntifa hakkı, bir başkasına ait olan taşınır veya taşınmazı kullanma ve ondan yararlanma hakkı olarak tanımlanıyor. İntifa hakkının tapuya tescil edilmesi gerekiyor. Peki, intifa hakkının tapuya tescili nasıl olur?

İrtifak hakkı bedeline indirim yapılabilir mi?

Taşınmaz sahibinin taşınmazını bir başkasının kullanmasına müsaade etmesine irtifak hakkı deniyor. İrtifak hakkı bedeli emlak vergisi esas alarak belirleniyor. Peki, irtifak hakkı bedeline indirim yapılabilir mi?

İrtifak hakkı talep dilekçesi örneği!

Taşınmaz mal üzerine, diğer bir gayrimenkul veya şahıs lehine kurulan ve hak sahibine yararlanma sağlayan hakka irtifak hakkı deniyor. İrtifak hakkı için il deftardarlıklarına başvuru yapılması gerekiyor. İşte, irtifak hakkı talep dilekçesi!

İrtifak hakkı tesisi dava dilekçesi!

İrtifak hakkı genel olarak, tescilin terkini veya yüklü ya da yararlanan taşınmazın yok olmasıyla sona ermiş oluyor. İrtifak hakkı tesisi için dava açılabiliyor. İşte, irtifak hakkı tesisi dava dilekçesi!

İrtifak hakkı tesis işlemleri 2015!

İrtifak hakkı, hak sahibine gayrimenkulü üzerinde kullanma veya yararlanma yetkisi sağlayan bir hak türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, irtifak hakkı nasıl tesis edilir? İrtifak hakkı tesis işlemleri 2015!

İrtifak hakkı tesisi bedeli!

İrtifak hakkı, bir eşya üzerinde hak sahibine o eşyadan yararlanma yetkisi sağlayan, herkese karşı ileri sürülebilen bir hak olarak tanımlanıyor. Peki, bu hak nasıl tesis edilir? İrtifak hakkı tesisi bedeli ne kadar?

İrtifak hakkı nasıl terkin edilir?

İrtifak hakkı genel olarak, tescilin terkini veya yüklü ya da yararlanan taşınmazın yok olmasıyla sona ermiş oluyor. Hak sahibi kimse malik olursa, bu kişi, irtifak hakkını terkin ettirebiliyor. Peki, irtifak hakkı nasıl terkin edilir?

İrtifak hakkı talebi nasıl yapılır?

İrtifak hakkı, bir eşya üzerinde hak sahibine o eşyadan yararlanma yetkisi sağlayan, herkese karşı ileri sürülebilen bir hak olarak tanımlanıyor. Peki, irtifak hakkı talebi nasıl yapılır? İşte yanıtı..

İrtifak hakkı tescili Haberi

İrtifak hakkı tescili

İrtifak hakkı tescili nasıl olur?

İrtifak hakkı, bir taşınmaz üzerinde diğer bir taşınmaz lehine konulmuş bir yük olarak nitelendiriliyor. Yüklü taşınmazın malikini mülkiyet hakkının sağladığı bazı yetkileri kullanmaktan kaçınmaya veya yararlanan taşınmaz malikinin yüklü taşınmazı belirli şekilde kullanmasına katlanmaya mecbur kılıyor.


İrtifak hakkı sahibi, hakkının korunması ve kullanılması için gerekli olan önlemleri alabilir; ancak, hakkını yüklü taşınmazın malikine en az zarar verecek biçimde kullanmak zorundadır.


Yüklü taşınmazın maliki, irtifak hakkının kullanılmasını engelleyecek ya da zorlaştıracak davranışlarda bulunamaz.


İrtifak hakkının kurulması için tapu kütüğüne tescili gerekiyor. Peki, İrtifak hakkı tescili nasıl olur?


Tapu dairesinde, taşınmaz malın tapusu üzerinde irtifak hakkı tescil edilebiliyor. İrtifak hakkının kazanılmasında ve tescilinde, aksi öngörülmüş olmadıkça taşınmaz mülkiyetine ilişkin hükümler uygulanıyor.


İrtifak hakkının zamanaşımı yoluyla kazanılması, ancak mülkiyeti bu yolla elde edilebilecek...