06 / 05 / 2024

İş bankası sermaye alımı

İş bankası sermaye alımı

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. payları ile ilgili olarak 1,18-1,23 TL fiyat aralığından 900.000 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleşti. İş Bankası'nın İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. sermayesindeki payları yüzde 50,46 oldu. 

Dünya Bankası, Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümü için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı!

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, sermaye finansmanı sağlanması ve özel sektör sermayesinin harekete geçirilmesi yoluyla Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümün desteklenmesi için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı. İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası'nın bankalardan talebi ne anlama geliyor? Döviz kuru fırlayacak mı?

Merkez Bankası'nın bankalardan yurtdışına yapılacak döviz gönderimlerinde ayrıntılı bilgi istemesi "sermaye kontrolü geliyor" iddialarını yeniden alevlendirdi. Merkez Bankası'nın rezervleri ile ilgili soru işaretleri arttı.

Türkiye Varlık Fonu’ndan, 3 büyük kamu bankasına milyarlarca lira geliyor!

Türkiye Varlık Fonu, kamu bankalarının sermayelerini güçlendirmek için bir hamle daha yapıyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın sermaye yapılarını güçlendirmek için yeni bir para takviyesi geliyor.

Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi piyasadan dikkat çeken para çıkışı! Satan satana...

Merkez Bankası'nın yarın yapacağı faiz kararının ele alınacağı toplantı öncesi piyasada dikkat çeken bir sermaye çıkışı gözlendi. Yabancı yatırımcılar borsa hisse senetlerinden hızlı bir çıkış gerçekleştirdi. İşte dikkat çeken sermaye çıkışının perde arkasında yatan nedenler...

TF Varlık Kiralama'nın 225 milyon TL'lik sermaye piyasası aracı notu!

TF Varlık Kiralama tarafından, Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, 225 milyon Türk Lirası tutarına kadar artırılabilecek kira sertifikası ihracı için Sermaye Piyasası Kuruluna sunulan "Sermaye Piyasası Aracı Notu"  yayınlandı. 

İller Bankası'nın sermaye tavanı 18 milyar TL'den 30 milyar TL'ye çıkarıldı!

İller Bankası sermaye tavanını arttırdı, bankanın ülke genelindeki tüm belediyelerden toplayacağı 12 milyar TL'lik kaynağın büyük bölümünü AKP’li belediyelere akıtmasından endişe ediliyor.

Emlak Katılım Bankası'ndan konut sektörüne yeni soluk!

Varlığa dayalı sermaye piyasası araçlarını devreye sokmak için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvuruda bulunan Emlak Katılım Bankası, konut üreticisi firmalarıyla güçlü olarak ilerleyip, sektördeki çıkmazlara çare olmayı amaçlıyor.

Emlak Bankası ithal ikameci yatırımlara destek olacak!

Emlak Bankası'nın bir yıl içinde 250 milyon dolar sermaye ile faaliyete başlaması bekleniyor. Başkan Zeki Sayın, ithal ikameci yatırımlara destek sözü verdi.

Halkbank katılım bankası olarak şube sayısını 150'ye çıkaracak!

1 milyar TL'lik sermaye artışı yaparak katılım bankacılığına 2015'te girecek olan Halkbank, ilk hedeflerini açıkladı. Katılım bankasında ilk hedef 150 şubeye ulaşmak ve bin kişilik istihdam sağlamak..

1947 yılında 1 milyon 800 bin lira sermaye ile Sanayi Bankası kurulacakmış!

1947 yılında Sanayi Bankası kurulacakmış. 1 milyon 800 bin lira sermaye ile kurulacak olan banka, sanayicilerin bütün banka muamelelerini görecekmiş. Kurulacak bankaya Doyçe Oryent Bank'ın binası tahsis edilmiş.

1944 yılında 1 milyon lira sermaye ile Yapı ve Kredi Bankası kurulmuş!

Türkiye'de bireylerin daha uygun şartlarda konut sahibi olmalarını sağlamaya yönelik olarak ilk özel bankası olarak, İstanbul merkezli kurulan Yapı ve Kredi Bankası bir milyon lira sermaye ile 1944 yılında kurulmuş.

Enka İnşaat'ın bedelsiz sermaye artırımı başvurusu onaylandı!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Enka İnşaat ve Sanayi AŞ'nin 400 milyon lira, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın 200 milyon lira tutarlı bedelsiz sermaye artırımı başvurusu onaylandı...

Vakıfbank, Vakıf GYO'nun sermaye artırımına katılıyor!

Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O., bağlı ortaklıklarından Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin sermaye artışına katılımı hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu aracılığı ile açıklama yaptı...

İş bankası sermaye alımı Haberi

İş bankası sermaye alımı

Türkiye İş Bankası, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı pay işlemleri hakkında açıklama yayınladı. 

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. payları ile ilgili olarak 1,18-1,23 TL fiyat aralığından 900.000 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleşti. İş Bankası'nın İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. sermayesindeki payları yüzde 50,46 sınırına ulaştı.

İş Bankası KAP açıklaması:

25.12.2019  tarihli özel durum açıklamamız.

23.03.2020 tarihinde İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. payları ile ilgili olarak 1,18-1,23 TL fiyat aralığından 900.000 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi Ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. sermayesindeki paylarımız %50,46 sınırına ulaşmıştır.

Yönetim kontrolüne sahip olduğumuz Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş., Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi, İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş ve  İş Portföy Yönetimi A.Ş.'nin şirkette sahip olduğu toplam %13,38...