26 / 11 / 2024

iş güvenliği kanunu

iş güvenliği kanunu

Tüm uyarı ve yaptırımlara, dahası ölümle sonuçlanan yaşanmış olaylara rağmen iş güvenliği konusunu hafife alınmaya devam ediyor. İşçiler de "kara düzen" çalışmaya devam konusunda ısrarcı.

İş güvenliğine uymayan işçi tazminat almadan işten çıkarılacak!

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nunda yapılan değişiklik ile artık iş güvenliğine uymayan işçi, hiçbir tazminat ödenmeksizin işten çıkartılabilecek. OSGB Genel Müdürü ve İşyeri Hekimi Dr. Ali Çolak konuyu değerlendirdi.

Ürün güvenliği ve teknik düzenlemeler kanunu yayımlandı!

Ürünlerin güvenli ve ilgili teknik düzenlemelere uygun olmasının sağlanması, piyasa gözetimi ve denetim ve yükümlülüklere ilişkin esasların belirlenmesini amaçlayan ürün güvenliği ve teknik düzenlemeler kanunu yayımlandı.

İş sağlığı ve güvenliği önlemi almayana 18 bin TL ceza!

2012 yılında çıkarılan İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, çalışan sayısı 50’den fazla olan az tehlikeli, tehlikeli ve çok tehlikeli işyerlerinde 1 Ocak 2013 tarihinde; işçi sayısı 50’den az olan tehlikeli ve çok tehlikeli işyerlerinde 1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe girdi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu yarın yürürlüğe giriyor!

Türkiye'de binlerce iş yerini ilgilendiren İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 1 Temmuz'da yürürlüğe giriyor. Bugün son gün...

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nda küçük esnaflara kolaylık sağlanacak!

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Temmuz ayından itibaren uygulanacak. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu bu konuya ilişkin bilgilerini şöyle dile getirerek esnafları uyardı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu değişikliği yayımlandı!

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayımlandı. Ceylanpınar'da Hazine arazisinde taşınmazı bulunanlara mülkiyet hakları devredilecek.

İş sağlığı ve güvenliği kanununda değişiklik kanunu!

İş sağlığı ve güvenliği kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun 23 Nisan 2015 tarihinde 29335 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte mevzuatta yapılan değişiklikler....

İş güvenliği uzmanlarına iş durdurma yetkisi!

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nda yapılan son değişiklik ile iş güvenliği uzmanlarına tehlikeli gördükleri durumlarda işi durdurma yetkisi getirildi. 2014’te toplam 1886 işçi hayatını yitirdi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Tasarısı komisyonda kabul edildi!

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda kabul edildi.

İş güvenliği yasasında önemli değişiklikler yapıldı!

İş güvenliği yasasında önemli değişiklikler yapıldı. 6331 sayılı İş Kanunu’nda yapılan değişiklikte işçi hakkını suistimal edebilecek büyük bir boşluk ortaya çıktı. İş güvenliğine uymadığı gerekçesiyle işçi tazminatsız işten çıkarılabilecek.

İş güvenliğine uymayan işçi tazminat almadan işten çıkarılacak!

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nunda yapılan değişiklik ile artık iş güvenliğine uymayan işçi, hiçbir tazminat ödenmeksizin işten çıkartılabilecek. OSGB Genel Müdürü ve İşyeri Hekimi Dr. Ali Çolak konuyu değerlendirdi.

Gaziantep'te inşaat sektörü için işçi güvenliği semineri düzenlendi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Güvenli İskele, İskelede Güvenlik Eğitim Projesi'ni hayata geçirdi. Proje kapsamında Gaziantep'te bilgi verildi...

Tuğra İş Güvenliği Hırdavat ve Makine Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tuğra İş Güvenliği Hırdavat ve Makine Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi, Muharrem Yılmaz, Necaattin Çınar tarafından 150 bin TL'lik sermaye ile 1 Aralık'ta kuruldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi çalışmaları başladı!

Bilgi güvenliği farkındalıklarını arttırmak amaçlı Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi çalışmaları kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (BGYS) çalışmaları başladı.

iş güvenliği kanunu Haberi

iş güvenliği kanunu

Türkiye'de iş ve işçi güvenliği açısından yeni bir döneme girilmesine, denetim ve yapanın noktasındaki kararlı duruma rağmen iş güvenliği noktasındaki vurdumduymazlık devam ediyor. Özellikle inşaat işçileri, rahat çalışamadıkları için iş güvenliğini geri plana itip can güvenlilerini tehlikeye atıyorlar. Yaşanan acı olaylara rağmen riskli işler grubunda yer alan inşaat işçiliği sektöründe çalışanların "kara düzen" çalışmaya devam ediyor. 


HİÇ DERS ALINMIYOR 


İş kazalarının yüzde 10'ıınıın, ölümlü iş kazalarının işe yüzde 31'inin inşaatta meydana gelmesi inşaat sektörünün iş sağlığı ve güvenliği alanında taşıdığı riski açıkça ortaya koymasına rağmen, işçilerin hayatlarını riske atarak çalışması da tepki topluyor. "Ben tecrübeliyim, bana bir şey olmaz" mantığının da anık terk edilmesi istenirken, yapılan denetimler neticesinde güvenlik konusunda her geçen gün mesafe...